Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 24 cze 2017, 06:12


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 15 paź 2014, 20:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1662
Lokalizacja: Lubienia
MIŚ proszę napisz czy jest szansa ze zaimplementujesz obsługę OSD Remzibi w swoich softach dla MWC, przynajmniej tryby pracy AP i sztuczny horyzont :?:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 15 paź 2014, 21:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8859
Lokalizacja: Bytom
Jest, nawet już zacząłem, ale tylko dla małych procków 328p. Problemem jest to że nie mam takiego MWC i nie mam jak testować.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 16 paź 2014, 05:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1662
Lokalizacja: Lubienia
miś pisze:
...tylko dla małych procków 328p.

Jaja sobie robisz, a ja pytałem serio

miś pisze:
... Problemem jest to że nie mam takiego MWC i nie mam jak testować.

Tym sie nie martw potestuje za Ciebie :-P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 16 paź 2014, 12:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8859
Lokalizacja: Bytom
pbrys pisze:
Jaja sobie robisz, a ja pytałem serio
Serio piszę. Tylko w MWC na mega328 będzie można podpiąć to OSD Remzibiego dla AP. W mega jest za dużo UART'ów i zbytnie zamieszanie z MSP. Do mega lepiej pasuje pełne Misio-OSD :-)

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 16 paź 2014, 17:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1662
Lokalizacja: Lubienia
no to świetna informacja, mogę coś testować na płytce kukiego 0.6.3 :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 18 paź 2014, 19:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1662
Lokalizacja: Lubienia
i testuję, ale są problemy,
nie mogę wgrać trzcionki - wywala mi się komp(błąd krytyczny), próbowałem na win 8 później na 7, kabelek od remzibiego z zestawu - OTI,
firmware się wgrał normalnie bez problemów

o co kaman :?:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 18 paź 2014, 20:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8859
Lokalizacja: Bytom
A spróbuj odpalić ten całkiem stary konfigurator (z wersji 1.02)...
W jakim momencie się wywala ?

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 18 paź 2014, 20:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1662
Lokalizacja: Lubienia
chwile potym jak zaczyna ładować czcionki (JEDEN KWADRACIK POSTĘPU)

próbuje z innym kabelkiem,

EDIT:
na starym programiku nie działa - te same objawy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 18 paź 2014, 20:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8859
Lokalizacja: Bytom
Hmmm, ciekawe. Przed chwilą próbowałem ładować czcionki przez... moduł BT (ustawiony na 38400 baud) i... poszło bez zająknięcia. Konfiguracja też działa przez BT :-)

A sprawdź czy działa zapis i odczyt ustawień... czcionki chwilowo se daruj

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 18 paź 2014, 20:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1662
Lokalizacja: Lubienia
działa
pobrałem dane, zmieniłem tryb wyświetlania na ALL i zapisz i zapisało się

EDIT:
Problem rozwiązany - inny UART, ten od remzibiego coś nie bangla z win 8


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 18 paź 2014, 21:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1662
Lokalizacja: Lubienia


co to za trójkąciki w horyzoncie :?:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 18 paź 2014, 22:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8859
Lokalizacja: Bytom
pbrys pisze:
co to za trójkąciki w horyzoncie :?:
Źle wgrane czcionki. Wgraj je jeszcze raz.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 18 paź 2014, 22:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1662
Lokalizacja: Lubienia
ok dzięki będę walczył


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 18 paź 2014, 22:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8859
Lokalizacja: Bytom
pbrys pisze:
co to za trójkąciki w horyzoncie :?:
Może też być źle wgrany soft, ale raczej to czcionki. Jak po ponownym wgraniu czcionek będzie dalej to samo, to wgraj jeszcze raz soft, ale tym razem normalnym, działającym w 100% interfejsem.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 19 paź 2014, 06:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1662
Lokalizacja: Lubienia
działa wszystko jak należy - wymiana firmware + czcionki pomogło - DZIĘKUJE za sugestię

Kilka pytań:
RSSI - z którego wejścia jest czytane - I1 ?
PRĄD - z którego wejścia jest czytane - I2 ?

Widzę ze po przeróbkach Audio jest na I1 a Temp na I4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.