Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 20 paź 2017, 22:48


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 350 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: czwartek 12 paź 2017, 13:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 15 sty 2014, 13:56
Posty: 74
Lokalizacja: Opolskie
Przydał by się opis tych apek. Co dokładnie każda robi. Z góry dziękuję.

_________________
Moje Buddy-links
Moje Filmy YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: czwartek 12 paź 2017, 14:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 26 paź 2014, 21:21
Posty: 262
Lokalizacja: śląsk
Modes - tryby lotu z Mavica..np point of interest.

_________________
Syma 107G | Walkera Ladybird QR V1 | Align TREX 450L DOMINATOR | Align TREX 250 DFC | DJI SPARK | HELL QUAD 3D | Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: czwartek 12 paź 2017, 19:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 04 cze 2015, 01:08
Posty: 462
ts3362 pisze:
Kyokushin pisze:
Pytałeś się jak wymusić tryb ATTI
Robi się to przez modyfikację wpisu we Flight Controllerze poprzez DJI Assistant (włączony debug i opcje do edycji FC).
Jak to wszystko zrobić - info znajdziesz tu:
http://dji.retroroms.info/howto/parameterhacks
Próbowałem zrobić modyfikację wg info we wskazanym linku, ale albo coś pozmieniali w aktualnej wersji Assistant (używam teraz V1.1.6), albo się nie znam. Nie znalazłem nigdzie pliku main.js, w którym wg linku należy coś zmienić, ale chyba tą rolę pełni plik app.asar. Tam znalazłem wiersz z procedurą odblokowania okna debugowania (przegląd i edycja w Notepad++). Po zmianach i odpaleniu Assistant 2 najpierw wyskakuje okienko z błędami w skrypcie Java, a po jego zamknięciu otwiera się okno startowe Assistant 2 na moment z widocznym oknem debugowania, po czym okno debugowania znika i Assistant się zawiesza na oknie startowym. Daje się to dopiero zamknąć poprzez managera zadań. Oczywiście po przywróceniu pliku app.asar do stanu pierwotnego Assistant 2 działa. Jeśli ktoś (Kyokushin?) próbował to zrobić, z góry dziękuję za podpowiedź.

W temacie przeglądania logów Sparka z plików .DAT ściągniętych do PC poprzez Assistant 2, to jak pisałem, nie widzę nigdzie opcji przeglądania logów wprost z Assistanta, ale w podkatalogu Assistant jest aplikacja viewer.exe, w której można otworzyć i przeglądać pliki dat pod warunkiem, że dany plik dat zawiera dane tylko jednego lotu (tak zauważyłem). Inne działające narzędzia do przeglądania opisane są pod linkiem: https://sparkpilots.zone/threads/how-to ... t-log.398/


Ja mam wersję 1.1.2

A żeby ściągnąć pliki dat z koptera, też wcale do DJI nie trzeba się logować, można sobie w debugerze wyłączyć zasłaniający obiekt w html.

Z updatami od DJI to tak już jest, że się ich od razu nie instaluje, dopóki nie wiadomo bedzie co robią.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: czwartek 12 paź 2017, 20:30 
Offline

Rejestracja: czwartek 21 wrz 2017, 17:21
Posty: 24
Lokalizacja: Stare Babice
Kyokushin pisze:
Ja mam wersję 1.1.2
A żeby ściągnąć pliki dat z koptera, też wcale do DJI nie trzeba się logować, można sobie w debugerze wyłączyć zasłaniający obiekt w html.
Z updatami od DJI to tak już jest, że się ich od razu nie instaluje, dopóki nie wiadomo bedzie co robią.
Dzięki za info:) Ściągnę 1.1.2 i zobaczę jak u mnie zadziała. Chyba racja - DJI trenuje funkcjonalność na klientach...

Edytuj posty!

ts3362 pisze:
Ściągnę 1.1.2 i zobaczę jak u mnie zadziała.
Zainstalowałem Assistant 2 ver 1.1.2 i teraz mam okno debugowania. Niestety mam problem z wykonaniem kroku "Change “debug” from 0 to 1". Może to być objaw mojej niewiedzy, ale domyślam się, że "debug" to parametr, który ustawiony na 1 sprawia, że odsłania/wstawia się opcja do zmiany parametrów/funkcji drona. No to pytanie, gdzie tego szukać?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: środa 18 paź 2017, 15:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 06 cze 2015, 20:27
Posty: 81
Lokalizacja: Lublin
DJI GO 4 V 4.1.20
Zauważyłem dzisiaj chwilowe utraty zasięgu. Pojawiło się to po wybraniu i zrobieniu zdjęć seryjnych. Odległość nie miała znaczenia. Przy robieniu panoramy nie miałem takich kłopotów. Przy filmowaniu problem nie występuje - nie zauważyłem.

_________________
DJI F450 FPV, Phantom 3A, DJI Spark Combo, RangerEX, Pitlab&Zbig, Futaba 14SG
opis budowy modeli FPV: https://goo.gl/FuZ5ai https://goo.gl/PBXgq7
inne moje modele: https://goo.gl/n4SZnK


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 350 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.