Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 26 mar 2017, 23:57


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 123, 124, 125, 126, 127  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 24 sty 2016, 09:31 
Offline

Rejestracja: niedziela 10 sty 2016, 11:08
Posty: 18
Lokalizacja: Bełchatów


Udało się, wystarczyło zamienić RX z TX.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 lut 2016, 17:21 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1009
Lokalizacja: Łódź
Witam
odkopałem stare MW CRIUS 2.5 SE. i nie mogęwgraćsoftu...tzn niby w Arduinopokazuje że ładowanie zakończone, ale np ustawienia AUXów po uruchomieniu multiwiiConf są takie jak przed wgraniem softu.Mam taki programator: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... earch=ftdi

Jaką opcję mam wybrać w zakładce Programator w Arduino, i jaką płytkę (dokładnie którą, bo jest kilka z mega328)?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 lut 2016, 17:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 753
Lokalizacja: Ruda Śląska
a zapisujesz ustawienia na płytkę po zmianie auxów?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 10 lut 2016, 22:06 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1009
Lokalizacja: Łódź
ok, udało się wgrać soft, ale mam problem z zapisem ustawień... wgrałem wersję 2.27 by miś, a do konfiguracji używam MultiwiiConf 2.4. Po wejściu w zakłądkę Settings, i ustawieniu VBATSCALE tak żeby prawidłowo wskazywało napięcie, zapisuje ustawienia, jest OK. Po odłączeniu USB i LiPo, a następnie po podłączeniu Lipo i USB ustawienia się zerują :/ Czemu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lut 2016, 00:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1777
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Bo miś w sofcie 2.27 napisał wyraźnie: używać MultiwiiConf 2.3 !
I pamiętaj o profilach - w tej wersji są 3, przełączane z aparatury - zapisz sobie konfigurację na wszystkich ( choćby taką samą ) coby potem nie przełączyć sobie niechcący na pustą konfigurację.

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lut 2016, 17:15 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1009
Lokalizacja: Łódź
niestety to nie wina waersji :/ teraz próbowałem na wersji 2.3 i to samo :/ problem w tym, że nie zapisuje tylko ustawie w zakłądce settings. W Multiwii.com normalnie można zapisywać stany AUXów itd...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lut 2016, 17:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 753
Lokalizacja: Ruda Śląska
maxxxior pisze:
W Multiwii.com normalnie można zapisywać stany AUXów itd...

w multiwii.com?? wrzuć lepiej screena z tego co robisz bo nie do końca chyba się rozumiemy:D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lut 2016, 17:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 lut 2014, 00:09
Posty: 1407
Lokalizacja: LUBOŃ CITY, MATZ/MCTR EPKS, BSP_WOJTYNIAK
Spróbuj takiego małego programu konfiguracyjnego, który Miś załącza w każdej paczce swojego softu: viewtopic.php?t=10002

Połącz się z tym programem zamiast z MultiWiiConf

lotpawel pisze:
w multiwii.com??


Jedna zakładka MultiWiiConf ma właśnie taką nazwę.

_________________
Rafał Wojtyniak


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lut 2016, 17:44 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1009
Lokalizacja: Łódź
hmm... niestety nie znalazłem żadnego programiku konfiguracyjnego :/ a bynajmniej w V227


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lut 2016, 17:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 lut 2014, 00:09
Posty: 1407
Lokalizacja: LUBOŃ CITY, MATZ/MCTR EPKS, BSP_WOJTYNIAK
To ściągnij sobie paczkę 2.26 albo starszą i zobacz czy będzie działał.

_________________
Rafał Wojtyniak


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lut 2016, 18:46 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1009
Lokalizacja: Łódź
niestety, jest tak samo jak w przypadku multiwiiConf :/ nie zapisuje zmian VBAT_SCALE :/ Może po prostu w config.h zmienić tę wartość?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lut 2016, 21:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1777
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Można zmienić w config.h.
A RW pisze o programiku ServoMiscConf, który służy w Misiowych softach do zmiany tych ustawień.
Aktualne wersja to chyba ServoMiscConf 0.7

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lut 2016, 21:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 lut 2014, 00:09
Posty: 1407
Lokalizacja: LUBOŃ CITY, MATZ/MCTR EPKS, BSP_WOJTYNIAK
Mam jeszcze z dawnych czasów takie quadro na Crius AIO - teraz już tylko do rekreacji. No i wiadomo, że jak już się w tym MultiWii nie siedzi, to z głowy co nieco wylatuje :-P Chciałem sobie niedawno coś zmienić - żeby były większe obroty przy uzbrojeniu (czy coś tam jeszcze innego). A tu w MultiWiiConf po zmianie wartości i odświeżeniu mam ciągle tę samą, pierwotną wartość :roll: No i dopiero wtedy przypomniałem sobie o misiowym konfiguratorze :-)

_________________
Rafał Wojtyniak


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 lut 2016, 11:52 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1009
Lokalizacja: Łódź
dziś ulotniłem kopter. Lecz słąbo trzyma pozycję. Po załączeniu leci w lewo, później zatacza koło... MAG skalibrowany, PIDY od GPS nieruszane. Czy mam kombinować z PIDem Pos? Za co odpowiada P a za co I? który zwiększyć który zmniejszyć?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 lut 2016, 11:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 lut 2014, 00:09
Posty: 1407
Lokalizacja: LUBOŃ CITY, MATZ/MCTR EPKS, BSP_WOJTYNIAK
Przeczytaj co napisał Chestnut: viewtopic.php?f=37&t=5118&p=367176&hilit=+Pany%2C+ja+p%C3%B3ki+co+my%C5%9Bl%C4%99%2C+%C5%BCe+zrozumia%C5%82em+#p367176

a może i cały ten temat o pidach.

_________________
Rafał Wojtyniak


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 123, 124, 125, 126, 127  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.