Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 20 cze 2018, 19:57


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 14 sie 2017, 15:47 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 843
Czy ten gimbal z dedykowanym napięciem roboczym 12V ( aku li-pol 3S ) będzie poprawnie pracował na aku 2S ? Sugerowałem się tym filmem :
https://www.youtube.com/watch?v=g_3ALorREww

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )
copter Aosenma CG035
copter Bayangtoys X21
copter FQ 777 -124
cybird Bird2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 sie 2017, 16:10 
Teoretycznie ma działać bo ich stawią na symax8 która ma 2S baterie zobacz filmy na YT.


Na górę
  
 
Post: poniedziałek 14 sie 2017, 16:34 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 843
Na tym filmie co dałem linka też widać że działa . Zasilanie coptera SG035 jest na aku 2S .

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )
copter Aosenma CG035
copter Bayangtoys X21
copter FQ 777 -124
cybird Bird2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 sie 2017, 16:43 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 599
wg. instrukcji działa w zakresie od DC 7.4V - 28V [rekomendowane 12V, 3S lipo ]
pobór prądu od 200 - 500mAh

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 27 sie 2017, 21:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 23 sie 2017, 18:25
Posty: 8
Lokalizacja: Wolverhampton
czy ktoś się orientuje jak długo ten gimbał może pracować na baterii FLOUREON® 3S 25C 11.1V 2200mAh? zamierzam niedługo kupić tenże gimbał do MJX Bugs 3 i zastanawiam się czy taka bateria wystarczy chociaż na 40 minut pracy tego gimbala :)

_________________
MJX Bugs 3


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 28 sie 2017, 10:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1619
Lokalizacja: Gdynia
nettmanek pisze:
czy ktoś się orientuje jak długo ten gimbał może pracować na baterii FLOUREON® 3S 25C 11.1V 2200mAh? zamierzam niedługo kupić tenże gimbał do MJX Bugs 3 i zastanawiam się czy taka bateria wystarczy chociaż na 40 minut pracy tego gimbala :)


post wyżej masz podany pobór prądu. pojemność baterii podałeś - w czym problem ? oblicz.

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 29 sie 2017, 10:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 23 sie 2017, 18:25
Posty: 8
Lokalizacja: Wolverhampton
fakt nie pomyslalem :) wyszlo mi ze ok 4h więc spokojnie się nada

_________________
MJX Bugs 3


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 29 sie 2017, 16:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1619
Lokalizacja: Gdynia
nettmanek, bingooo :D

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lis 2017, 16:11 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 843
Witam ! Podpowiedzcie mi jak podłączyć gimbala G2D do koptera Aosenma CG 035 by móc sterować położeniem kamery z pozycji apki ?

Znalazłem na YT coś takiego : https://youtu.be/Y_3afAulZvU

Moje obawy są takie czy sygnał pitch wysyłany z płytki koptera nie będzie zakłócać sygnału wysyłanego ze sterownika gimbala ? Niby wszystko tam działa jak należy . Kamera jest najpierw opuszczona w dół a potem podnoszona do góry . Nie ma jakiegoś szarpania obrazem .

Znalazłem taką wskazówkę w komentarzu tego filmu . Tylko za bardzo nie wiem o co tam chodzi ?

"P dron
P dron
7 miesięcy temu
Witaj przyjacielu, łączę tylko pion, ponieważ boczne ami nie działa dla mnie, pozostawiam to automatycznie, wyjście drona z gimbal daje napięcie 5,5v ami Walkera nie jest warte tego napięcia, więc wyciągam to kabel ze złącza baterii. powitanie i szczęśliwe loty!
ODPOWIEDZ "

Czy wystarczą tylko dwa przewody ? Jeden sygnałowy a drugi minusowy ? Ktoś wcześniej napisał że wszystko jest w porządku gdy kopter wisi nieruchomo . Ale gdy tylko się porusza to gimbal zaczyna wariować . Chyba że + wziął z aku koptera ?

"Fernando Galgo
Fernando Galgo
5 miesięcy temu
Bardzo dobry przyjaciel, mam taki sam gimbal jak ty. Możesz mi wskazać, w jaki sposób podłączyłeś gimbal do drona, abyś mógł sterować nim przy pomocy polecenia podczas lotu. Ponieważ łączę tonację (pionową), a kiedy się zatrzyma, działa dobrze i mogę sterować nią za pomocą sterowania, ale w momencie, w którym dron porusza się lub leci, gimbal zaczyna poruszać się jak szalony, ponieważ oczywiście drone zaczyna wydawać polecenia tak jakbym połączył gimbal serwomechanizmów, a ten gimbal ma kontroler. Dziękuję
ODPOWIEDZ "

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )
copter Aosenma CG035
copter Bayangtoys X21
copter FQ 777 -124
cybird Bird2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.