Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 17 sty 2017, 16:07


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 200 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 25 wrz 2014, 19:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8712
Lokalizacja: Bytom
No i zrobiłem, jak napominałem w innym wątku :-)
===============================================

Tu do pobrania najnowsze softy

Nowe oprogramowanie V1.12 - wraz z nowym konfiguratorem 1.11.
Opis nowości w pliku "co_nowego.txt" wewnątrz zip'a, czyli:
- poprawka podwójnego naliczania odometra
- kasowanie licznika czasu lotu po odebraniu komendy rozbrojenia

Nowe oprogramowanie V1.10 - wraz z nowym konfiguratorem.
Opis nowości w pliku "co_nowego.txt" wewnątrz zip'a, czyli:
- Poprawiono błąd współpracy z najnowszym oprogramowaniem 1.25c dla eLeReS AP.
Uwaga!
Robiąc upgrade do tej wersji proszę zachować konfiguratorem swoje własne ustawienia ekranu, ponieważ upgrade do v1.10 załaduje defaultowe ustawienia.

Oprogramowanie V1.09 - wraz z nowym konfiguratorem.
Opis nowości w pliku "co_nowego.txt" wewnątrz zip'a, czyli:
- Podczas konfiguracji z PC na ekranie wyświetlane są aktualnie widoczne i ustawione parametry
- Poprawiono obsługę portów COM w konfiguratorze

Oprogramowanie V1.08 - wraz z nowym konfiguratorem.
Opis nowości w pliku "co_nowego.txt" wewnątrz zip'a, a najważniejsze to:
- Dodano sygnalizacje chwilowego wyłączenia AltHold przy pomocy drążka wysokości - wymaga softu minimum 1.22g w AP
- Poprawiono liczenie przebytej drogi po poprawce odległości w AP 1.23b
- Dodano wyświetlanie poziomu gazu (przepustnicy) w % (0-99%) - wymaga w AP softu 1.25b lub nowszego
- Dodano % i czas lotu na silniku statystykach po locie
Wymaga w AutoPilocie oprogramowania w wersji 1.25b lub nowszej. Zalecany jest też upgrade czcionek w OSD (doszedł nowy znaczek przepustnicy). Aby włączyć wyświetlanie poziomu przepustnicy należy nowym konfiguratorem ustawić położenie i atrybuty tego elementu.

Oprogramowanie V1.06 - wraz z nowym konfiguratorem.
Opis nowości w pliku "co_nowego.txt" wewnątrz zip'a.
Nie wymaga kolejnej aktualizacji oprogramowania w AutoPilocie - zostaje wersja 1.22d lub nowsza.

Oprogramowanie V1.05 - wraz z konfiguratorem.
Opis nowości w pliku "co_nowego.txt" wewnątrz zip'a.
Nie wymaga kolejnej aktualizacji oprogramowania w AutoPilocie - zostaje wersja 1.22d lub nowsza.

Oprogramowanie V1.04 - wraz z konfiguratorem.
Opis nowości dalej, oraz w pliku "co_nowego.txt" wewnątrz zip'a
Nie wymaga kolejnej aktualizacji oprogramowania w AutoPilocie - zostaje wersja 1.22d

Oprogramowanie V1.02 - wraz z konfiguratorem.
Opis nowości dalej.
Wymaga w AutoPilocie oprogramowania w wersji 1.22d

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przygotowanie Remzibi OSD
1. Ściągamy paczkę z najnowszym softem (linki powyżej) i rozpakowujemy do tymczasowego katalogu.
2. Podłączamy Remzibi OSD do interfejsu USB (może być FTDI, może być oryginalny interfejs remzibiego).
3. W paczce oryginalnego oprogramowania od Remzibi znajdziemy program "Megaload.NET". Uruchamiamy go.
4. Ustawiamy numer portu COM, prędkośc na 9600baud, klikamy górny przycisk "Open" i wybieramy plik HEX "AP_OSD_R_vx.xx.hex" który był w paczce z pierwszego punktu. Wygląda to tak:
Obrazek
5. Podłączamy zasilanie (np pakiet) do czerwonego złącza na OSD (uwaga na bieguny !). W tym momencie w prawym oknie programu megaload powinny zacząć lecieć linijki i pasek postępu na dole okna. Oprogramowanie się wgrywa.
6. Po zakończeniu wgrywania zamykamy Megaload. Ale dobrze jest to zrobić zaraz po zakończeniu wgrywania (tak do 5 sekund). Jeśli się zagapimy, to OSD wystartuje, załaduje ustawienia fabryczne (co trwa ok 5 sekund) po czym się zrestartuje i... znów rozpocznie się wgrywanie softu programem megaload. Jeśli tak się stanie musimy cierpliwie poczekać do końca drugiego wgrywania. Na szczęście po drugim wgraniu więcej się to nie powtórzy.
7. Teraz uruchamiamy konfigurator OSD "AP_OsdCfg_MR.exe" z paczki z pierwszego punktu. Wybieramy port COM, język, i klikamy "Open (Otwórz)".
Obrazek
Odblokowuje się przycisk "Test Połączenia z OSD" klikamy w niego. Jak OSD odpowie prawidłowo to odblokują się przyciski "Pobierz" oraz "Ładowanie Czcionek"
8. Po pierwszym załadowaniu oprogramowania należy wgrać do OSD właściwe czcionki. Jeśli mamy podłączony monitor do OSD to widać że OSD działa ale wyświetla dziwne rzeczy :-) Żeby załadować czcionki klikamy na "Ładowanie Czcionek", wybieramy plik "MXCHARS.mcm" dostępny w paczce z softem, i klikamy otwórz. Obraz na monitorze zniknie, i pojawi się pasek postępu wgrywania czcionek. Czekamy ze 30 sekund i gotowe. Czcionki wgrane. W oprogramowaniu od 1.03 w górę wyświetli się cały zestaw czcionek i można zweryfikować czy wszystko się prawidłowo wgrało.
Więcej nie trzeba tego robić, nawet po zmianie softu w OSD - no chyba że ktoś będzie chciał wrócić do softu Remzibiego.
9. Teraz klikamy na Pobierz, i konfigurator pobiera parametry z OSD.
Obrazek
Tu standardowo możemy działać, przestawiać, włączać wyłączać poszczególne elementy jak w każdym innym Misio-OSD.
Po kliknięciu w ustawienia pokazuje się to:
Obrazek
Tu możemy poustawiać alarmy (mruganie oraz dźwiękowe alarmy (od wersji 1.02)).
Mamy też możliwość skalibrowania wskazań napięcia baterii Video, wybór kanału RC do zmiany wyglądu OSD w locie, oraz sposobu sterowania (Bezpośredni dla sterowania z 3-pozycyjnego przełącznika na aparaturze, Sekwencyjny - dla 2. pozycyjnego), wybrać jednostki, format pozycji, i zmienić "nazwę użytkownika" Po zmianie wartości czy nazwy wystarczy kliknąć na "Zastosuj" i na OSD za chwile pojawią się zaktualizowane parametry.
10. Po powrocie do głównego okna, przed zamknięciem portu albo konfiguratora nie zapomnijmy kliknąć przycisku "Zapisz", bo inaczej nie zostaną zapisane zmiany ustawienia wyświetlania i położenia elementów.

OSD gotowe do pracy

Teraz w eLeReS AP musi być oprogramowanie w wersji wymaganej przez OSD. Jeśli mamy starsze, to uruchamiamy aktualny konfigurator eleresa i aktualizujemy AP do wymaganej wersji. Jaka wersja softu AP jest wymagana do pracy OSD pisze w pliku "co_nowego.txt" albo na początku tego postu przy linkach do softu.

OSD podłączamy do eLeReS AP tak:
GND OSD do GND AP
RX OSD do TX AP - tu podłączony jest też RX od GPS. Dla bezpieczeństwa zalecam wstawić w szeregu po rezystorze po 1k. Jeden od AP do OSD, drugi od AP do GPS. Chociaż nie są one wymagane to mogą uratować OSD lub GPS od błędów w podłączeniach.
Piny komunikacji są na złączu obok czerwonego złącza zasilania OSD. Pierwszy od złącza zasilania to GND a trzeci to RX.

Tryby lotu wyświetlane na OSD:
MA = Manual (Passthru)
AC = Acro
LV = Level
AH = AltHold
CH = RTH (Comming Home)
PH = PosHold
CD = RTH z obniżaniem pułapu
FS = FailSafe

Wszystkie funkcje zostały przetestowane przy współpracy z AP.

Jak przywrócić ustawienia fabryczne w OSD
1. Wyłączamy zasilanie OSD.
2. Naciskamy na OSD przycisk, załączamy zasilanie i trzymamy przycisk do czasu aż na stronie startowej licznik czasu nie dojdzie do 0 (jakieś 20 sekund). W tym momencie OSD napisze że ładuje ustawienia fabryczne i je załaduje. Jak to napisze można przycisk puścić.
Uwaga: Powrót do ustawień fabrycznych zmienia też układ ekranu na defaultowy, więc jak chcemy zachować swój, to najpierw konfiguratorem eksportujemy nasze ustawienia do pliku, potem wykonujemy powrót do ustawień fabrycznych, po czym importujemy ustawienia w konfiguratorze.

Prac ciąg dalszy...

Nowości w sofcie 1.02
- dodano obsługę audio, czyli beepy, dźwiękowe alarmy oraz dźwiękowe wario
- dodano wyświetlanie temperatury. Może być wyświetlana temperatura z czujnika wbudowanego w AP albo z zewnętrznego podłączonego do OSD. Wybór w konfiguracji, przy czym można wybrać w każdym z layoutów z jakiego czujnika ma się wyświetlać w danym layoucie.
- dodano możliwość wymuszenia załadowania ustawień fabrycznych.
- krótkie naciskanie przycisku zmienia aktualny layout ekranu
- jak są wyświetlone statystyki to możemy poczekać aż same znikną, albo wyłączyć je naciskając przycisk na OSD.
- długie naciśnięcie przycisku zmienia tryb z PAL na NTSC i odwrotnie (to było od samego początku, ale zapomniałem napisać).

Aby OSD pokazywało temperaturę z czujnika wbudowanego w AP, do AP trzeba wgrać oprogramowanie 1.22d lub nowsze.

Jak zainstalować wersję 1.02:
1. Przy pomocy poprzedniego konfiguratora zrobić backup ustawień (odczytać, po czym kliknąć na "Eksportuj"). Ten krok nie jest potrzebny jeśli nie przestawialiśmy nic na ekranie, lub gdy instalujemy oprogramowanie po raz pierwszy.
2. Przy pomocy Megaload.NET ładujemy nowy soft tak jak opisano w punktach 2-6 na początku postu.
3. Wyłączamy zasilanie OSD. Zamykamy Megaload (koniecznie).
4. Naciskamy na OSD przycisk, załączamy zasilanie i trzymamy przycisk do czasu aż na stronie startowej licznik czasu nie dojdzie do 0 (jakieś 20 sekund). W tym momencie OSD napisze że ładuje ustawienia fabryczne i je załaduje. Jak to napisze można przycisk puścić.
5. Uruchamiamy nowy konfigurator 1.02, łączymy się z OSD, dajemy odczyt ustawień
6. Klikamy na "Importuj" , zaznaczamy obie opcje do importu i wczytujemy zapisane w punkcie 1 ustawienia. Ten krok nie jest potrzebny jeśli nie przestawialiśmy nic na ekranie, lub gdy instalujemy oprogramowanie po raz pierwszy.
7. Ustawiamy pozycje i parametry wyświetlania temperatury
8. Klikamy "Zapisz". Gotowe.

Jak dorobić wyjście audio i wejście na zewnętrzny czujnik temperatury
Na fotkach poniżej opis modyfikacji (dla płytki Remzibi OSD w wersji v1.2).
Na żółto zaznaczono wymagane modyfikacje dla dorobienia wyjścia audio.
Na czerwono zaznaczono modyfikacje dla podłączenia zewnętrznego czujnika temperatury na LM335z
Obrazek
Aby działało audio trzeba zewrzeć kropelką cyny dwie sąsiednie nóżki procesora tak jak na zdjęciu powyżej.

Obrazek
Opis "Poł." to po prostu połączenie przewodem tak jak na zdjęciu.

Czujnik temperatury musi być dokładnie zabezpieczony przed wilgocią. Najlepszą metodą jest przylutować przewody, połączenia zaizolować koszulkami termokurczliwymi, po czym posmarować całość rozgrzanym klejem na gorąco - w miarę cienko. Jak klej wystygnie to założyć na cały czujnik wraz z wyprowadzeniami kolejną koszulkę termokurczliwą i zagrzać aż klej zostanie wyciśnięty z obu stron. Wtedy mamy gwarancję 100% szczelności.

Kalibracja zewnętrznego czujnika temperatury
1. Konfiguratorem ustawić Calib 0 oraz Calib 100 na wartość 0, oraz załączyć zewnętrzny czujnik temperatury.
2. Zamiast temperatury pojawi się 4 cyfrowa wartość.
3. Włożyć czujnik do mieszaniny wody z lodem. Poczekać kilka minut mieszając ją od czasu do czasu. Jak wskazania będą stabilne zapisać je na kartce jako 0.
4. Włożyć czujnik do wrzątku (gotującej się wody). Poczekać do czasu ustabilizowania się maksymalnych wskazań. Jak wskazania będą stabilne zapisać je na kartce jako 100.
5. Zapisane na kartce wartości wpisać w pola od kalibracji 0 i 100 i kliknąć zastosuj.
Tyle.

Defaultowo czujnik jest "w miarę" skalibrowany, ale jak dobrze to niestety zależy od egzemplarza płytki OSD i od egzemplarza czujnika. Kalibruje się zawsze parę. Po wymianie czujnika na inny egzemplarz należy powtórzyć kalibrację.

Nowości w sofcie 1.03-1.04
- wyświetlanie czasów, username i temperatury co sekundę, temperatura już tak nie skacze
- zmiana zarządzania czujnikiem temperatury - wybór jest tylko we własciwościach elementu "Temperatura"
- statystyki można kasować (gasić) przełącznikiem layoutów z aparatury
- Wydłużono czas wyswietlania statystyk do 2 minut
- dodano Min i Max ilość satelit do statystyk
- dodano wyswietlanie HDOP na zmiane z iloscią sat (mozna wyłączyć konfiguratorem) - właściwości elementu "Ilość sat"
- poprawka wyswietlania kompasu (znikał po zgaszeniu statystyk)
- konfigurator daje możliwość włączenia lub wyłączenia akustycznego vario we właściwościach elementu "Wariometr"
- dodano kontrolne wyswietlanie wszystkich czcionek po ich załadowaniu konfiguratorem
- dodano sumę kontrolną przesyłanych ustawień do PC
- v1.04 - usunięto błąd znikającego horyzontu po skasowaniu statystyk, poprawiono konfigurator.

Jak zainstalować wersję 1.04:
Przy aktualizacji z wersji 1.02 lub przy pierwszej instalacji nic specjalnego nie potrzeba. Przy pierwszej instalacji postępujemy zgodnie z opisem na początku, a przy aktualizacji od wersji 1.02 - przy pomocy Megaload.NET ładujemy nowy soft tak jak opisano w punktach 2-6 na początku postu. Tyle.
Przy aktualizacji z wersji 1.00 lub 1.01 należy postępować jak przy aktualizacji do wersji 1.02.

Wersja 1.05, 1.06, 1.08
Przy aktualizacji z wersji starszej niż 1.05 ustaw konfiguratorem progi alarmów napięć baterii napędu i video. Inaczej będą o 0.5V niższe niż były ustawione wcześniej.
Jeśli po aktualizacji Odometer pokazuje jakieś kosmiczne wartości to:
1. Zachowaj swoje ustawienia przy pomocy konfiguratora (przycisk "Export")
2. Wykonaj powrót do ustawień fabrycznych przy pomocy przycisku na OSD (punkt 4 opisu softu V1.02)
3. Odtwórz konfiguratorem swoje ustawienia ("Import").
4. Gotowe. Odometer wskaże 0, i odtąd będzie prawidłowo liczył.
Każdorazowy powrót do ustawień fabrycznych przy pomocy przycisku na OSD powoduje wyzerowanie Odometra.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Ostatnio zmieniony poniedziałek 10 lis 2014, 01:23 przez miś, łącznie zmieniany 20 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 25 wrz 2014, 19:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1662
Lokalizacja: Lubienia
no rewelka :mrgreen:

to teraz jeszcze trzeba to wrzucić do softu WMC dla samolotów :-P i będzie niezła jazda


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 25 wrz 2014, 20:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 21 mar 2010, 02:17
Posty: 2304
Lokalizacja: Chorzów
Misiu! Jesteś Genialny :D

_________________
Trutututu nici z drutu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 25 wrz 2014, 21:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8712
Lokalizacja: Bytom
No to jeszcze filmik z aktualnej wersji:

Zwróćcie uwagę na status wyświetlany pod czasem załączenia przed startem.
OSD posiada funkcje automatycznego wyświetlania statystyk po locie.
Warunkiem wyświetlenia statystyk jest przez 15 sekund spełnienie wszystkich poniższych warunków:
prędkość mniejsza od 3km/h,
odległość od bazy mniejsza niż 100m,
gaz na minimum (ten warunek będzie w kolejnej wersji softu :-) , przy normalnym locie nie ma znaczenia, ale upierdliwe było przy testach na biurku)

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 25 wrz 2014, 22:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16022
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
:-) No i wszystko jest możliwe :-)

Echh chyba poszukam gdzieś harware'u bo tym konfiguratorem i w ogóle swoim softem OSD przekonujesz bez pudła.
MinimOSD jest bladziutki przy tej potędze :idea:
Edicao: ale pewnie gdybyś nie był tak organicznie wręcz zniesmaczony minimem to pewnie po minimalnych przeróbkach ten soft do niego byś spasował 8-) no przecież to jest ten sam zasadniczo hardware - Atmega i MAX.

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 25 wrz 2014, 23:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8712
Lokalizacja: Bytom
Rurek pisze:
Edicao: ale pewnie gdybyś nie był tak organicznie wręcz zniesmaczony minimem to pewnie po minimalnych przeróbkach ten soft do niego byś spasował 8-) no przecież to jest ten sam zasadniczo hardware - Atmega i MAX.
Ale gówniato zaprojektowany, psujący się od krzywego spojrzenia i na dodatek chiński. A ja wspieram rodzimą przedsiębiorczość. Więc NO WAY, tego badziewia nawet kijem nie dotknę :mrgreen:

Cytuj:
bo tym konfiguratorem
No popatrz a niektórzy wyzywają mnie od dinozaurów że piszę soft na PC przy pomocy mocno przestarzałego Delphi5 sprzed 10 lat. Można ? Można. Działa ? Działa. (choć na win8 nie próbowałem :mrgreen:)
A soft to jeden EXE paręset KB. Nie zawsze potrzeba ciężkich megabajtów programu aby osiągnąć sukces.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 25 wrz 2014, 23:48 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 wrz 2010, 20:13
Posty: 167
No mi też się podoba. :-)
Nie będę już miał problemów takich, że AP zmienił prędkość baudrate GPS i potem OSD nie mogło złapać.
Nie da się czegoś wykombinować aby OSD pokazywało tryb lotu AP na ekranie?
Sam sobie zrobiłem na szybko coś takiego ale jako dodatkowe OSD zapinane w bazie pobierające dane z telemetrii z nadajnika eLeReSa. Lepsze byłoby wszystko w jednym.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 26 wrz 2014, 05:15 
Offline

Rejestracja: wtorek 17 wrz 2013, 23:22
Posty: 269
Lokalizacja: Warszawa
przecież widać że tryb lotu jest


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 26 wrz 2014, 07:01 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 wrz 2010, 20:13
Posty: 167
Pinio pisze:
przecież widać że tryb lotu jest

A no faktycznie, wszystko jest :oops:
Za późno już chyba było :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 26 wrz 2014, 08:18 
Offline

Rejestracja: sobota 04 gru 2010, 21:19
Posty: 847
Lokalizacja: Toruń
pbrys pisze:
no rewelka :mrgreen:

to teraz jeszcze trzeba to wrzucić do softu WMC dla samolotów :-P i będzie niezła jazda

Jako, że nie czytam codziennie postów i wiele ucieka mi jako przeczytane powyżej 1000, to soft tylko dla kopterów? Jeśli tak, to może zmienić ciut tytuł i dodać to info?

_________________
Modelarstwo lotnicze Toruń


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 26 wrz 2014, 08:40 
Offline

Rejestracja: wtorek 17 wrz 2013, 23:22
Posty: 269
Lokalizacja: Warszawa
raczej nienadający się do copterów to soft działający z eleresem AP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 26 wrz 2014, 20:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 607
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Przetestowane na stole i wszystko działa, nawet jak nie zasilę osd to łapie fixa wcześniej miałem z tym problem no i odszedł kabelek od pomiaru rssi z eleresa do osd. Wreszcie będzie pokazywać to samo co na eldispie.

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 26 wrz 2014, 21:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16022
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
No właśnie Miś - dopisz co i gdzie można podłączyć między sprzętami :?:

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 wrz 2014, 01:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8712
Lokalizacja: Bytom
A co napisałem w pierwszym poście tego wątku (pod koniec) ? "OSD podłączamy do eLeReS AP tak: ".
Tyle. Na razie nic więcej nie trzeba poza zasilaniem do OSD i Video IN/OUT.
Jak dopracuję szczegóły to będzie opis modyfikacji płytki Remzibi OSD aby uzyskać AUDIO, czyli akustyczne alarmy i akustyczny variometr.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 wrz 2014, 06:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1662
Lokalizacja: Lubienia
Mis czy jest szansa na implementacje tego w MWC w twoich softach :?:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 200 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.