Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 17 lip 2018, 23:52


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 14 wrz 2016, 23:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9122
Lokalizacja: Bytom
Nie sprawdzałem, ale raczej żadne. Ten system jest nadal w fazie testów, i lata na razie tylko 10 satelitów. A żeby to jako tako działało to trzeba 2x tyle. Tak że nadal nie ma się czym podniecać. Obawiam się wręcz że w fazie testów to te całe Galileo będzie bardziej przeszkadzać niż pomagać.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 wrz 2016, 06:15 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 06 lip 2015, 05:27
Posty: 55
Dzięki za konstruktywną odpowiedź, problem z głowy jeśli chodzi o upgrade na chwilę obecną .

Pozdrawiam,
Q

_________________
Reptile 500 APM 2.6 - rest
S550 Apm 2.6 hexa
ZMR250 cc3d http://tnij.org/zmr250 - rest
QAV210
Quanum v2, Syma X5SC
Foty: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=13&t=34680


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 paź 2016, 11:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 443
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
Pewnego razu przy nieudanym lądowaniu maszt gps się złożył i wszedł w zasięg śmigła przez co nastąpiło odcięcie gpsu. Ten http://www.banggood.com/Pixhawk-PX4-Flight-Controller-GPS-Connection-Cable-6-Pin-p-935612.html kabelek gps z BG nie nadaję się do podmianki ponieważ wtyczka przy samym module gps jest inna. Czy ktoś wie gdzie można dostać sam przewód łączący m8n zakupiony w BG z APM/Pixhawk?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 paź 2016, 12:48 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 191
Na ale expees ;)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 paź 2016, 13:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 443
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
Bouli_wro pisze:
Na ale expees ;)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Widziałeś, kupiłeś czy wnioskujesz?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 paź 2016, 13:14 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 191
Widziałem ale nie jestem na 100% pewny czy to pasuje, zaraz spróbuje odnaleść


https://m.aliexpress.com/item/327273258 ... 2727325832


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Ostatnio zmieniony wtorek 18 paź 2016, 13:20 przez Bouli_wro, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 paź 2016, 13:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 443
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
Bouli_wro pisze:
Widziałem ale nie jestem na 100% pewny czy to pasuje, zaraz spróbuje odnaleść


Jakiś czas temu był jeden kabelek, który wydawał mi się, że jest ok ale zgapiłem się i już go nie widzę na ali. Obecnie nie widzę na ali nic innego poza tym co sprzedaje się w BG.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 paź 2016, 13:23 
Offline

Rejestracja: sobota 14 wrz 2013, 09:59
Posty: 207
Lokalizacja: Rzeszów
Z tego co pamiętam to obok wtyczki były pola do których można by się przylutować z czymś bardziej dostępnym. Przynajmniej w egzemplarzach które ja miałem.

Z drugiej strony znając chińczyków wersji wtyczek tam zastosowanych mogą być nawet dziesiątki ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 paź 2016, 13:24 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 191
A możesz wrzucić fotkę jakie masz tam gniazdo po stronie gps??

Ja mam raczej takie złącze jak kabelek z ali

[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161018/cc79600ac7cc0231f25336f78f7d545b.jpg[/img]


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 paź 2016, 13:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 443
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
qemay pisze:
Z tego co pamiętam to obok wtyczki były pola do których można by się przylutować z czymś bardziej dostępnym. Przynajmniej w egzemplarzach które ja miałem.

Z drugiej strony znając chińczyków wersji wtyczek tam zastosowanych mogą być nawet dziesiątki ;)

Masz rację, że są pola lutownicze ale wolałbym zrobić tak jak było do tej pory. Oczywiście jeżeli nie znajdę takiego kabelka to pewnie polutuję kabelek z bg i też będzie ok.

Bouli_wro pisze:
A możesz wrzucić fotkę jakie masz tam gniazdo po stronie gps??

Ja mam raczej takie złącze jak kabelek z ali

Nie dam rady dzisiaj tego wrzucić ale jest to delikatnie większa wtyczka niż df13. Za czorta nie znam jej nazwy.

Edyta: to jest taka wtyczka:

Obrazek

Edyta2: Dobra nie było tematu... To jest wtyczka DF14 6P więc o znalezieniu takiego kabelka można sobie pomarzyć :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 22 lut 2017, 19:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1251
Lokalizacja: Lubelskie
zybyzy pisze:
U mnie operacja się udała, pacjent (BN-880) zmarł :(

Flash przeszedł, a po, czerwona dioda lekko się żarzy i zero komunikacji.


Co z tym fantem można zrobić? Niby się wgrało tak jak na screenach @pawelsky, a nie wstaje tylko czerwona dioda się żarzy. Otwierać pacjenta - kość do wymiany?

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 mar 2017, 23:52 
Offline

Rejestracja: środa 24 sie 2016, 18:30
Posty: 202
Pytanie o Drotek GPS. Czy ustawienie parametrów portu, to jest obojętnie czy się ustawia przez jego wejście USB lub UART ? Pytam ponieważ coś nie tak mam z łącznością, jak jest podpięty do PCta przez konwerter to śmiga, a jak go podepnę do FC to ze 2 włączenia łapie fixa, następnie coś się przestawia w danych portu i fixa brak.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 lis 2017, 14:53 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 lis 2017, 10:38
Posty: 1
Cześć :)

Mam pytanie, myślę nad zakupem jednego z poniższych gpsów:

https://abc-rc.pl/GPS-Naza
lub
https://abc-rc.pl/ublox-neo-m8n

Czy któryś z nich można bez problemu zaaktualizować do Galileo? Jedyna wzmianka w tym temacie o gpsach z abc-rc jest z lutego 2016 roku, że komuś się nie udało ich zaaktualizować, ale może od tego czasu się dużo zmieniło.

W ogóle czym te dwa gpsy się różnią od siebie?

Dzięki :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 lis 2017, 16:10 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 191
Różnią się na pewno podłączeniem ;-) ten dla Naza jak widać na fotce ma tylko 4 przewody więc pewnie nie posiada na pokładzie dodatkowo kompasu, nie wykluczone że fizycznie on tam jest ale kable są nie wyprowadzone, bo czasami tak bywa. Pytanie do czego chcesz go podpiąć??
Czy da się zaktualizować tego nie wiem, mój z alii przeszedł aktualizację bez problemu, nie wiem czy to bez zaglądnięcia na wnętrzności da się jednoznacznie potwierdzić.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 lis 2017, 21:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6190
Lokalizacja: Polska
El_Sajmono pisze:
Czy któryś z nich można bez problemu zaaktualizować do Galileo?

Nie dowiesz sie dopoki nie sprawdzisz (badz nie dostaniesz potwierdzenia od sprzedawcy). Pytanie po co Ci Galileo?

Bouli_wro pisze:
ten dla Naza jak widać na fotce ma tylko 4 przewody więc pewnie nie posiada na pokładzie dodatkowo kompasu

Posiada. I wszystko jest wyprowadzone, tylko jak sama nazwa wskazuje to GPS/kompas do Nazy i uzywanie go do czego innego mija sie z celem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.