Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 15 sie 2018, 16:24


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 18 lis 2017, 15:55 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 567
Lokalizacja: Częstochowa
Witam, kupiłem drona,cleanflight nie widzi barometru i magnetometru, co zrobić ? na pewno jest to wersja 10dof

https://i.imgur.com/A8vK7Br.jpg

dziwne, że nie widzi poprawnie kontrolera, wgrać od nowa soft ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 18 lis 2017, 20:45 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 191
A włączyłeś w "system configuration"?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Zrzut ekranu 2017-11-18 o 20.47.48.png
Zrzut ekranu 2017-11-18 o 20.47.48.png [ 126.46 KiB | Przeglądany 685 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 19 lis 2017, 15:19 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 567
Lokalizacja: Częstochowa
dzięki :P Już działa barometr się piduje też ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 gru 2017, 16:14 
Offline

Rejestracja: środa 22 kwie 2015, 10:01
Posty: 22
Lokalizacja: Chełm
Mam podobny problem, tyle że barometr jest widoczny natomiast magnetometr nie, odpowiednie opcje włączone, tyle że na razie bez gps - to może być powód?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 20 gru 2017, 17:18 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 567
Lokalizacja: Częstochowa
U mnie też w sumie nie widzi magnetometru.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 20 gru 2017, 17:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8601
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
A jest fizycznie na fc?

Jeśli jest, to w tej samej zakładce co barometr, ustawia się kompas. Jak znasz, to podajesz dokładnie, lub zaznaczasz auto.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 27 gru 2017, 15:12 
Offline

Rejestracja: środa 22 kwie 2015, 10:01
Posty: 22
Lokalizacja: Chełm
No raczej powinno być - płytka jest 10DOF i był nawet taki moment że był widoczny, ale tylko przez krótki czas... do następnego włączenia....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.