Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 22 paź 2018, 09:27


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 192 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 13 wrz 2018, 12:32 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 maja 2014, 15:21
Posty: 52
Lokalizacja: Bolesławiec
Tak sobie gadamy, czekamy na nową wersję softu -więc...

tak na szybko kawałek z przelotu, żeby nie było że mamy tylko teorię, więc poniżej praktyka :)

Phantom 3 SE - szybki test zasięgu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 wrz 2018, 00:34 
Offline

Rejestracja: czwartek 06 wrz 2018, 14:51
Posty: 17
Lokalizacja: Grudziądz
Witam.
Odnośnie wersji .28 u mnie rownież brak opcji wifi z widokiem skali kanałów. Robilem jak wszyscy przedmówcy którzy tutaj umieszczali swoje spostrzeżenia. Próbowałem kilku wersji .8 .18 i .28. Po każdej zamianie oprogramowania-hard reset smartfona. Na razie pogoda niesprzyjająca wiec nie przetestuje w terenie zasięgu...chyba że jest jakiś inny sposób zweryfikowac ze jest w trybie fcc. Może wersja .38 bedzie przyjazna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 wrz 2018, 09:20 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 maja 2014, 15:21
Posty: 52
Lokalizacja: Bolesławiec
Rozumiem, że robiłeś wszystko od 1 punktu? Ewentualnie obejrzyj filmik który jest podpięty na temat zmiany regionu. Może on Ci coś pomoże.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 wrz 2018, 15:10 
Offline

Rejestracja: czwartek 06 wrz 2018, 14:51
Posty: 17
Lokalizacja: Grudziądz
Jeżeli chodzi o ten filmik na yt co w jęz. angielskim jest to raczej nic kluczowego nie wnosi (też to próbowałem). Mysle, że aplikacja zmienia ustawienia na CE gdy po zainstalowaniu uruchomieniu gdy dociąga jeszcze jakis dodatkowy plik.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 wrz 2018, 15:24 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 maja 2014, 15:21
Posty: 52
Lokalizacja: Bolesławiec
Ale ja instalowalem tak samo. Instalacja, dociągnięcie reszty softu. Uruchomienie.
Robiłem wszystko wg instrukcji łącznie z fake GPS. Zadziałało za 1 razem. Zmodyfikowaną aplikację miałem w głównej pamięci telefonu - nie na karcie. Instalacja też tak jak instrukcja pisze. Telefon w trybie samolotowym.
Grunt to się nie spieszyć i robić to z instrukcją. Rutyna usypia czujność.
I oczywiście GPS phantoma też był zakryty.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 wrz 2018, 15:27 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 maja 2014, 15:21
Posty: 52
Lokalizacja: Bolesławiec
Aaa i tak apka dociąga dodatkowe pliki podczas użytkowania- ale nie trzeba się na to zgadzać. Z tego co zaobserwowałem u mnie - chodziło głównie o ograniczenie wysokości lotów. Potem znów trzeba było ręcznie ustawiać na żądaną wartość.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 wrz 2018, 18:22 
Offline

Rejestracja: czwartek 06 wrz 2018, 14:51
Posty: 17
Lokalizacja: Grudziądz
Nie nie...to nie chodzi o ten upgrate no fly zone itp tylko zaraz przy pierwszym uruchomieniu dociąga jeszcze jakiś 65mb plik. Bez tego pliku w ogóle nie che sie włączyć.\


25.09.2018
Niestety Nic nie wskórałem. Dobra daje sobie spokój. Polatam sobie jedynie po boisku.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 01 paź 2018, 12:16 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 maja 2014, 15:21
Posty: 52
Lokalizacja: Bolesławiec
witajcie szczęśliwi posiadacze SE :)

Wczoraj była wspaniałą pogoda więc pogoniłem swojego Phantoma na skromne 2117 metrów.
Wysokość to stadardowe 250 metrów.

Zasięg RC - ubyła 1 kreska
Zasięg video - tutaj od 1900 metrów taka troszkę loteria - max, nic, połowa - potem stabilizacja i 2 kreseczki.
Nie był to jeszcze maksymalna odległość na którą mogłem odlecieć - więc może, może uda mi się zaliczyć te magiczne 2400 metrów.

Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 01 paź 2018, 12:47 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 maja 2014, 15:21
Posty: 52
Lokalizacja: Bolesławiec
Kaper pisze:
Nie nie...to nie chodzi o ten upgrate no fly zone itp tylko zaraz przy pierwszym uruchomieniu dociąga jeszcze jakiś 65mb plik. Bez tego pliku w ogóle nie che sie włączyć.\


Jest dokładnie tak jak piszesz.
Potem - dla własnego zdrowia psychicznego powinieneś uznać że jednak nic nie wiesz ((chociaż niby wiesz) ja uznałem że jestem totalnie zielonym burakiem - i po prostu zrobiłem wszystkie punkty z pierwszego postu łącznie z odkręcaniem śmigieł, pokrywką na Phantomie i FakeGPS, sprawdzeniem czy plik instalacyjny jest w pamięci telefonu i czy instaluje też w telefonie a nie na karcie pamięci. Sam telefon przełączony w tryb samolotowy. Sprawdziłem na google maps czy FakeGPS działa - działał byłem w USA w Albuquerque i poszło. Czyli najpierw na oryginalnej apce potem odinstalowanie i wyczyszczenie telefonu i instalacja moda. )

Instalowałem dokładnie tego Fake GPS

Nie poddawajcie się - zero pośpiechu.
Fajnie się gada - ale nie kupiłeś/aś przecież 3SE żeby latać w porywach na odległość 200 metrów - to żadna zabawa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 03 paź 2018, 19:54 
Offline

Rejestracja: czwartek 06 wrz 2018, 14:51
Posty: 17
Lokalizacja: Grudziądz
bizon pisze:
Kaper pisze:
Nie nie...to nie chodzi o ten upgrate no fly zone itp tylko zaraz przy pierwszym uruchomieniu dociąga jeszcze jakiś 65mb plik. Bez tego pliku w ogóle nie che sie włączyć.\


Jest dokładnie tak jak piszesz.
Potem - dla własnego zdrowia psychicznego powinieneś uznać że jednak nic nie wiesz ((chociaż niby wiesz) ja uznałem że jestem totalnie zielonym burakiem - i po prostu zrobiłem wszystkie punkty z pierwszego postu łącznie z odkręcaniem śmigieł, pokrywką na Phantomie i FakeGPS, sprawdzeniem czy plik instalacyjny jest w pamięci telefonu i czy instaluje też w telefonie a nie na karcie pamięci. Sam telefon przełączony w tryb samolotowy. Sprawdziłem na google maps czy FakeGPS działa - działał byłem w USA w Albuquerque i poszło. Czyli najpierw na oryginalnej apce potem odinstalowanie i wyczyszczenie telefonu i instalacja moda. )

Instalowałem dokładnie tego Fake GPS

Nie poddawajcie się - zero pośpiechu.
Fajnie się gada - ale nie kupiłeś/aś przecież 3SE żeby latać w porywach na odległość 200 metrów - to żadna zabawa.

No ok. Ale powiedz mi jak to robisz, jeśli masz apke zmodowaną (.8; .18; .28; lub .38)w smartfonie, instalujesz i po instalacji plik woła o dodatkową aktualizacje (mi woła zawsze o jakis 65mb plik), to co zrobić jak musze wtedy właczyć albo wifi albo dane komórkowe i w tym momencie podejrzewam zaciąga dane lokalizacyjne i następuje tzw "odbyt" z całym misternym planem... bo brak kanałow w ustawieniach wifi co pewnie znaczy, że nadal jestem w trybie CE. No i pierwsze logowanie też musi być z dostępem do netu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 paź 2018, 08:35 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 maja 2014, 15:21
Posty: 52
Lokalizacja: Bolesławiec
bizon pisze:
No ok. Ale powiedz mi jak to robisz, jeśli masz apke zmodowaną (.8; .18; .28; lub .38)w smartfonie, instalujesz i po instalacji plik woła o dodatkową aktualizacje (mi woła zawsze o jakis 65mb plik), to co zrobić jak musze wtedy właczyć albo wifi albo dane komórkowe i w tym momencie podejrzewam zaciąga dane lokalizacyjne i następuje tzw "odbyt" z całym misternym planem... bo brak kanałow w ustawieniach wifi co pewnie znaczy, że nadal jestem w trybie CE. No i pierwsze logowanie też musi być z dostępem do netu.


Jeszcze raz od samego początku:
Zrób kroki z sekcji A punkty od 1 do 9 czyli - Zmiana trybu CE na FFC za pomoca Fake GPS

Jeśli zadziała jesteś w domu !

Przechodzisz do sekcji B - tylko tyle że po odinstalowaniu oryginale aplikacji i wyczyszczeniu telefonu z pozostałości po niej (pliki i foldery)
instalujesz wersje w której włączony jest tryb FFC ja mam zainstalowaną wersję DJI_Go_3.1.18_FFC_mod.apk.

Musisz pamiętać że sama wersja instalacyjna jak i instalacja musi odbyć się w pamięci telefonu a nie na karcie.
W tym czasie najlepiej włączyć tryb samolotowy.

Po zainstalowaniu aplikacja chce pobrać pliki - ok -> włącz wifi nie wychodząc z trybu samolotowego.
Uruchom apkę zaloguj się na konto.
Uruchom drona i apkę sprawdź ilość dostępnych kanałów.

Sprawdzałeś tryb FFC tylko z Fake GPS - czyli kroki 1-9 z sekcji A ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 paź 2018, 21:12 
Offline

Rejestracja: czwartek 06 wrz 2018, 14:51
Posty: 17
Lokalizacja: Grudziądz
bizon pisze:
bizon pisze:
No ok. Ale powiedz mi jak to robisz, jeśli masz apke zmodowaną (.8; .18; .28; lub .38)w smartfonie, instalujesz i po instalacji plik woła o dodatkową aktualizacje (mi woła zawsze o jakis 65mb plik), to co zrobić jak musze wtedy właczyć albo wifi albo dane komórkowe i w tym momencie podejrzewam zaciąga dane lokalizacyjne i następuje tzw "odbyt" z całym misternym planem... bo brak kanałow w ustawieniach wifi co pewnie znaczy, że nadal jestem w trybie CE. No i pierwsze logowanie też musi być z dostępem do netu.


Jeszcze raz od samego początku:
Zrób kroki z sekcji A punkty od 1 do 9 czyli - Zmiana trybu CE na FFC za pomoca Fake GPS

Jeśli zadziała jesteś w domu !

Przechodzisz do sekcji B - tylko tyle że po odinstalowaniu oryginale aplikacji i wyczyszczeniu telefonu z pozostałości po niej (pliki i foldery)
instalujesz wersje w której włączony jest tryb FFC ja mam zainstalowaną wersję DJI_Go_3.1.18_FFC_mod.apk.

Musisz pamiętać że sama wersja instalacyjna jak i instalacja musi odbyć się w pamięci telefonu a nie na karcie.
W tym czasie najlepiej włączyć tryb samolotowy.

Po zainstalowaniu aplikacja chce pobrać pliki - ok -> włącz wifi nie wychodząc z trybu samolotowego.
Uruchom apkę zaloguj się na konto.
Uruchom drona i apkę sprawdź ilość dostępnych kanałów.

Sprawdzałeś tryb FFC tylko z Fake GPS - czyli kroki 1-9 z sekcji A ?


Już na samym początku nie działa czyli sposób A punkt 1-9.
Dobra daje se z tym spokój
Kolego Bizon dzięki za pomoc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 paź 2018, 21:33 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 maja 2014, 15:21
Posty: 52
Lokalizacja: Bolesławiec
Nie.
Nie.
Nie.
Nie ma opcji.
Odpalałeś google maps przy włączonym Fake GPS? Pokazało Ci że jesteś w USA?
Musisz być twardy jak ninja! A nie miętki.

Stary nie pozbawiaj się frajdy latania. Nie zabijaj w sobie dziecka?
Daj znać czy kolejne podejście było owocne.
Trzymam kciuki.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 05 paź 2018, 16:04 
Offline

Rejestracja: czwartek 06 wrz 2018, 14:51
Posty: 17
Lokalizacja: Grudziądz
Robiłem wszystko co w opisie. Podjąłem chyba z 50 prób za kazdym razem hard reset telefonu. Próbowałem na 5 różnych programach do pozorowania lokalizacji. Za kazdym razem sprawdzałem na googlemap czy jestem w usa. Próbowałem na czterach różnych smartfonach. Próbowałem z folia AL, z przykrywkami, owinąlem nawet całego phantoma podwójną folią ze zdjętymi śmigłami. Rozmawiałem na priv z innymi forumowiczami którzy mieli ten sam problem i mają nadal i po tej rozmowie polecili mi dać sobie spokój bo to nie działa i działać nie będzie z różnych powodów (nie wiem jakich) ale podejrzewam że albo soft w kopterze nie pozwala na spaczowanie albo ten dodatkowy plik 65mb dociągany do podstawy apki powoduje ze jest blokada fcc. Rozmawiałem z serwisem dronów i powiedzieli że mogą mi spaczować na stałe tryb fcc za 100zł ale aż tak zdesperowany to nie jestem żeby stówe wydać...50zł jeszcze bym jakoś przełknął


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 05 paź 2018, 16:40 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 maja 2014, 15:21
Posty: 52
Lokalizacja: Bolesławiec
Jeśli chcesz mogę poszukać pełną aplikację która nic nie dociąga.
Dziwi mnie natomiast fakt że na oryginalnej aplikacji mimo zmiany lokalizacji nie zmienił się tryb. Nie wydaje mi się żeby były w sprzedaży specjalne wersje tylko na rynek europejski.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 192 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.