Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 22 wrz 2017, 14:38


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: DJI 3 Pro czy 4
Post: piątek 21 kwie 2017, 10:42 
Offline

Rejestracja: środa 09 mar 2016, 08:55
Posty: 42
Witam
Polatałem X251, oraz pożyczonym Phantomem 2 ale bez gimbala. Latam głównie rekreacyjnie i do kręcenia filmików.
Podpinałem na sztywno Runcam 2 ale bez podglądu to ciężko idzie:(
Wciągnęło mnie to i chciałbym dalej latać ale robić tez filmiki.

Postanowiłem kupić swojego Phantoma. 4 są dość drogie:(
Dlatego proszę was o poradę czy np lepiej kupić używane 3 pro z dodatkowym aku + walizka za ok 3,5 tyś czy lepiej 4 z 2 dodatkowymi aku za ok 5500 zł?
Warto dopłacać?

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 10:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7055
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
To nie myślałeś o zrobieniu fpv z runcam 2?
Kupujesz nadajnik, odbiornik lub wbudowany w gogle /monitor?

Jak już chcesz kupić, to lepiej p3 a z dodatkowym pakietem tylko nowy. Można dostać bez dodatkowych do 3200zl

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 11:08 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 paź 2015, 20:05
Posty: 67
P3P

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 11:08 
Offline

Rejestracja: środa 09 mar 2016, 08:55
Posty: 42
Myślałem o fpv z runcam ale ... czy kupować do 2 którą będę musiał kiedyś oddać?
Patrzyłem na ten:
http://www.banggood.com/FPV-1_2G-8CH-80 ... 73201.html

Czy właśnie lepiej sprzedać X251 i iść w tą p3?


Adrián pisze:
Można dostać bez dodatkowych do 3200zl

Możesz mi na pw wysłać gdzie można kupić?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 11:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7055
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
P3 Advanced http://m.ceneo.pl/37322194 bo nie ma sensu p3p
Ale jak chcesz p3p to jest od 3400 zl http://m.ceneo.pl/37322195

Jak nie stać Cię na p4 pro, to lepiej brać w tej cenie p3A niż p4, jak jeszcze są ;-)
Xk to całkiem inny kopter, jak nie przeszkadza Ci mydelnica, to p3a będzie najlepszym wyborem w tym przedziale cenowym. Tylko jeszcze nie zapomnij o podglądzie. Trzeba mieć odpowiedni telefon lub tablet.
Jest temat o polecanych.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 11:38 
Offline

Rejestracja: środa 09 mar 2016, 08:55
Posty: 42
Adrián pisze:
Ale jak chcesz p3p to jest od 3400 zl http://m.ceneo.pl/37322195


Ok, dziękuje. to widziałem dlatego pytam gdzie był za 3200 :)

Cytuj:
J jak nie przeszkadza Ci mydelnica,..

co znaczy mydelnica?:)

Cytuj:
Jak nie stać Cię na p4 pro, to lepiej brać w tej cenie p3A niż p4, jak jeszcze są ;-)


4a to ok 6tyś, a 4p to ok 8 tyś :)

Myślałem o tym 3p


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 15:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7055
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Smrek pisze:
co znaczy mydelnica?:)

Tak potocznie nazywamy phantomy od DJI ;-)
Jeszcze masz mavic'a, obraz bardzo zbliżony do p3A/p w mniejszym, lżejszym opakowaniu.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 18:02 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 1016
Jako były posiadacz P3P i obecny P4 obecnie najlepszy układ cena/możliwości z tych dwóch ma P3P.
- jedyny istotny plus dla P4 to dłuższy czas lotu o kilka minut.
-pozostałe różnice mało istotne (np. omijanie przeszkód, czy 120 klatek dla FHD)
Oczywiście P3P musi być w wersji 2 (po "liftingu" - nowsze silniki i "niepękająca obudowa latadła" )

_________________
Pozdrawiam. :), :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 18:28 
Offline

Rejestracja: środa 09 mar 2016, 08:55
Posty: 42
Jagoda - bardzo dziękuję, to cenna informacja.
Czyli P3P musi w nazwie/opisie V2 ?

Czytam o tym zrywaniu podglądu, że zależy od urządzenia.
problem dotyczy przesyłania przez WiFi czy również w Lightbridge ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 18:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7055
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Zobaczysz po silnikach. Ale w popularnych sklepach już trudno znaleźć stare wersję.


IMG_1047.JPG
IMG_1047.JPG [ 46.7 KiB | Przeglądany 1094 razy ]

_________________
Mój kanał na YT
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 19:28 
Offline

Rejestracja: środa 09 mar 2016, 08:55
Posty: 42
Adrián dziękuje, szacunek za wiedze i pomoc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 21:00 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 123
Lokalizacja: szczecin
Na ibood.pl ostatnio był advaced za 2500zł. Niebawem znów pewnie sie pojawi. Warto śledzić.

_________________
Dji Mavic i maleńki dronik do latania po domu ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 maja 2017, 18:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 29 sty 2016, 10:47
Posty: 483
Lokalizacja: Pomorskie
Znajomy mial ostatnio dylemat taki...kupil uzywke P4 za 3400 + nowa baterie...P4 jest lepszy od P3P

_________________
Obecnie: Syma x8c, DJI Phantom 3 Standard
Kanał na YT
Poradnik Syma x8 :) => klik
Loty Syma x8 :) => klik
Loty DJI Phantom 3 :) => klik


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 lip 2017, 07:14 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 123
Lokalizacja: szczecin
Tez stoję przed podobnym dylematem. Chce zamienić swojego standarda na model wyżej. Mam do wybory p3a nowy, lub phantom 4 za 300 zł więcej. Phantom 4 używany kilka razy.
Co wybrać ? :)

_________________
Dji Mavic i maleńki dronik do latania po domu ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 lip 2017, 07:23 
Offline

Rejestracja: sobota 21 sty 2017, 09:47
Posty: 46
Lokalizacja: Lublin
Jeżeli ten P4 jest używany naprawdę mało razy, ma wylatanych mało pakietów jak mówisz, to wybór jest prosty jak dla mnie. Poza tym, jeżeli pochodzi ze sprawdzonego źródła, to ja bym się nie zastanawiał i brał tego P4. Zobacz czy nie ma żadnych pęknięć na obudowie, na aparaturze. Czy wszystko działa poprawie i bierz P4. Nie ma co się zastanawiać nawet między P3P, a P4 wg mnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.