Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 27 kwie 2017, 04:15


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 414 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 04 gru 2016, 10:17 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 wrz 2014, 19:15
Posty: 142
Lokalizacja: Wrocław
O ile mi wiadomo są identyczne. Kupowałem dwie sztuki, jedną na ebay i drugą na Banggood. Wszystkie działają całkowicie prawidłowo.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 04 gru 2016, 10:31 
Offline

Rejestracja: czwartek 26 lis 2015, 00:05
Posty: 174
Lokalizacja: Warszawa
O podróbach pomyslałem min. po przeczytaniu pierwszych postów w tym temacie - "wysyłka 10szt- 23$ co daje finalnie 15,30$ za sztuke" ?!
Przy takiej cenie to musi być jakiś super oryginał :) Ja zamówiłem niedawno 2 szt. po 6,30$ z wysyłką ale zacząłem się obawiać czy to nie jakiś fake bo co i rusz komuś pada. Ponadto szeroko się dyskutuje o podróbach kości w programatorach,.. w sumie nie wiadomo jaki kupić żeby działało bo wszystkie się wysypują po "samoaktualizacjach" albo w ogóle nie działają. Zamówiłem też 2 szt. programatorów i po przeczytaniu kilku wątków anulowałem zamówienie. Więc minimy w drodze, a programator "w lesie" :)

_________________
Klon Symy 5 ( wiele razy na drzewach wieszanej ), IRIS+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 gru 2016, 09:10 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 21:54
Posty: 47
filip6464 pisze:
Chciałbym zapytać, czy mogę mieć podłączone do tx i rx (uart1) naze32 osd i jednocześnie podłączyć FC do komputera, czy najpierw muszę odłączyć osd od FC żeby się nic nie spaliło?


Ktoś odpowie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 gru 2016, 09:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6401
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Radauskas pisze:
O podróbach pomyslałem min. po przeczytaniu pierwszych postów w tym temacie - "wysyłka 10szt- 23$ co daje finalnie 15,30$ za sztuke" ?!
Przy takiej cenie to musi być jakiś super oryginał :)

Jakbyś nie zauważył, pierwszy post był ze stycznia 2015r. Na tamten czas to było coś WOW, że takie małe, jak oni to upchali. Później zaczęli kopiować i ceny spadły. Ot cała zagadka.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 gru 2016, 12:17 
Offline

Rejestracja: czwartek 26 lis 2015, 00:05
Posty: 174
Lokalizacja: Warszawa
Adrián pisze:
e" ?!

Jakbyś nie zauważył, pierwszy post był ze stycznia 2015r. .

Owszem,.. zauważyłem,.. ale wolałem zapytać. O różnych niedziałających fejkach pisze się na forum również w
aktualnych postach :)

_________________
Klon Symy 5 ( wiele razy na drzewach wieszanej ), IRIS+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 gru 2016, 12:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6401
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Ale nie w przypadku micro minimosd. Więc nie ma co siać zamętu.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 gru 2016, 13:28 
Offline

Rejestracja: czwartek 26 lis 2015, 00:05
Posty: 174
Lokalizacja: Warszawa
No i fajnie :)

_________________
Klon Symy 5 ( wiele razy na drzewach wieszanej ), IRIS+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 gru 2016, 09:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 mar 2015, 10:02
Posty: 339
Lokalizacja: Radom
No i ja mam problem z micro.
Podłączyłem jak na schemacie poniżej (pdb demoncore). I niestety na monitorze nie ma nic z OSD, chyba że odłączę kamerkę wtedy osd się wyświetla.
Jakieś wskazówki?

Obrazek

_________________
SJCAM 4000 wifi
Syma X5C-1
ANTek-450 (DJI F450); RedAnT (x220)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 gru 2016, 10:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 781
Lokalizacja: Ruda Śląska
spróbuj zamienić osd in z osd out bo tu może być problem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 gru 2016, 11:08 
Offline

Rejestracja: środa 11 mar 2015, 18:21
Posty: 60
pal/ntsc masz w kamerce i osd takie samo ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 gru 2016, 11:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 mar 2015, 10:02
Posty: 339
Lokalizacja: Radom
rychoo pisze:
pal/ntsc masz w kamerce i osd takie samo ?

Kamerka pal, a w osd też chyba Pal zaznaczyłem (a co jest domyślnie :). Zabiłeś mo teraz ćwieka.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

_________________
SJCAM 4000 wifi
Syma X5C-1
ANTek-450 (DJI F450); RedAnT (x220)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 gru 2016, 12:15 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 385
masy video in/out podłącz
poza tym zasilanie osd jest z prawej strony płytki, bo tam masz filtrowanie przez kondensator
a ty masz zasilanie od góry podpięte, tam gdzie do gps-a powinna iść wymiana danych i zasilanie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 gru 2016, 12:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 mar 2015, 10:02
Posty: 339
Lokalizacja: Radom
tombstone pisze:
masy video in/out podłącz
poza tym zasilanie osd jest z prawej strony płytki, bo tam masz filtrowanie przez kondensator
a ty masz zasilanie od góry podpięte, tam gdzie do gps-a powinna iść wymiana danych i zasilanie

Postaram się dzisiaj poczynić wszelkie zmiany i zobaczymy. Dzięki za rady.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

_________________
SJCAM 4000 wifi
Syma X5C-1
ANTek-450 (DJI F450); RedAnT (x220)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 gru 2016, 12:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8788
Lokalizacja: Bytom
Są tylko dwie opcje:
1. Zły system wybrany w OSD, czyli kamera w PAL a OSD w NTSC
2. Niekompatybilna kamera z OSD na MAX'ie 7456 (a są takowe).
W pierwszym przypadku wystarczy zmienić konfigurację OSD, w drugim, niestety tylko zmiana kamery na inny model rozwiąże problem.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 gru 2016, 12:46 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 385
problem może też być z tą płytką - pdb demoncore
podłącz kamerkę i monitor do samego osd i sprawdź


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 414 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.