Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 23 sty 2017, 01:23


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 16 lis 2015, 22:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 3762
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
king99 pisze:
Da się jakoś wyłączyć buzzer na czas wgrywania nowego firmware/ programowania regulatorów? Drze się jak głupi.

Nie - tylko naklejką ;-)

Btw. własnie dałem nowy soft w pierwszym poście - warto wymienić.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 lis 2015, 23:17 
Offline

Rejestracja: sobota 18 sie 2012, 10:06
Posty: 1310
Lokalizacja: Breslau
marbalon pisze:
Proszę ustawić dterm_cut_off = 80 - lepiej całość działa, dla 40 jest za duży lag

a gdzie to się ustawia? :oops:

_________________
bo latać to cza umić ;) - więc ciągle się uczę.
Bixler 2 FPV - KFC32FTB, BadCat FPV - KFC32FTB, eleres fan ;)
SkyWalker X-6 FPV - 2Fat2Fly, SkyWalker 1900 FPV Z&P, Mini SkyWalker eleres AP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 lis 2015, 13:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 3762
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
zybyzy pisze:
a gdzie to się ustawia?

W konsoli:

set dterm_cut_off = 80

lub w OSD w kategorii inne.

btw. Dodałem do sklepu wersję KFC32FTB Acro - czyli bez BARO w obniżonej cenie, a i pełna też jest w promocji.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 lis 2015, 21:22 
Offline

Rejestracja: sobota 18 sie 2012, 10:06
Posty: 1310
Lokalizacja: Breslau
marbalon pisze:
W konsoli:

set dterm_cut_off = 80

no właśnie próbowałem i mi nie szło, wyskakuje Invalid name.

Jak przeglądam polecenia set to mam tylko "dterm_cut_hz = 40"

chyba że ślepy jestem :) w OSD nie sprawdzałem jeszcze.

_________________
bo latać to cza umić ;) - więc ciągle się uczę.
Bixler 2 FPV - KFC32FTB, BadCat FPV - KFC32FTB, eleres fan ;)
SkyWalker X-6 FPV - 2Fat2Fly, SkyWalker 1900 FPV Z&P, Mini SkyWalker eleres AP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 lis 2015, 21:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 wrz 2011, 13:02
Posty: 3762
Lokalizacja: Nakło nad Notecią
Tak tak chodziło o dterm_cut_hz ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 17 lut 2016, 13:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 sie 2012, 18:27
Posty: 744
Lokalizacja: Kiełpino k. Kartuz
Ostatnio "przesiadłem" się na soft Betaflight - na płytce KFCFTB.
Pierwsze odczucie z latanie bardzo pozytywne. Aktualnie latam na domyślnych PID-ach - zmniejszyłem tylko level na 1,5 bo inaczej w trybie STAB kopterkiem rzucało na wszystkie strony.
Jako że nigdy nie miałem z tym softem do czynienie to prośba do kolegów o jakieś przykładowe ustawienia PID-ów dla 250-tki na KFCFTB.
W "sieci" jest duże różnych opisów ale nie znalazłem nigdzie ustawień dla tego kontrolera.
Jeśli ktoś w Was lata na KFCFTB z Betalight-em i ma jakieś sprawdzone "w boju" ustawienia to poproszę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 17 lut 2016, 13:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2588
Lokalizacja: Olsztyn
Kkacper, quad racer to bardzo specyficzne zwierzę gdzie pidy musisz dostosować dokładnie pod swój setup. Dla przykładu podam Ci przypadek z mojego podwórka, 2 quady z dokładnie taką specyfikacją elektryczną, zbudowane dokładnie tak samo, różnią się minimalnie kształtem ramy i nie chcą latać na tych samych pidach...

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 17 lut 2016, 21:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 sie 2012, 18:27
Posty: 744
Lokalizacja: Kiełpino k. Kartuz
Piotrze - zgadzam się w 100 % z tym co napisałeś - ale chciałbym mieć chociaż jakiś "punkt" odniesienia w celu porównania jak to inni zadowoleni użytkownicy mają "poustawiane" parametry w Betaflight na KFC.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 17 lut 2016, 22:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2588
Lokalizacja: Olsztyn
Kkacper, quad powinien Ci latać na standardowych ustawieniach. Musisz tylko dopieścić pidy samodzielnie, nie masz wyjścia :-(

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 kwie 2016, 15:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 904
Lokalizacja: Gliwice
Blackbox powinien działać od strzała czy coś trzeba ustawić? Bo u mnie pusto w pamięci... :(

_________________
Aktualny stan garażu:
- PistonoKopter V3.0
- Pistono450(nowość!)
- SkySurfer 1400
- PistonoKopter Mini V1.5
- PistonoCessna (R.I.P)

PistonRC: https://pistonrc.wordpress.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 kwie 2016, 17:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2588
Lokalizacja: Olsztyn
Ja też miałem problemy z logowanie i mi pomogło:
set blackbox_device = 1
set blackbox_rate_num = 1
set blackbox_rate_denom = 8

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 kwie 2016, 18:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 904
Lokalizacja: Gliwice
"Invalid value" dla blackbox device = 1...

_________________
Aktualny stan garażu:
- PistonoKopter V3.0
- Pistono450(nowość!)
- SkySurfer 1400
- PistonoKopter Mini V1.5
- PistonoCessna (R.I.P)

PistonRC: https://pistonrc.wordpress.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 kwie 2016, 19:15 
Offline

Rejestracja: sobota 18 sie 2012, 10:06
Posty: 1310
Lokalizacja: Breslau
MacPiston a "_" zamiast spacji była?

_________________
bo latać to cza umić ;) - więc ciągle się uczę.
Bixler 2 FPV - KFC32FTB, BadCat FPV - KFC32FTB, eleres fan ;)
SkyWalker X-6 FPV - 2Fat2Fly, SkyWalker 1900 FPV Z&P, Mini SkyWalker eleres AP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 kwie 2016, 20:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2040
Lokalizacja: Opole
U mnie ustawiłem blackbox_rate_num na 1, blackbox_rate_denom na 8 i przez OSD ustawiłem blackbox_device na 1 (w Cleanflight konfigurator pokazuje wartość "SPIFLASH" dla tej zmiennej) i loguje w pliku same kropki.

_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie zauważyć różnicy"
------------
Qav180 - Racebase
RR210 - KFC32FR
ZMR250 - Naze32
Legwan - KFC32FTB
FX-61 - KFC32FTB
Nałogowo psuję racing quady...
------------
Skrypt dla forum - info


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 kwie 2016, 21:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 904
Lokalizacja: Gliwice
Oczywiście że była, tylko tak napisałem. Spróbowałem coś jeszcze ale czy działa to dam znać.

_________________
Aktualny stan garażu:
- PistonoKopter V3.0
- Pistono450(nowość!)
- SkySurfer 1400
- PistonoKopter Mini V1.5
- PistonoCessna (R.I.P)

PistonRC: https://pistonrc.wordpress.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.