Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 12 lis 2018, 21:45


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8042 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534 ... 537  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 16 mar 2017, 21:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 12 sie 2015, 19:46
Posty: 89
Lokalizacja: Ruda Śląska
Czy jest szansa na implementacje odometru?
Tak co by zliczało wylataną odległość? Chyba, że już gdzieś jest taka opcja w iNAV?

_________________
Aparatura: Taranis 9XD + pulpit
Modele: Nieśmiertelny Easy Star II; MPX Heron; MPX Easy Glider 4; Skywalker X6


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 26 mar 2017, 10:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 04 lip 2011, 18:28
Posty: 363
Lokalizacja: warszawa
1.posiadam płytkę KFC32L v1 chce przejść c na iNAV 1.6
nie muszę podpinać do złącza I2C czujnika MPU 6050 ??
2.podpięcie tyczy się płytki KFC32FTB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 26 mar 2017, 12:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 25 lip 2014, 11:01
Posty: 193
Lokalizacja: Oborniki Wlkp
Mogę odpowiedzieć na pkt.2 KFC32FTB na INAV 1.6 jak i 1.6.1 pracuje na swoim oryginalnym LSM330 lub na zewnętrznie podpiętym MPU6050. Tak jak pisał MARBALON kilka postów wcześniej lepiej dogaduje się z BARO. Nie znam płytki KFC32L v1.

_________________
Sky Surfer 1400, eLeReS v2 i eLeReS max :), S500 na KFC32FTB, FOX800,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 26 mar 2017, 12:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 30 kwie 2012, 20:31
Posty: 96
Lokalizacja: częstochowa
Ja latam na KFC32L v1 mam dopięty MPU 6050, skończyły się problemy z niekontrolowanym nabieraniem wysokości.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 29 mar 2017, 19:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 04 lip 2011, 18:28
Posty: 363
Lokalizacja: warszawa
mam KFC32L v1 podpiąłem MPU 6050
i teraz problem wgrałem
Firmware iNav 1.6.1_KFC32F3_INAV.hex
i nie che mi się połączyć z programem INAV coś mi się wydaje ze powinienem wgrać soft Nav 1.6.1_KFC32.hex
teraz nie mogę uruchomić w KFC tool ani w INAVi co zrobiłem źle?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 29 mar 2017, 19:56 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 kwie 2010, 13:40
Posty: 425
Lokalizacja: Kraków
Wgrales plik nie do tej płytki.
Teraz musisz wgrać prawidlowy plik ze zworką na pinach boot.
W Inav configuratorze przy uruchomieniu wejdzie w tryb DFU i spokojnie wgrasz jeszcze raz nowy soft.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 29 mar 2017, 19:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 4062
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Jak nazwa pliku wskazuje... KFC32F3 - załaduj bez dopisku ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 31 mar 2017, 16:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 04 lip 2011, 18:28
Posty: 363
Lokalizacja: warszawa
muszę na pisać bo cefka mi padła :evil:
mam kanapkę OSD wbudowany eleres i FC KFC32L v1

nie mogę przestawić kanałów Throttle i Pitch jak to zrobić ?

w KFC32 Tool wszytko śmigało jak trzeba a w INAV tak


nie mogę skasować postu
Dałem rade trzeba zmienić kanały w aparaturze :-) :-) :-) :-)


Ostatnio zmieniony piątek 31 mar 2017, 16:36 przez wendry, łącznie zmieniany 5 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 kwie 2017, 16:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 12 sie 2015, 19:46
Posty: 89
Lokalizacja: Ruda Śląska
Jeśli masz mode 2 w aparaturze, to nad paskami wpisz: TEAR1234
To zmienia mapowanie kanałów.
U mnie działa jak należy.

_________________
Aparatura: Taranis 9XD + pulpit
Modele: Nieśmiertelny Easy Star II; MPX Heron; MPX Easy Glider 4; Skywalker X6


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 kwie 2017, 14:45 
Offline

Rejestracja: środa 23 kwie 2014, 09:06
Posty: 95
Lokalizacja: Kraków
Jak wyłączę aparaturę to czy Throttle nie powinno spaść na minimum w zakładce Receiver?
Mam kanapkę z Eleresem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 kwie 2017, 17:21 
Offline

Rejestracja: czwartek 19 lis 2015, 10:22
Posty: 3
Lokalizacja: Ruda Śląska
Witam.

KFC32v2
GPS LEA6h,kompas po kalibracji, na maszcie, funkcja COMPASS_UPSIDE_DOWN załączona ponieważ elektronika znajduje się od spodu...
Kropeczka z kompasu "patrzy" na lewy, tylny silnik" czyli strzałka na kompasie jest skierowana w lewo w stosunku do przodu koptera.

Mam problem w funkcją GPS HOLD. Kopterek po załączeniu tej funkcji ucieka. Jest na to jakieś rozwiązanie?
Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 kwie 2017, 22:22 
Offline

Rejestracja: środa 24 sie 2016, 18:30
Posty: 220
jimi111 pisze:
Kropeczka z kompasu "patrzy" na lewy, tylny silnik"

Kropeczka jest w rogu, może patrzeć w dwie strony, patrz na napis typu, kierunek jest taki: < L883 (A983).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 kwie 2017, 19:21 
Offline

Rejestracja: środa 25 kwie 2012, 20:19
Posty: 123
Lokalizacja: Świdnica
Witajcie,

Dzisiaj wymieniłem w hexie soft na iNav. Plytka to KFC32 v1.

Podstawowy problem to nie działa mi odbiornik Futaby podłączony po PWM (każdy kanał osobno). Czy jest możliwość podłączenia po sbus.

Może ktoś z podobną konfiguracją wrzuci screeny z konfiguratora (gps tez mi nie działa).

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 kwie 2017, 19:37 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 kwie 2010, 13:40
Posty: 425
Lokalizacja: Kraków
Aby INAV widzial Gps musisz ustawić w dwóch miejscach zgodnie ze zdjeciami:
Obrazek
Obrazek


Ostatnio zmieniony niedziela 23 kwie 2017, 19:58 przez wiesiek_kr, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 kwie 2017, 19:52 
Offline

Rejestracja: środa 23 kwie 2014, 09:06
Posty: 95
Lokalizacja: Kraków
Co zrobić żeby działały wyjścia IO1 lub IO2? Mam tam podłączone paski LED.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8042 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534 ... 537  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.