Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 28 lut 2017, 04:11


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: sobota 15 mar 2014, 09:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 12:23
Posty: 1660
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Ja mam tak na sofcie alexa


Mocowanie czujnika

http://www.abc-rc.pl/AlexMos-Gimbal-Con ... V2-1-china

Obrazek

Obrazek

moje ustawienia to takie

Roll P10, I 0,12, D15 Moc 110
Pitch P10, I 0,12, D10 Moc 80

Sensor Oś Pitch -Z Oś Roll Y

Motor1 podłączamy silnik Roll
Motor2 podłaczamy silnik Pitch

Możesz zmniejszyć Moc doświadczalnie gdzieś do roll 90 Pitch 70

_________________
Pozdrawiam, Andrzej viewtopic.php?t=1441
Penguin 1720 Pixim 690,Diversity 900-2,5 GHz byJR65,Antena śledząca,Autopilot by Zbig, gogle Z800 ES Mordeczka2 Thomas 433MHz, BATMAN Y6 by JR65, SKŁADANY QUAD PANTHER NAZA V2, usługi CNC


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 15 mar 2014, 09:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 12:23
Posty: 1660
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Po wprowadzeniu danych nie zapomnij zapisać później ustaw kamerę poziomo i zrób kalibrację

_________________
Pozdrawiam, Andrzej viewtopic.php?t=1441
Penguin 1720 Pixim 690,Diversity 900-2,5 GHz byJR65,Antena śledząca,Autopilot by Zbig, gogle Z800 ES Mordeczka2 Thomas 433MHz, BATMAN Y6 by JR65, SKŁADANY QUAD PANTHER NAZA V2, usługi CNC


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 15 mar 2014, 11:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 20 sie 2013, 17:59
Posty: 105
Lokalizacja: Bytów
Dziękuje. Zaraz spróbuje z tym powalczyć.. No i nic z tego... Próbowałem wgrać AlexMos SimpleBGC_GUI_2_0b3 i nic z tego. A na sofcie BruGi_049B_r69 nie działa. Nie wiem co jest nie tak . Wszystko nowe a nie trybi... Chyba będe musiał komuś zlecić zestrojenie tego gimbala za $ Edit :


Witam , udało mi się wgrać soft SimpleBGC_GUI_2_2b2 i Gimbal ożył w końcu po paru dniach :) Po podłączeniu pod pakiet , który napędza quadrocopter gimbal zachowuje się tak jakby nie miał mocy.. Pytanie brzmi,czy idzie coś z tym zrobić, czy kontroler musi mieć własne zasilanie ???


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 17 mar 2014, 19:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 12:23
Posty: 1660
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Oczywiście

jak mój zasilam bezpośrednio z aku 3S czyli 12V (power) z samego USB nie pociągnie nie będzie mocy na silnikach

_________________
Pozdrawiam, Andrzej viewtopic.php?t=1441
Penguin 1720 Pixim 690,Diversity 900-2,5 GHz byJR65,Antena śledząca,Autopilot by Zbig, gogle Z800 ES Mordeczka2 Thomas 433MHz, BATMAN Y6 by JR65, SKŁADANY QUAD PANTHER NAZA V2, usługi CNC


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 18 mar 2014, 19:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 20 sie 2013, 17:59
Posty: 105
Lokalizacja: Bytów
Chodziło mi o to czy Gimbal może być zasilany z pakietu , który napędza Quadro, bo gdy tak podłączyłem to mi szwankował..:) Ale mniejsza o to kupiłem już pakiet 3s 450 mah :D 41 gram waży,więc tragedii nie ma :) Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 12 kwie 2014, 13:35 
Offline

Rejestracja: piątek 07 cze 2013, 08:43
Posty: 155
Lokalizacja: Kraków
Witam,
może mądre głowy mi coś poradzą... Otrzymałem właśnie nową płytkę martinez v2. Podpinam pod arduino, wybieram port com i przy próbie załadowania softu wyskakuje mi komunikat: Port szeregowy com 3 jest obecnie w użyciu. Spróbuj zamknąć programy, które mogą go używać.
Sprawa dziwna...Pierwszy raz taki komunikat. Inne martinezy i płytka od rc timera chodziły bez problemu. Zmieniałem porty, odinstalowywałem sterowniki , instalowałem ponownie i nic. Dalej ten komunikat. Co to może być? :-(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 13 kwie 2014, 18:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 08 gru 2011, 18:24
Posty: 799
Lokalizacja: UK - West Sussex
Winą może być Windows. Na XP powinno pójść bez problemu.

_________________
Od śmigła... Sławek
Mój Youtube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 13 kwie 2014, 19:53 
Offline

Rejestracja: piątek 07 cze 2013, 08:43
Posty: 155
Lokalizacja: Kraków
No i "sprawa się rypła", a raczej ja się walnąłem... Chciałem to uruchomić na sterownikach ftdi a to silabs :oops:
Podziękowania dla mkrawcz1 za rozjaśnienie umysłu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 18 cze 2014, 12:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 12 gru 2010, 15:18
Posty: 1548
Lokalizacja: Częstochowa
A ja wygrzebałem z szafy kontroler jeszcze chyba z pierwszego zamówienia i mam z nim mały problem. Po podłączeniu USB L6234 zaczynają sie bardzo grzać, oczywiscie długo ich nie piekłem i odłaczyłem USB. Gdy zdejmnę kanapkę to na płytkę z uC mogę normalnie wrzucac soft i wszystko przebiega bez problemu. Ktoś ma jakies pomysły czego to może być wina??

_________________
http://fpvworld.blogspot.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 19 cze 2014, 17:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 16 paź 2012, 08:03
Posty: 995
Lokalizacja: szczecin
Panowie, mam zrobiony mini gimbal pod Mobiusa do Legwana ze sterownikiem mini "by Brodziek". M mam go wypidowanego w miarę nie wzbudza się i z reki stabilizuje nieźle i nie gubi się. Problem polega na tym że w locie, prawdopodobnie od drgań po prostu wiesza się i przestaje stabilizować. Wie ktoś może jak sobie z tym poradzić?
Czy da radę wgrać do tego sterownika SW AlexMos? Jeśli tak to jak?

_________________
Zapraszam na: http://automaciek.webhop.net oraz na miniblog modelarza: http://automaciek1.esy.es/
Nowy członek rodziny : PENTAX K-S2 https://www.flickr.com/photos/141377769@N08/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 19 cze 2014, 19:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 kwie 2013, 14:34
Posty: 303
Lokalizacja: daleka północ
Mam bardzo mizerne doświadczenie w tym temacie ale co zdążyłem się zorientować to musisz wgrać firmware w wersji 2.2 (lub niższej) i wtedy AlexMos działa. Jak chcesz tą wersję to pisz PW.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 21 cze 2014, 19:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 16 paź 2012, 08:03
Posty: 995
Lokalizacja: szczecin
automaciek pisze:
Panowie, mam zrobiony mini gimbal pod Mobiusa do Legwana ze sterownikiem mini "by Brodziek". M mam go wypidowanego w miarę nie wzbudza się i z reki stabilizuje nieźle i nie gubi się. Problem polega na tym że w locie, prawdopodobnie od drgań po prostu wiesza się i przestaje stabilizować. Wie ktoś może jak sobie z tym poradzić?
Czy da radę wgrać do tego sterownika SW AlexMos? Jeśli tak to jak?


Pozwoliłem wgrać sobie do kontrolera soft alexmos 2_2b, i po jednym krótkim locie na silnym wietrze stwierdzam że wszystkie moje problemy odeszły w niepamięć, jello znikneło [musiał się wzbudzać mimo wielokrotnych regulacji] i przestał się wyłączać w locie.

_________________
Zapraszam na: http://automaciek.webhop.net oraz na miniblog modelarza: http://automaciek1.esy.es/
Nowy członek rodziny : PENTAX K-S2 https://www.flickr.com/photos/141377769@N08/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 01 lis 2014, 21:47 
Offline

Rejestracja: sobota 01 lis 2014, 21:22
Posty: 2
Lokalizacja: Brzozów
Witam i mam pytanko ...
Gdzie dostanę płytkę ze sterownikiem do silników ?
Rozpracowałem, że jest to układ L6234 ,ale nie mogę znaleźć nigdzie sterownika w całości ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 cze 2015, 17:04 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 cze 2015, 23:33
Posty: 4
mam problem z kamerą ilook i gimbal QRX350 Pro
> podłączyłem według instrukcji, ale ciągle mam problem z zapisywaniem za
> pomocą pilota zdjęć na karcie/filmow. Mimo dołączonej instrukcji gdzie jes
> napisane a by w pilocie istawić funkcje DEVICE Output według diagramu:
>
> GEAR MIX SW active
> FLAP GEAR SW active
> AUX 2 FMOOD SW active
>
> kiedy tak ustawiam pokrętło Aux 2 służace do regulacji kmery - nie
> działa. Ponadto kamera wtedy jakby wariuje , przekręca się do góry i nie
> ma nad nią kontroli... więc tu moje pytanie co robić? Jak to ustawić by
> działało i mógł robić zdjęcia i kręcić filmy. Może coś w dronie jest źle
> podłączone? Proszę pomóc mi to skonfigurować. Kart używam scan disk ultra
> micro sd 32 Gb

z góry dziękuję za wszelką pomoc jak to ustawić by kiedy zminiam FLAP z aux na gear kamera nie wariowała


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 cze 2015, 20:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 9599
Lokalizacja: Mikoszewo
mariuszdron - i gdzie jeszcze wciśniesz ten post? Skończ z tym spamem.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.