Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 14 gru 2017, 19:39


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek 18 sie 2016, 10:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7369
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Witajcie,
nosze się z zamiarem zamówienia fc EMAX Skyline32+OSD.

Link dla tych, którzy jeszcze go nie widzieli.
http://www.emaxmodel.com/emax-skyline32 ... anced.html

W PL jeszcze nie widziałem, żeby był dostępny. Na BG, do tygodnia powinna się pojawić, zarówno w wersja adv, jak i acro.
Nie wiem czy barometr mi się w ogóle przyda, ale różnica w cenie nie jest zaporowa.
W HK, można już dostać trochę drożej wersję acro.

Może już ktoś je posiada i napisze, czy dobrze się sprawuje?
Opinie odnośnie wersji acro jak i adv., bardzo mile widziane.

Zapewne będzie wgrany betaflight i podpięty gps.
Ma to latać w skrzydełku i do awaryjnego użytku.
Coraz lepiej wygląda opcja RTH w betaflight, głównie po to chce ją użyć.
Jest lekka i mało miejsca zajmuje, to gdzieś wcisnę.

Editt
Jedna z lepszych/pierwszych recenzji https://www.youtube.com/watch?v=c0w-Qc_U6g4

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 sie 2016, 13:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 08 gru 2011, 18:24
Posty: 831
Lokalizacja: UK - West Sussex
Ja mam wersję adv i latam w dronie 215. Szczególnie wygodne, bo chcę mieć w racerze podstawowe info na OSD.
Baro jest takie sobie i trochę skacze, ale w sumie jest zbędne. Do konfiguracji OSD przez dongla USB wlutowałem kątowe piny w pady OSD RT.
Co mi się podoba, to mikrogniazda, np. do podłączenia PWM. W końcu nie ma pinów i tych wielgachnych wtyczek. Dzięki temu model jest czysty i uporządkowany.

Oczywiście obsługuje pasthru itd. Lata mi się fajnie i jestem zadowolony.

Obrazek

Obrazek

_________________
Od śmigła... Sławek
Mój Youtube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 sie 2016, 14:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7369
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Wielkie dzięki za opinię.
Tak myślałem, że baro będzie podobne do baro z naze32 Też nie widziałem potrzeby używania, bo nie sprawdzalo się to dobrze. Gąbka trochę pomogła, ale szału nie było.
Tym bardziej, że to do skrzydełka a i tak będę latał acro.
Wezmę w takim razie wersję acro z BG, trochę taniej.

Jak dojdzie, podzielę się opinią.

Editt
Hmm tylko teraz się zastanawiam, bo już nie bardzo pamiętam, jak to było w naze. Nie potrzebny jest jednak barometr do RTH? Czy tylko pomaga, a nie jest niezbędny?

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 19 sie 2016, 01:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 08 gru 2011, 18:24
Posty: 831
Lokalizacja: UK - West Sussex
Barometr jak dla mnie to przeżytek i kicha. Po co? No tak, gdy się zaczyna, to może robić wrażenie, jak wysoko latasz.
Ale gdy zacząłem w dronach, to ten z nazy pokazuje mi od ręki, że jestem metr pod ziemią. Aha, to dziękuję...
W locie w ogóle się nie nadaje, gdy pędzę jakieś 80-100 na h. Do dupy.

Co do reszty, to wiesz... Jak zrobisz tak lata. Ale dla mnie ruszyło z domyślnymi PIDami, czyli w okolicy 60 dla P.
Potem GTune, ale jakoś to nie do końca działa.
Ważniejsze, żeby pod siebie ułożyć i próbować kilku ustawień.
Potem już będzie tylko jedno...
Przyjemność... Hahaha...
A ta się oznajmia, gdy tą samą bramkę przekroczysz w prędkości nad-twoim-pojmowaniem po np. pętli... Albo po czymś jeszcze... :D
To miękniesz i wszystkie twoje majaki o byciu facetem znikają. Bo zrobisz coś, czego nie potrafi 95% facetów na świecie...

No teraz to was jawnie podpuszczam panowie. Ups...

Wtedy to mówimy tylko jedno... Jak to mówił mój instruktor w paralotniach...
Zostaje siwy dym i skrzypce...
Nikt do końca nie wiedział, o czym on mówi, ale wierzył... Hahaha...
:-D :-D :-D

_________________
Od śmigła... Sławek
Mój Youtube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 19 sie 2016, 10:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7369
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Udało się odkopać i wskrzesić na nowo naze32 acro(ile ona już przeszła i działa dalej he) i podłączę micro minima, który mam nadzieje, że już jedzie i chwilowo będę latał na tym zestawie.
Jak będzie w bg skyline acro, to zamówię. Bo szkoda czasu na czekanie, jak można polatać, a skrzydełko powinno dzisiaj dojść ;-)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.