Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 23 lut 2017, 12:42


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 414 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 19 gru 2016, 12:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 mar 2015, 10:02
Posty: 315
Lokalizacja: Radom
A chciałem kupić solidne zasilanie :) Postaram się wieczorem posprawdzać.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

_________________
SJCAM 4000 wifi
Syma X5C-1
ANTek-450 (DJI F450); RedAnT (x220)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 gru 2016, 13:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 10 wrz 2012, 08:16
Posty: 1341
Lokalizacja: Mielec
Zapewne masz NTSC bo to jest domyślnie ustawione.

_________________
Pozdrawiam Sławek

... jeśli nie wiesz co robić, nabieraj wysokości. Jeszcze nikt nie zderzył się z niebem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 gru 2016, 20:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 mar 2015, 10:02
Posty: 315
Lokalizacja: Radom
No i po temacie :) Dziękuję wszystkim za porady. Zwyciężyli Ci co obstawiali ntsc :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

_________________
SJCAM 4000 wifi
Syma X5C-1
ANTek-450 (DJI F450); RedAnT (x220)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 31 sty 2017, 15:02 
Offline

Rejestracja: sobota 20 lut 2016, 16:30
Posty: 32
Mam problem z moim minimem. Nie wiem czy to jest standardowy przypadek ale przy jakimkolwiek uderzeniu czy też zahaczeniu o gałęzie tracę na chwilę sygnał VIDEO. Jak pozbędę się OSD to nie ma takich problemów, obraz igła nawet przy rąbnięciu o ziemie. OSD sprawdzone, żadnych zimnych lutów, wszystko się sztywno trzyma. Czy to tylko mój przypadek i OSD znowu do wymiany czy może to normalne?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 31 sty 2017, 15:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 716
Lokalizacja: Ruda Śląska
pewnie jak zahaczysz o gałęzie to blokujesz servo i ciągniesz z niego dużo prądu, wszystko zasilasz z jednego ubec'a więc napięcie klęka a minim jest na to bardzo czuły. Daj osobną przetwornicę na minima + możesz dorzucić jakiś "większy" kondensator dla spokoju ducha.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 31 sty 2017, 15:22 
Offline

Rejestracja: sobota 20 lut 2016, 16:30
Posty: 32
ok, dzięki za pomoc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 lut 2017, 18:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 5859
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Hmm wiem, że gdzieś o tym czytałem i nawet w tym temacie była o tym mowa, ale nie znalazłem..

Do tej pory miałem bezpośrednio pociągnięte napięcie do osd z pakietu, żeby pokazywało napięcie pakietu w osd. Ale wiem, że w naze32 dało się pociągnąć z pinów Vbatt do naze32, tylko nie pamiętam, co w gui osd trzeba było przestawić, żeby to zadziałało.. Robię nową instalację w skrzydle i taka oszczędność w makaronie, była by wskazana.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 21 lut 2017, 07:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 10 wrz 2012, 08:16
Posty: 1341
Lokalizacja: Mielec
Włączasz VBAT i kalibrujesz go (w GUI clean/beta/inav) a w GIU osd zaznaczasz przy main voltage: "use MWii" ablo "use FC main voltage" (nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa)

_________________
Pozdrawiam Sławek

... jeśli nie wiesz co robić, nabieraj wysokości. Jeszcze nikt nie zderzył się z niebem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 21 lut 2017, 08:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 5859
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Super, dzięki :-)

Editt
Ok, Vbatt działa, mam jednak jedną zagwozdkę. Może to przez ustawienia aparatury? Wymieniłem na taranisa, lu jakiś ustawień w gui, w moim wypadku besaflight, mam naze32 Wyświetlają się wszystkie ustawione wskazania w osd, po przełączeniu trybów, wszystko się zmienia, jak również sztuczny horyzont reaguje poprawnie.

Mam włączony wskaźnik uzbrojenia modelu. Wszystko działa poprawnie, do momentu kiedy nie uzbroję silnika. Wszystko się "zamraża" i jest komunikat No Data. Dziwna sprawa. Ale obraz jest i są wyświetlane osd, ale ostatnie, przed uzbrojeniem. Po rozbrojeniu, wszystko wraca do normy.

Wcześniej, przed zmianą aparatury i instalacji, wszystko działało poprawnie i nie bardzo wiem, gdzie szukać przyczyny. Sprawdziłem wszystko, co mogło mieć jakiś wpływ, ale bezskutecznie.

Miał ktoś już taką sytuację?

Editt
Ok, już gra. Namieszałem w ustawieniach w baseflight. Ustawiłem od zera i działa :-)


Editt
Żeby nie było tak kolorowo, to jak ustawiacie/kalibrujecie A? Mam z tym problem.. Kalibracja Vbatt poszła gładko, tutaj mam problem.
Ma ktoś jakiś tutek do podrzucenia?
Nie wiem gdzie i co zmienić..
Wskazania działają, ale niepoprawnie.

Chyba coś słabo szukam.. Vbatt i rssi łatwo znaleźć, tutaj mam problem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 414 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.