Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 25 maja 2017, 21:12


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 200 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 03 maja 2016, 10:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 23 kwie 2015, 07:41
Posty: 83
Lokalizacja: Kielce
Ustawione na 3,5V.
Wszystko działa, jeszcze raz dziękuję ;)

_________________
Pozdrawiam, Dariusz :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 maja 2016, 12:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8814
Lokalizacja: Bytom
dexter_ck, No to jeszcze możesz sobie zmienić język w konfiguratorze jak i w samym OSD na polski.
W konfiguratorze zmieniasz język przed połączeniem z OSD, łączysz się, pobierasz dane i zapisujesz spowrotem do OSD. I odtąd zarówno OSD jak i konfigurator będą pisać po polsku.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 maja 2016, 14:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 23 kwie 2015, 07:41
Posty: 83
Lokalizacja: Kielce
O, fajnie wiedzieć, dzięki. Zdaje mi się że gdzieś wcześniej tez było o tym pisane ;)
A Angielski został z... lenistwa :lol: Żeby programować OSD muszę używać laptopa ojca, a co chwila nie chce mi się z nim biegać i ten język mi w ogóle nie przeszkadza ;)

_________________
Pozdrawiam, Dariusz :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 maja 2016, 15:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8814
Lokalizacja: Bytom
dexter_ck pisze:
Żeby programować OSD muszę używać laptopa ojca
Czemu ? Program się nie uruchamia ? Jak tak to przed uruchomieniem konfiguratora wyłącz antywirusa i się uruchomi.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 maja 2016, 17:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 23 kwie 2015, 07:41
Posty: 83
Lokalizacja: Kielce
Męczyliśmy się już z tym kiedyś: viewtopic.php?f=5&t=22657&start=120#p421757

Już nie chce nikomu tym głowy zawracać :)

_________________
Pozdrawiam, Dariusz :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 maja 2016, 18:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8814
Lokalizacja: Bytom
Aha, a potem była poprawka konfiguratora. Aktualny 1.10 powinien hulać bez łaski.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 maja 2016, 18:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 23 kwie 2015, 07:41
Posty: 83
Lokalizacja: Kielce
Ściągnąłem od nowa, wyłączyłem avasta i coś tam pokombinwałem w ustawieniach przy Panelu sterowania i... narazie działa :mrgreen:

_________________
Pozdrawiam, Dariusz :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 maja 2016, 20:21 
Offline

Rejestracja: sobota 31 paź 2015, 23:03
Posty: 103
Lokalizacja: Wrocław
Może głupie pytanie, ale próbowałem podpiąć OSD do kompa przez ftdi ale nie mogę się połączyć. Pokazuje mi brak komunikacji
Zasilanie OSD z pakietu, rx i rx podpiete zamiennie z ftdi z dałem masę z ftdi do OSD ale bez rezultatu. Coś źle podłączam?

_________________
Sky Surfer 1400 był, jest Zagi 2,3m :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 maja 2016, 20:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8814
Lokalizacja: Bytom
lukkoz, Zastosuj się do procedury z pierwszego postu "Przygotowanie Remzibi OSD". Ale dokładnie, punkt po punkcie i w takiej kolejności jak to jest opisane, szczególnie punkty 4, 5 i 6. Ważne jest podłączenie zasilania do OSD dopiero w punkcie 5, nie wcześniej.
OSD z interfejsem łączymy 3 przewodami. TX, RX i GND.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 24 cze 2016, 16:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 02 lis 2011, 14:10
Posty: 191
Lokalizacja: Chorzów
Przygotowuje się właśnie na Zlot i żeby nie było tak prosto to oczywiście pojawiły się problemy :lol:. Wyciągnąłem AP i OSD ze starego modelu i wsadziłem do nowego. Przy okazji zmiany miksera na V-tail zrobiłem aktualizacje softu AP do 1.25d. Na OSD jest tylko napięcie pakietu video, czas, nick pilota i PANIC!!! Wygląda mi to tak jakby nie odbierało danych z AP. Zaktualizowałem też OSD do najnowszej wersji i nic. Tx z AP podłączony do Rx w OSD. W szeregu jest rezystor 1k.
Ma ktoś pomysł co może być nie tak??? Zestaw działał wcześniej poprawnie.

EDIT!!!
Wymieniłem GPS na inny i ruszyło.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 27 cze 2016, 20:12 
Offline

Rejestracja: sobota 31 paź 2015, 23:03
Posty: 103
Lokalizacja: Wrocław
Hej. Czy ktoś przerabial zakłócenia w odbiorze OSD? Jak dodaje gazu zanika mi OSD na ekranie.
Ferryt na kabel zasilający? Coś pomoże?



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Sky Surfer 1400 był, jest Zagi 2,3m :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 27 cze 2016, 21:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 16 paź 2012, 08:03
Posty: 997
Lokalizacja: szczecin
Zrób filtr LC na zasilaniu toru video, taki forumowy.....

_________________
Zapraszam na: http://automaciek.webhop.net oraz na miniblog modelarza: http://automaciek1.esy.es/
Nowy członek rodziny : PENTAX K-S2 https://www.flickr.com/photos/141377769@N08/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 27 cze 2016, 21:53 
Offline

Rejestracja: sobota 31 paź 2015, 23:03
Posty: 103
Lokalizacja: Wrocław
automaciek pisze:
Zrób filtr LC na zasilaniu toru video, taki forumowy.....

Jakiś opis? Kondensator + Ferryt?

Będę wdzięczny


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Sky Surfer 1400 był, jest Zagi 2,3m :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 27 cze 2016, 21:55 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 25 maja 2015, 19:12
Posty: 67
to chyba o ten filtr chodzi

_________________
Sky Surfer 2 2000mm (eLeReS+MPU6050, FOX 1,2GHz, RemzibiOSD)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 28 cze 2016, 05:52 
Offline

Rejestracja: sobota 31 paź 2015, 23:03
Posty: 103
Lokalizacja: Wrocław
Dzięki


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Sky Surfer 1400 był, jest Zagi 2,3m :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 200 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.