Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 25 wrz 2018, 05:00


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek 19 paź 2017, 17:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 11:16
Posty: 33
Lokalizacja: Łąck koło Płocka


Witam. Kompletuje sprzęt do mojego pierwszego fpv. Proszę o pomoc jak podłączyć OSD do interfejsu USB (czy pod GPS)?
Proszę o radę. Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 paź 2017, 18:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 06 lut 2010, 12:42
Posty: 160
Lokalizacja: Szczecinek
Kupujesz taki konwerter
https://abc-rc.pl/konwerter-PL2303TA
i to wszystko

_________________
łukasz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 paź 2017, 18:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 11:16
Posty: 33
Lokalizacja: Łąck koło Płocka


I te kabelki zgodnie z oznaczeniem podłączam do .........?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 paź 2017, 18:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 06 lut 2010, 12:42
Posty: 160
Lokalizacja: Szczecinek
tu masz wszystko opisane
viewtopic.php?t=2110
pamietaj tylko żeby nie podłączać zasilania z usb
wykorzystujesz tylko gnd, tx, rx
osd zasilasz z pakietu

_________________
łukasz


Ostatnio zmieniony czwartek 19 paź 2017, 19:59 przez attyla, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 paź 2017, 19:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 11:16
Posty: 33
Lokalizacja: Łąck koło Płocka


Wielkie dzięki. A już miałem właśnie tak podłączyć. Moje OSD Remzibi to chiński klon.
Zasiadam do polecanej literatury.
Pozdrawiam

Eytuj posty!

Podłączyłem OSD do kompa , program zainstalowany sterownik do kabla również i tu mam problem. Odpala się komunikat że nie może pobrać danych z osd. Wszystkie czynności robione zgodnie z instrukcją . Zastanawiam się co robię nie tak .A może chińskiego klona Remzibi nie da się konfigurować (może Win10). Jesli ktoś z kolegów miał styczność z klonem Remzibi to będę wdzięczny za udzieloną mi pomoc.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 paź 2017, 19:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 06 lut 2010, 12:42
Posty: 160
Lokalizacja: Szczecinek
Pod jakim portem COM zainstalował się sterownik od kabla ?
Podaj jakie oprogramowanie zainstalowałeś ?.

_________________
łukasz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 paź 2017, 09:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 11:16
Posty: 33
Lokalizacja: Łąck koło Płocka


Program Remzibi OSD Configutation Tool wersja 2.1.76
Port (com i lpt) Prolific USB-to-Serial Comm Port (Com3)


$_35.JPG
$_35.JPG [ 12.45 KiB | Przeglądany 561 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 paź 2017, 15:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 06 lut 2010, 12:42
Posty: 160
Lokalizacja: Szczecinek
Ok czyli oprogramowanie jest dobre, próbowałeś zamienić miejscami kable rx, tx ?
Jak nie pójdzie daj znać na PW .

_________________
łukasz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 paź 2017, 15:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 paź 2017, 11:16
Posty: 33
Lokalizacja: Łąck koło Płocka


Witam. Kabli nie zmieniałem. Zrobię próbę i dam znać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.