Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 11 sie 2020, 11:10

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 27 sty 2020, 00:06 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 sty 2020, 23:28
Posty: 3
Lokalizacja: Turek
Witam.
Mam do was pytanie a mianowicie chodzi o to czy i jak mogę podłączyć kontroler czy smartfon do laptopa żeby bezpośrednio podczas lotu obraz był widoczny na żywo w komputerze.
Czy można kontroler podłączyć jednocześnie do telefonu i komputera ? Albo przesłać jakoś po wifi? Może jakiś rozdzielacz sygnału na kablu który podłącza się do smartfona?
Czy ktoś coś kiedyś zrobił takiego czy to jest w ogóle możliwe?

PS
Wiem że istnieje opcja bezposrednio z aplikacji na Yotuba czy FB puścić na żywo ale mi chodzi żeby do komputera.

Dzieki i pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 27 sty 2020, 01:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8563
Lokalizacja: Polska
darreekk pisze:
Czy ktoś coś kiedyś zrobił takiego czy to jest w ogóle możliwe?

Tak. Patrz Miracast na Androidzie, badz AirPlay na iOS.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 27 sty 2020, 17:49 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 sty 2020, 23:28
Posty: 3
Lokalizacja: Turek
Poczytałem troche o tym rozwiązaniu tez zerknąłem na YT.

Według wielu opinii często zrywa połączenie ale mimo to sprobuje przetestować to rozwiązanie.

Czy jeśli już korzystasz z tego rozwiązania mógłbyś podpowiedzieć jak najlepiej się za to zabrać.

PS. Jeśli ktoś ma jakiś inny pomysł bardzo prosze o podpowiedz.

DZieki i pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 lut 2020, 21:42 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 17:55
Posty: 233
Lokalizacja: Pomorskie/Zachodniopom.
W Mavicu 1 można było sparować 2 kontrolery na raz. W ten sposób wszystko jest stabilniejsze, bo nie ruszasz drugiego kontrolera.
No i kontrolery chodzą tanio na Allegro - za 200 zł można kupić.

Nie wiem czy to samo działa w M2.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 13 kwie 2020, 19:05 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 sty 2020, 23:28
Posty: 3
Lokalizacja: Turek
Witam. Podbijam temat.

Znalazłem na youtubie coś takiego. Prawie idealna instrukcja jak puścić obraz z drona prosto na kompa z tą różnicą, że to jest na przykładzie iphona i maca.
https://www.youtube.com/watch?v=Llv18Ad ... dio=1&t=10

Pytanie czy jest to możliwe na windowsie i androidzie.

Prosze o podpowiedz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 13 kwie 2020, 22:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8563
Lokalizacja: Polska
darreekk pisze:
Pytanie czy jest to możliwe na windowsie i androidzie.

Mozliwe tylko po co skoro masz Miracast?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.