Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 18 cze 2018, 18:24


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 13 mar 2017, 21:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 kwie 2015, 10:14
Posty: 178
Lokalizacja: R-Śl
To jest zwykły 2 osiowy Gimbal zakupiony za 150zl. Jak wrócę do domu wszystko sprawdzę i się odezwę ;)
Wielkie dzięki za zainteresowanie i rozjaśnienie tematu.
Jutro postaram się jakieś fotki dorzucić.
Pozdrawiam Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 13 mar 2017, 22:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6066
Lokalizacja: Polska
z3d pisze:
To jest zwykły 2 osiowy Gimbal zakupiony za 150zl. Jak wrócę do domu wszystko sprawdzę i się odezwę ;)
Wielkie dzięki za zainteresowanie i rozjaśnienie tematu.
Jutro postaram się jakieś fotki dorzucić.

Jak na moje oko siedzi tam cos takiego (pytanie czy z dolutowanym kontrolerem dla 3 osi czy bez), co wiecej z naklejka wygladajaca na d r o n a v i s t a . p l (widze ze forum cos sie nie lubi z ta firma bo podmienia adres na aero.pl wiec dodaje spacje i oswiadczam - to nie jest lokowanie produktu tylko informacja mogaca ulatwic ew. identyfikacje kontrolera)

Obrazek

I coraz bardziej jestem przekonany ze masz silniki podlaczone do zlych portow (podpinales je sam czy przyszly juz przypiete?).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 13 mar 2017, 23:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 kwie 2015, 10:14
Posty: 178
Lokalizacja: R-Śl
Przyszły już podpięte, jak już wspomniałem nic z tym nie kopałem tutaj link do kilku fotek, z góry przepraszam że zamknięty, ale innych na tę chwilę nie mam
https://www.dropbox.com/sh/kcdnlh4wdnl2 ... nBOEa?dl=0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 13 mar 2017, 23:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6066
Lokalizacja: Polska
z3d pisze:
Przyszły już podpięte, jak już wspomniałem nic z tym nie kopałem tutaj link do kilku fotek, z góry przepraszam że zamknięty, ale innych na tę chwilę nie mam
https://www.dropbox.com/sh/kcdnlh4wdnl2 ... nBOEa?dl=0

Ja dalej bede obstawal przy tym ze Twoje problemy wynikaja stad ze ustawiasz go do gory nogami. Podwies go na sztywno i wtedy sie baw.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 mar 2017, 05:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 03 sty 2017, 13:48
Posty: 208
Lokalizacja: Ustroń
Mocowanoe juz masz widze, wepnij to na te rurki na ramie i podlacz mu usb i daj znac bedziemy dzialac dalej.

Jesli mamy zidentyfikowac twoj kontroler to musisz zdjac z gumowych wibroizolatorow ta gorna plytke do ktorej masz mocowane uchwyty i zrobic zdjecie od gory calego kontrolera. Wtedy mozemy wyeliminowac lub potwierdzi to o czym pawelsky pisze i to w sumie jest bardzo istotne by rozwiazac twoj problem.

_________________
Hobbyking X650F Quadcopter - Easy Star II - Skywalker 1680 - Mini talon - S800 Sky Shadow


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 mar 2017, 06:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 kwie 2015, 10:14
Posty: 178
Lokalizacja: R-Śl
Jasne, dziękuję za pomoc i przede wszystkim cierpliwość ;) fotkę kontrolera postaram się zrobić w czwartek bo dopiero wtedy będę w domu.
Pozdrawiam Michał

EDIT - scalenie

Witam ponownie,
Zgodnie z obietnicą ;) fotki wrzucone na drop boxa https://www.dropbox.com/sh/kcdnlh4wdnl2 ... nBOEa?dl=0. Link ten sam jak w pierwszym poście. Będę wdzięczny jak rzucicie okiem.
Pozdrawiam Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 16 mar 2017, 22:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6066
Lokalizacja: Polska
Zrob to co Ci mowilem tu
viewtopic.php?p=509730#p509730


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 16 wrz 2017, 18:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 kwie 2015, 10:14
Posty: 178
Lokalizacja: R-Śl
Witam wszystkich ponownie,
Panowie drodzy help Por Favor ;)
Szlag mnie już trafia.
Jakiś czas temu pisałem z prośbą o pomoc w zrozumieniu PID - ów. Poczytałem, ustawiłem i w sumie dosyć długo działało, ale .......
Gimbala rozebrałem pomalowałem, lekko zmieniło się położenie czujnika na dolnej półce i nie jestem za cholerę w stanie go ustawić.
O ile oś PITCH działa nastawy 10 / 0,03 / 5 moc 100 ilość pól 14 o tyle oś ROLL po zmianie na jakąkolwiek wartość inną niż 0 powoduje straszne trzęsienie w tej osi. Jeżeli jednak parametr wynosi 0 kamera zachowuje się tak, że ustawiam ją ręką do zadanej pozycji i kontroler ją trzyma :)
Czym może być to spowodowane?
Zobaczyłem już dziesiątki filmów na jutjubie :) i dokładnie postępuję z tym co widzę, ale to po prostu nie działa.
Czy takie zachowanie może wskazywać na uszkodzenie gimbala / żyroskopu / czujnika pozycji na dolnej półce? Jeżeli tak, dlaczego działa oś PITCH?
Będę wdzięczny za próbę wyjaśnienia czy też pomoc w zrozumieniu tego zjawiska.
Obrazek
Co począć ? :)
Z góry dzięki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.