Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

MinimOSD jako "samodzielne" OSD
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=5&t=18102
Strona 11 z 11

Autor:  pawelsky [ środa 22 mar 2017, 10:44 ]
Tytuł:  Re: MinimOSD jako "samodzielne" OSD

NeXuS pisze:
znalazłem na minimie zworkę PAL to myślałem że to to, ale zalutowałem i nie pomogło.

PAL/NTSC zmienia sie w firmware, nie zworka.

Autor:  NeXuS [ środa 22 mar 2017, 14:23 ]
Tytuł:  Re: MinimOSD jako "samodzielne" OSD

OK, w configu ustawiłem jak należy, PAL, mini OSD, itd. Zworka to było już kombinowanie i szukanie rozwiązania. Niemniej problem leży gdzieś w tym firmware, bo na oryginalnym obraz był OK. Kiedyś miałem inną sztukę minima i z taką samą kamerką chodziło. Teraz mam innego klona i po wgraniu skonfigurowanego kiedyś skecza są cyrki. Próbował ktoś z micro minimem ten projekt uruchomić?

Autor:  Adrián [ środa 22 mar 2017, 15:07 ]
Tytuł:  Re: MinimOSD jako "samodzielne" OSD

NeXuS pisze:
Próbował ktoś z micro minimem ten projekt uruchomić?

Tak, u mnie działało.

viewtopic.php?f=5&t=18102&start=120

Autor:  MorF [ czwartek 06 kwie 2017, 22:24 ]
Tytuł:  Re: MinimOSD jako "samodzielne" OSD

Czesc Panowie,

chcialem serdecznie podziekowac,
dzieki info z watku bez wiekszych problemow udalo mi sie odpalic te OSD na micro minimosd kvmod oraz runcam2 :)

Akurat potrzebuje czegos takiego do skrzydelka, jeszcze musze powalczyc troche z pomiarem napiecia bo jak podepne pod bat1 to mam 0,0 a pod bat2 pokazuje 2,9V dla pakietu 3S :)
Ale poza tym bez uwag, z Ubloxem 6m poszedl "od pierwszego strzala"

Dzieki!

Autor:  MorF [ wtorek 08 maja 2018, 22:59 ]
Tytuł:  Re: MinimOSD jako "samodzielne" OSD

Hej
Pytanie do Dinozaurow tego wątku :)
Bo widzę że sam ogarnąłem temat rok temu a teraz przyszło mi powtórzyć użycie minima i mam problem.
Wgrałem font uploader, potem sam firmware, force update ustawiłem na 1.
Ale za Chiny nie mogę się podłączyć żadnym konfiguratorem, ani tym starym javowym ani chrome apka. Pamiętam że ostatnim razem sobie ładnie to skonfigurowalem a teraz ciągle mam "Waiting for OSD".
Próbowałem różnych baud rate ale ciągle to samo. Po podłączeniu do monitora widać że soft się inicjalizuje, potem próbuje szukać gps i ostatecznie ustawia baud na 9600 z komunikatem "no gps".

Poratujecie?

Strona 11 z 11 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/