Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 28 maja 2017, 11:21


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: DJI 3 Pro czy 4
Post: piątek 21 kwie 2017, 10:42 
Offline

Rejestracja: środa 09 mar 2016, 08:55
Posty: 24
Witam
Polatałem X251, oraz pożyczonym Phantomem 2 ale bez gimbala. Latam głównie rekreacyjnie i do kręcenia filmików.
Podpinałem na sztywno Runcam 2 ale bez podglądu to ciężko idzie:(
Wciągnęło mnie to i chciałbym dalej latać ale robić tez filmiki.

Postanowiłem kupić swojego Phantoma. 4 są dość drogie:(
Dlatego proszę was o poradę czy np lepiej kupić używane 3 pro z dodatkowym aku + walizka za ok 3,5 tyś czy lepiej 4 z 2 dodatkowymi aku za ok 5500 zł?
Warto dopłacać?

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 10:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6557
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
To nie myślałeś o zrobieniu fpv z runcam 2?
Kupujesz nadajnik, odbiornik lub wbudowany w gogle /monitor?

Jak już chcesz kupić, to lepiej p3 a z dodatkowym pakietem tylko nowy. Można dostać bez dodatkowych do 3200zl

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 11:08 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 paź 2015, 20:05
Posty: 58
P3P

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 11:08 
Offline

Rejestracja: środa 09 mar 2016, 08:55
Posty: 24
Myślałem o fpv z runcam ale ... czy kupować do 2 którą będę musiał kiedyś oddać?
Patrzyłem na ten:
http://www.banggood.com/FPV-1_2G-8CH-80 ... 73201.html

Czy właśnie lepiej sprzedać X251 i iść w tą p3?


Adrián pisze:
Można dostać bez dodatkowych do 3200zl

Możesz mi na pw wysłać gdzie można kupić?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 11:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6557
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
P3 Advanced http://m.ceneo.pl/37322194 bo nie ma sensu p3p
Ale jak chcesz p3p to jest od 3400 zl http://m.ceneo.pl/37322195

Jak nie stać Cię na p4 pro, to lepiej brać w tej cenie p3A niż p4, jak jeszcze są ;-)
Xk to całkiem inny kopter, jak nie przeszkadza Ci mydelnica, to p3a będzie najlepszym wyborem w tym przedziale cenowym. Tylko jeszcze nie zapomnij o podglądzie. Trzeba mieć odpowiedni telefon lub tablet.
Jest temat o polecanych.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 11:38 
Offline

Rejestracja: środa 09 mar 2016, 08:55
Posty: 24
Adrián pisze:
Ale jak chcesz p3p to jest od 3400 zl http://m.ceneo.pl/37322195


Ok, dziękuje. to widziałem dlatego pytam gdzie był za 3200 :)

Cytuj:
J jak nie przeszkadza Ci mydelnica,..

co znaczy mydelnica?:)

Cytuj:
Jak nie stać Cię na p4 pro, to lepiej brać w tej cenie p3A niż p4, jak jeszcze są ;-)


4a to ok 6tyś, a 4p to ok 8 tyś :)

Myślałem o tym 3p


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 15:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6557
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Smrek pisze:
co znaczy mydelnica?:)

Tak potocznie nazywamy phantomy od DJI ;-)
Jeszcze masz mavic'a, obraz bardzo zbliżony do p3A/p w mniejszym, lżejszym opakowaniu.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 18:02 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 919
Jako były posiadacz P3P i obecny P4 obecnie najlepszy układ cena/możliwości z tych dwóch ma P3P.
- jedyny istotny plus dla P4 to dłuższy czas lotu o kilka minut.
-pozostałe różnice mało istotne (np. omijanie przeszkód, czy 120 klatek dla FHD)
Oczywiście P3P musi być w wersji 2 (po "liftingu" - nowsze silniki i "niepękająca obudowa latadła" )

_________________
"Moje zdanie w tym temacie nie odgrywa żadnej roli."
Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 18:28 
Offline

Rejestracja: środa 09 mar 2016, 08:55
Posty: 24
Jagoda - bardzo dziękuję, to cenna informacja.
Czyli P3P musi w nazwie/opisie V2 ?

Czytam o tym zrywaniu podglądu, że zależy od urządzenia.
problem dotyczy przesyłania przez WiFi czy również w Lightbridge ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 18:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6557
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Zobaczysz po silnikach. Ale w popularnych sklepach już trudno znaleźć stare wersję.


IMG_1047.JPG
IMG_1047.JPG [ 46.7 KiB | Przeglądany 551 razy ]

_________________
Mój kanał na YT
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 19:28 
Offline

Rejestracja: środa 09 mar 2016, 08:55
Posty: 24
Adrián dziękuje, szacunek za wiedze i pomoc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 kwie 2017, 21:00 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 56
Lokalizacja: szczecin
Na ibood.pl ostatnio był advaced za 2500zł. Niebawem znów pewnie sie pojawi. Warto śledzić.

_________________
Dji Phantom 3 standard, tarantula x6 i maleńki dronik do latania po domu :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 maja 2017, 18:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 29 sty 2016, 10:47
Posty: 477
Lokalizacja: Pomorskie
Znajomy mial ostatnio dylemat taki...kupil uzywke P4 za 3400 + nowa baterie...P4 jest lepszy od P3P

_________________
Obecnie: Syma x8c, DJI Phantom 3 Standard
Kanał na YT
Poradnik Syma x8 :) => klik
Loty Syma x8 :) => klik
Loty DJI Phantom 3 :) => klik


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.