Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 21 sty 2018, 03:44

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 13 gru 2017, 16:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 lut 2015, 19:22
Posty: 636
Lokalizacja: Trzebnica
A co ty masz tak pozapinane że masz zajętych aż 8 kanałów

_________________
Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 gru 2017, 19:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1538
Lokalizacja: Schwerin
Wtyczki przytnij ostrym nożem do tapet lub zeszlifuj na papierze ściernym. Muszą wejść chociaż jest ciasno.:)
A jak jest ciasno to jest fajnie:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 gru 2017, 20:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 11:16
Posty: 33
Lokalizacja: Łąck koło Płocka


Udał się jest fajnie bo weszło. Pojawił mi się problem z rewersem na lotkach (podpięte na Y) i kierunku. Zmiana w programie MP nie przynosi efektu. czy mogę zmienić w radiu?
Co ja bym bez porad kolegi zrobił. ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 gru 2017, 20:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1538
Lokalizacja: Schwerin
Najpierw w manualu zmieniasz reversy w radiu a dopiero potem w trybie stabilizowanym RCx rev.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 gru 2017, 20:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 11:16
Posty: 33
Lokalizacja: Łąck koło Płocka


Teraz wszystko jasne. Wielkie dzięki.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 gru 2017, 17:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 11:16
Posty: 33
Lokalizacja: Łąck koło Płocka


Witam. Już myślałem że wszystko gra a tu mam problem z silnikiem / regulatorem. W trybie manual podłączam lipola silnik się uzbroi i działa prawidłowo - przez około dwa do trzech zwiększeń obrotów. Potem nie reaguje. Po ponownym uzbrojeniu silnika historia się powtarza. Jeżeli jeden raz dodam gazu (silnik działa) i zmienię tryb na inny i ponownie przejdę na mamual znów nie działa. W Programie MP nie mam aktywne ESC. Pewnie coś skopałem w ustawieniach. Proszę o radę.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 gru 2017, 18:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1538
Lokalizacja: Schwerin
To normalne zachowanie. Musisz pamiętać, że przez pierwsze sekundy nie powinno się nic robić z samolotem aż do końca sprawdzenia serw i kalibracji żyro. Po tym czasie nie uda ci się uzbroić silnika bez spełnienia warunków PREARM.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 gru 2017, 18:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 11:16
Posty: 33
Lokalizacja: Łąck koło Płocka


Wielka wódka dla Kolegi !!!!!


Można troszeczkę jaśniej. Średnio ile minut muszę odczekać?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 gru 2017, 18:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 10674
Lokalizacja: Mikoszewo
Chłopie weź ty się za instrukcję krok po kroku albo maxiii w alkoholizm wpadnie bo to nie tylko o minuty może chodzić...

http://ardupilot.org/plane/docs/arming-your-plane.html

Tu akurat do skrzydła ale zabezpieczenia są te same:
viewtopic.php?f=26&t=40349

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 gru 2017, 18:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 11:16
Posty: 33
Lokalizacja: Łąck koło Płocka


Verid, zapraszam na wódkę. Gdy dołączysz będzie weselej.

Dzięki za pomoc. Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 gru 2017, 18:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1538
Lokalizacja: Schwerin
Jestem AA i nie piję wódki a tylko browara:)
Koniec procedury następuje po zatrzymaniu się serw (ok 30s).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 gru 2017, 19:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 11:16
Posty: 33
Lokalizacja: Łąck koło Płocka


Mimo wszystko zapraszam (przyznaję że preferuje piwo).
Wielkie dzięki. Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 sty 2018, 15:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 11:16
Posty: 33
Lokalizacja: Łąck koło Płocka


Witam. Chciałem zapytać kolegów jak przetestować na ziemi autopowrót - RTL.
Gdy model leży koło nogi i włączę silnik wszystko działa prawidłowo, po włączeniu RTL silnik się zatrzymuje , usterzenie i lotki działają prawidłowo (z automatu). Czy to zachowanie się silnika jest normalne? (Model leży w miejscu swojej kalibracji).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 sty 2018, 15:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1538
Lokalizacja: Schwerin
Na hudzie pojawi się napis RTL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 sty 2018, 15:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 11:16
Posty: 33
Lokalizacja: Łąck koło Płocka


Bardzo dziękuję. Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.