Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 21 paź 2018, 07:34


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8042 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535 ... 537  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 23 kwie 2017, 19:54 
Offline

Rejestracja: środa 25 kwie 2012, 20:19
Posty: 123
Lokalizacja: Świdnica
Dzięki GPS śmiga, ma ktoś pomysł z odbiornikiem ?

wiesiek_kr możesz wkleić konfiguracje czujników ( nie mogę dojść do ładu z kalibracją akcelerometru)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 maja 2017, 19:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 wrz 2013, 10:21
Posty: 68
Lokalizacja: Słupca
Wgrałem inav_1.6.1_KFC32 i płytka padła, podziałała 1 min. Teraz niebieska dioda ledwo świeci. Nie mogę wgrać ponownie żadnego softu.
wiesiek_kr pisze:
Wgrales plik nie do tej płytki.
Teraz musisz wgrać prawidlowy plik ze zworką na pinach boot.
W Inav configuratorze przy uruchomieniu wejdzie w tryb DFU i spokojnie wgrasz jeszcze raz nowy soft.

Nie działa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 maja 2017, 19:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 10 sty 2015, 13:44
Posty: 120
Lokalizacja: Katowice
Do wgrania nowego softu można wykorzystać np.: Flash Loader Demo.

_________________
Pozdrawiam
Adam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 maja 2017, 20:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 wrz 2013, 10:21
Posty: 68
Lokalizacja: Słupca
Dzięki. Całkowicie zapomniałem o tym programie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 maja 2017, 09:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 06 sie 2015, 09:44
Posty: 76
Lokalizacja: Poznań
marbalon, planujesz może dodanie funkcji "odometer"? Może potrzeba pomocy programisty ? :P

_________________
Hexa Tarot 690__| Lisam LS210
Pioneer 1400____| Hubsan Q4
Hubsan h107d___| QAV250
Eachine QX90____| s500
i się rozrasta :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 10 maja 2017, 10:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 1043
Lokalizacja: Gliwice
Zastanów się nad przejściem na iNAV bo oryginalny soft chyba już nie jest rozwijany

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 10 maja 2017, 11:55 
Offline

Rejestracja: czwartek 06 lis 2014, 20:06
Posty: 71
Lokalizacja: Katowice
Inav moze bedzie mial i odometer :)
Jest issue wpisany i nie wydaje sie duzo roboty: https://github.com/iNavFlight/inav/issues/1549


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 10 maja 2017, 18:25 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 cze 2015, 20:55
Posty: 21
Lokalizacja: Wkoło Wałbrzycha
Gdzie znajde forward aux channels bo chciałem podłączyć pantilt i nie mogę tego znaleść ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 10 maja 2017, 19:01 
Offline

Rejestracja: czwartek 06 lis 2014, 20:06
Posty: 71
Lokalizacja: Katowice
Jeśli to jest obsługiwane przez platformę to jest w konsoli jako "feature CHANNEL_FORWARDING".
Albo w konfiguratorze na liście "featurów".


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 maja 2017, 08:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 06 sie 2015, 09:44
Posty: 76
Lokalizacja: Poznań
MacPiston pisze:
Zastanów się nad przejściem na iNAV bo oryginalny soft chyba już nie jest rozwijany

No chyba będę musiał obadać ten temat. :)

KM pisze:
Inav moze bedzie mial i odometer :)
Jest issue wpisany i nie wydaje sie duzo roboty: https://github.com/iNavFlight/inav/issues/1549

No widzę, że nawet PR już ze zmianą zrobiłeś :P

INAV normalnie działa z tym OSD co jest w KFC32FTB?

_________________
Hexa Tarot 690__| Lisam LS210
Pioneer 1400____| Hubsan Q4
Hubsan h107d___| QAV250
Eachine QX90____| s500
i się rozrasta :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 maja 2017, 09:26 
Offline

Rejestracja: środa 23 kwie 2014, 09:06
Posty: 95
Lokalizacja: Kraków
Raczej działa w FTB, bo działa to w kanapce KFC32 v2 + OSD od Marbalona.

iNav to duży przeskok w jakości latania. Moja 3,5kg hexa bardzo pewnie startuje na iNAV a w KFC32 start był czasem trudny. Pewnie to kwestia PIDów itp, ale w iNAV jest lepiej od kopa.

Da się sterować diodami na IO1 lub IO2 z iNAV? Bo u mnie świecą się i tylko tyle.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 maja 2017, 11:38 
Offline

Rejestracja: czwartek 06 lis 2014, 20:06
Posty: 71
Lokalizacja: Katowice
Inav nie steruje binarnymi wyjsciami.
Kiedys takie cos dodalem, ale nigdy nie weszlo na stale do inav-a i moze dobrze.

Znacznie lepsza opcja to LED_STRIP, bo oprocz oswietlenia jest tez kolorowa sygnalizacja bledow.
Nie wiem czy KFC obsluguje LED_STRIP.

EDIT - scalenie

Natomiast jak masz juz zwykle oswietlenie led (np. 12V) to tez jest na to sposob aby starowac nim poprzez wyjscie LED_STRIP.

Kupilem sobie takie cos: http://allegro.pl/modul-led-ws2811-rgb- ... 66807.html
Diode usunalem, wyjscia R G i B z chipa zwarlem ze soba (to zwykle OC zdaje sie jest), dodalem dwa inwertery na N-MOSFET-ach i podlaczylem moja tasme led. W efekcie s punktu widzenia inav-a mam LED_STRIP z jedna dioda i setupuje sobie na niej kolor (dowolny, bo mam zwarte outputy) i warningi. Tak wiec normalnie oswietlenie swieci (co moge wylaczyc z APki sterujac boksem LEDLOW), a jak sa warningi to miga :)

Ddybys potrzebowal IO2 (tudziez, 3, 4, itd) to w szereg wstawiasz kolejne takie moduliki po 1.40zł sztuka i sterujesz tym jako osobnymi ledami z konfiguratora inav-a.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 maja 2017, 18:58 
Offline

Rejestracja: środa 23 kwie 2014, 09:06
Posty: 95
Lokalizacja: Kraków
KM pisze:
Kupilem sobie takie cos: http://allegro.pl/modul-led-ws2811-rgb- ... 66807.html
Diode usunalem, wyjscia R G i B z chipa zwarlem ze soba (to zwykle OC zdaje sie jest), dodalem dwa inwertery na N-MOSFET-ach i podlaczylem moja tasme led. W efekcie s punktu widzenia inav-a mam LED_STRIP z jedna dioda i setupuje sobie na niej kolor (dowolny, bo mam zwarte outputy) i warningi. Tak wiec normalnie oswietlenie swieci (co moge wylaczyc z APki sterujac boksem LEDLOW), a jak sa warningi to miga :)

Ddybys potrzebowal IO2 (tudziez, 3, 4, itd) to w szereg wstawiasz kolejne takie moduliki po 1.40zł sztuka i sterujesz tym jako osobnymi ledami z konfiguratora inav-a.


Co ludzie nie wymyślą :) Rozdzielili chipa i diody RGB z WS2812B i sprzedają w tej samej cenie :)
Mam 5m tej taśmy, tylko nie w wersji wodoodpornej i zastanawiam się czy nie przerobić oświetlenia w modelu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 maja 2017, 21:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 04 lip 2011, 18:28
Posty: 363
Lokalizacja: warszawa
KFC32 v1
Jak macie zaznaczony kompas GPS LEA6h w programie INAV ja mam tak dobrze?
Obrazek
GPS Ublox_LEA-6H kompas po kalibracji, na maszcie strzałka z GPSu patrzy na lewy tylny silnik
problem w funkcją GPS HOLD po załączeniu tej funkcji kopterek ucieka ????

W KFC32 Tool miałem COMPASS_UPSIDE_DOWN strzałka z kompasu patrzyła na lewy tylny silnik i było super.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 maja 2017, 22:02 
Offline

Rejestracja: środa 23 kwie 2014, 09:06
Posty: 95
Lokalizacja: Kraków
Kompas do ręki i tak ustawić żeby wskazania pokrywały się. Większość telefonów ma kompas...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8042 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535 ... 537  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.