Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 23 cze 2017, 11:26


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 06 cze 2016, 10:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 3855
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Aby nie było że nic się nie dzieje... w pierwszym poście jest wersja 2.8.0. Dla finalnych płytek z MPU 6000 można wycisnąć całkiem sporo... właśnie wróciłem z testów i działa ładnie i multishot nawet z opcją unsynced_fast_pwm i wyjściem na silniki 32khz. Aby wycisnąć ile się da to:

gyro_sync_denom = 2
pid_process_denom = 1
acc_hardware = NONE

Dla multishota można:
fast_pwm_protocol = MULTISHOT
unsynced_fast_pwm = ON
motor_pwm_rate = 16000 lub 32000

Miłej zabawy ;-)

i małe demo...



Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 11 cze 2016, 17:00 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 981
Lokalizacja: Gliwice
Pod który port należy podłączyć pasek z ledami? Tymi WSxxxx

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 cze 2016, 10:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 3855
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Właśnie wrzuciłem soft 2.8.1. Jeżeli ktoś aktualizuje z 2.8.0 to nie kasuje ustawień, ale trzeba zmienic w konsoli jeden parametr

set dterm_lowpass = 50

Z dodatków to dodałem możliwość zmiany looptime w polu w OSD, IMU settings->Misc->looptime. Polecam porównać ustawienia 125 i 375. Przy czym to nie oznacza że pętla PID chodzi z ta prędkością tylko odczyt czujników i tutaj dla 125 czujniki czyta 8Khz ale zapisuje do motorków co 2khz (i mi to ładniej działa), a dla 375 odczyt z czujnika i pętla PID jest ze tą samą prędkością 2,66khz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 cze 2016, 10:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2151
Lokalizacja: Opole
marbalon, a gdzie się ustawia nick dla OSD?

_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie zauważyć różnicy"
------------
Różne racing quady
Legwan - KFC32FTB
Skywalker - KFC32FTB z iNav
------------
Skrypt dla forum - info


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 cze 2016, 10:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 sie 2012, 18:27
Posty: 762
Lokalizacja: Kiełpino k. Kartuz
Z tego co pamiętam to z linii komand :
set_nick="NICK"
ale głowy nie dam.
No i w OSD trzeba włączyć aby był widoczny.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 cze 2016, 10:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2151
Lokalizacja: Opole
No właśnie odkryłem to w OSD i zastanawiałem się gdzie mogę ustawić swój nick. Dzięki!

_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie zauważyć różnicy"
------------
Różne racing quady
Legwan - KFC32FTB
Skywalker - KFC32FTB z iNav
------------
Skrypt dla forum - info


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 cze 2016, 10:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 3855
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Prawie kkacper. w Cli dajemy polecenie np.:

nick kamilb, i potem wlaczamy sobie już w menu OSD czy ma się wyświetlać i gdzie ma być.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 22 cze 2016, 08:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2151
Lokalizacja: Opole
marbalon, pojawił się nowy konfigurator dedykowany dla Betaflight. Twój soft na nim też będzie działał?
https://chrome.google.com/webstore/deta ... cjao?hl=en

_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie zauważyć różnicy"
------------
Różne racing quady
Legwan - KFC32FTB
Skywalker - KFC32FTB z iNav
------------
Skrypt dla forum - info


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 22 cze 2016, 22:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 3855
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
TAk, betaflight to betaflight.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 26 lip 2016, 16:12 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1016
Lokalizacja: Łódź
king99 pisze:
Da się jakoś wyłączyć buzzer na czas wgrywania nowego firmware/ programowania regulatorów?

da się, w CLI wpisujesz: beeper -ON_USB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 24 sie 2016, 13:04 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 981
Lokalizacja: Gliwice
Coś ostatnio cisza w temacie... Czyżby 2.8.1 była ostateczną wersją? No i nie uzyskałem odpowiedzi gdzie podłączyć te ledy... Aha, i jakie są różnice między moją płytką (v0 na odwrocie) a tą najnowszą?

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 24 sie 2016, 18:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 3855
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Sorki, muszę zrobić upgrade do 2.9.1 bo 3.0 to na razie jeszcze same problemy.... Napisz PW to podeślę Ci finalną wersję abyś zasmakował róznicy czujnika ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 24 sie 2016, 20:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2151
Lokalizacja: Opole
MacPiston ja podłączyłem ledy tak: Obrazek

_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie zauważyć różnicy"
------------
Różne racing quady
Legwan - KFC32FTB
Skywalker - KFC32FTB z iNav
------------
Skrypt dla forum - info


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 24 sie 2016, 20:28 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 981
Lokalizacja: Gliwice
A jak podłączasz GUI? Używasz tylko bezprzewodowo?

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 24 sie 2016, 20:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2151
Lokalizacja: Opole
Jakie GUI? Konfigurator przez USB podłączam.

_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie zauważyć różnicy"
------------
Różne racing quady
Legwan - KFC32FTB
Skywalker - KFC32FTB z iNav
------------
Skrypt dla forum - info


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.