Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 17 gru 2017, 05:18


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1893 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 127  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 11 lip 2012, 09:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
a ja czekam i czekam :roll:


by Rurek: Nie ma co czekać, wątek wydzieliłem:!:


Ostatnio zmieniony wtorek 17 lip 2012, 00:22 przez cholo, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 12 lip 2012, 20:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 mar 2012, 07:14
Posty: 386
Lokalizacja: Poznań
A co myślicie o tym kontrolerze: ALL IN ONE PRO Flight Controller V1.0 ?
Pozdrawiam,
Artur

_________________
ZMR-250 z NAZE32, DJI Phantom 3 Advanced, FY650 PIXHAWK, Turnigy 9X mod. ER9X z eLeReS + eLDisp


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 12 lip 2012, 21:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9007
Lokalizacja: Bytom
Zobaczymy jak przyjdzie :-) Wydaje się być całkiem mniam, chociaż MAG na płytce może wymuszać bardzo staranne prowadzenie instalacji, bo inaczej mogą być problemy z kompasem.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 13 lip 2012, 12:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
august pisze:
A co myślicie o tym kontrolerze: ALL IN ONE PRO Flight Controller V1.0 ?


ja go wlasnie zakupilem i czekam juz od miesiaca, po danych technicznych wyglada zachecajaco.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 13 lip 2012, 14:03 
Rozumiem, że google wyłączyli :roll: :lol:
CRIUS ALL IN ONE PRO v1.pdf


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: piątek 13 lip 2012, 14:09 
Offline

Rejestracja: niedziela 07 lis 2010, 15:31
Posty: 111
Lokalizacja: Czerniejewo
Artu ten link co podałes to instrukcja chyba nie do tej płytki ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 13 lip 2012, 15:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 08 cze 2011, 15:02
Posty: 58
Lokalizacja: Świnoujście
cholo pisze:
august pisze:
A co myślicie o tym kontrolerze: ALL IN ONE PRO Flight Controller V1.0 ?


ja go wlasnie zakupilem i czekam juz od miesiaca, po danych technicznych wyglada zachecajaco.

Zamówiłem 3 lipca przed północą i wczoraj po 8 dniach przesyłka dotarła.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 13 lip 2012, 18:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
doszlo i do mnie allinone :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 13 lip 2012, 20:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 mar 2012, 07:14
Posty: 386
Lokalizacja: Poznań
Również zamówiłem v1... teraz tylko czekać, czekać, czekać...
Pzdr,
Artur

_________________
ZMR-250 z NAZE32, DJI Phantom 3 Advanced, FY650 PIXHAWK, Turnigy 9X mod. ER9X z eLeReS + eLDisp


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 13 lip 2012, 22:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
plyteczka allinone juz mi sie podoba po wstepnym macanku :mrgreen:
jedyne co ze chinolki nie wyprowadzili nozki na hardware'owy ppm i trzeba bedzie lutowac kabelek :evil:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 14 lip 2012, 01:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9007
Lokalizacja: Bytom
Mówisz o PPM-Sum w trybie MultiWii ?
Pogrzeb w kodzie tak aby był czytany z kanału throttle czyli z A8, i podepniesz odbiornik PPM-SUM elegancko jednym 3 żyłowym kabelkiem.
A jak to zrobisz to się podziel jak, nie będę musiał się wysilać jak dostane swoje AIO :mrgreen:

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 14 lip 2012, 08:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
miś pisze:
Mówisz o PPM-Sum w trybie MultiWii ?


z tego co pamietam ppm w mwc jest na zwyklym przerwaniu i ma spory jitter.
chcialbym obsluzyc ppm przez input capture a tu jak na zlosc zadna z 4 nozek nie jest wyprowadzona :-/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 14 lip 2012, 11:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9007
Lokalizacja: Bytom
cholo pisze:
z tego co pamietam ppm w mwc jest na zwyklym przerwaniu i ma spory jitter.
chcialbym obsluzyc ppm przez input capture a tu jak na zlosc zadna z 4 nozek nie jest wyprowadzona :-/

Ano zgadza się, niestety nie jest na ICP, nie wiem czemu tak to zmaścili. Ale chyba nie ma tak źle z tym jiterem, i jest tam jakiś mały filtr do tego, wiec nie powinno być źle. Na pewno będzie lepiej niż na zwykłych wejściach przy nakładaniu się kilku kanałów na siebie.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 14 lip 2012, 18:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 21:38
Posty: 3371
Lokalizacja: Kraków
miś pisze:
Ale chyba nie ma tak źle z tym jiterem, i jest tam jakiś mały filtr do tego, wiec nie powinno być źle.


no tak, na pewno tragedii nie bedzie ale jak mozna lepiej to czemu tak nie zrobic tym bardziej, ze samo arduino w aparaturze juz mi lekki jitter wprowadza 8-)
na razie z powodzeniem uruchomilem na kodzie multiwii wszystkie czujniki i gps'a na serialu.
aeroquad niestety wymaga roboty bo nie dziala tam na razie wsparcie dla 6050 i baro po i2c.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 15 lip 2012, 20:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 mar 2012, 07:14
Posty: 386
Lokalizacja: Poznań
Tutaj jest także troche napisane o AIO, oraz o PPM SUM: Link

_________________
ZMR-250 z NAZE32, DJI Phantom 3 Advanced, FY650 PIXHAWK, Turnigy 9X mod. ER9X z eLeReS + eLDisp


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1893 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 127  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.