Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 25 wrz 2018, 04:59


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Wiadomość
Post: środa 22 mar 2017, 10:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6504
Lokalizacja: Polska
NeXuS pisze:
znalazłem na minimie zworkę PAL to myślałem że to to, ale zalutowałem i nie pomogło.

PAL/NTSC zmienia sie w firmware, nie zworka.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 22 mar 2017, 14:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 lut 2014, 21:05
Posty: 866
Lokalizacja: Warszawa
OK, w configu ustawiłem jak należy, PAL, mini OSD, itd. Zworka to było już kombinowanie i szukanie rozwiązania. Niemniej problem leży gdzieś w tym firmware, bo na oryginalnym obraz był OK. Kiedyś miałem inną sztukę minima i z taką samą kamerką chodziło. Teraz mam innego klona i po wgraniu skonfigurowanego kiedyś skecza są cyrki. Próbował ktoś z micro minimem ten projekt uruchomić?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 22 mar 2017, 15:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8653
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
NeXuS pisze:
Próbował ktoś z micro minimem ten projekt uruchomić?

Tak, u mnie działało.

viewtopic.php?f=5&t=18102&start=120

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 kwie 2017, 22:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 516
Lokalizacja: Warszawa
Czesc Panowie,

chcialem serdecznie podziekowac,
dzieki info z watku bez wiekszych problemow udalo mi sie odpalic te OSD na micro minimosd kvmod oraz runcam2 :)

Akurat potrzebuje czegos takiego do skrzydelka, jeszcze musze powalczyc troche z pomiarem napiecia bo jak podepne pod bat1 to mam 0,0 a pod bat2 pokazuje 2,9V dla pakietu 3S :)
Ale poza tym bez uwag, z Ubloxem 6m poszedl "od pierwszego strzala"

Dzieki!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 08 maja 2018, 22:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 516
Lokalizacja: Warszawa
Hej
Pytanie do Dinozaurow tego wątku :)
Bo widzę że sam ogarnąłem temat rok temu a teraz przyszło mi powtórzyć użycie minima i mam problem.
Wgrałem font uploader, potem sam firmware, force update ustawiłem na 1.
Ale za Chiny nie mogę się podłączyć żadnym konfiguratorem, ani tym starym javowym ani chrome apka. Pamiętam że ostatnim razem sobie ładnie to skonfigurowalem a teraz ciągle mam "Waiting for OSD".
Próbowałem różnych baud rate ale ciągle to samo. Po podłączeniu do monitora widać że soft się inicjalizuje, potem próbuje szukać gps i ostatecznie ustawia baud na 9600 z komunikatem "no gps".

Poratujecie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.