Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 19 gru 2018, 02:53


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 25 lis 2017, 16:33 
Offline

Rejestracja: sobota 25 lis 2017, 12:39
Posty: 2
Lokalizacja: Opole
Witam. Posiadam drona phantom 2 z zamontowanym gimbalem feiyu mini 3d.
Cały zestaw niedawno kupiłem używany. Co do używania tego sprzętu to jestem nowicjuszem
I nie mam zabardzo umiejętności, mozna powiedzieć ze sie uczę.

Pewnego dnia podczas lotu przy mocniejszych podmuchach wiatru podczas lądowania niefortunnie posadziłem drona na ziemi i mi sie przewrócił do góry nogami. ( z dronem kompletnie nic sie nie stało, śmigła całe bo mam osłony) ale cos sie stało z gimbalem.

Zaczął wariować, kręcić sie w jedna i druga strone i uderzać kamerka, wiec szybko wyłączyłem zasilanie w dronie.
Po ponownym włączeniu zasilania gimbal gwałtownie przekręci sie z jednej strony w druga po czym sie wyłączy i juz zero reakcji, i tak za każdym razem po włączeniu drona.

Nie wiem co z tym teraz zrobic, może ktoś wie co mogło sie stać z tym gimbalem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 30 lis 2017, 18:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 11 gru 2014, 14:38
Posty: 31
Lokalizacja: Zawiercie/Łazy
Gdzieś widziałem film, na którym po glebie w tym gimbalu wypięły się wtyczki. Musiałbyś go rozebrać i sprawdzić czy to może nie jest przyczyną dziwnego zachowania.

_________________
KFC Bixler v2, ESA Jak3, Chameleon, NOX3, DJI F550, Reptile S800
____________________________________________________________
Prusa MK2, Ultimaker, root2cnc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 03 gru 2017, 15:51 
Offline

Rejestracja: sobota 25 lis 2017, 12:39
Posty: 2
Lokalizacja: Opole
Sprawdzałem i wszystkie wtyczki, kabelki wszystko jest podłączone.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 03 gru 2017, 18:05 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 lut 2017, 16:47
Posty: 5
Lokalizacja: Al.Łódzki
Zobacz może czy łączy się z softem producenta. Może ponowne wgranie firmware go ożywi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.