Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 18 gru 2018, 16:39


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: poniedziałek 24 wrz 2012, 15:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 06 cze 2010, 19:34
Posty: 1652
Lokalizacja: WLKP
kefir pisze:
Ja mam wszystko w default
ale jak podepne sie z potencjometrem do pidów to mam wrażenie że zmieniajac w locie nic sie nie dzieje


a w assistancie działają kanały regulujące pidy w locie ? ( bo rozumię że ustawiłeś sobie regulację podczas lotu na wolnych kanałach )

_________________
I tak skończysz na LawMate


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 13 paź 2012, 01:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 08 cze 2012, 22:12
Posty: 99
Lokalizacja: Hiszpania TF
Roman. A skąd wziąć starsze wersje firmware i jak je załadować ręcznie? Bo albo ja nie kumam nic na stronce DJI albo czegoś w sofcie Asistant.

Też bym wrócił do poprzedniej wersji firmware na chwilę zobaczyć jak było wcześniej z tą kulturą latania koptera, bo teraz jakoś mi się wydaje majstrowanie w ustawieniach niewiele popycha do przodu z tą kulturą.

Ponadto nie wiem czy to norma ale zauważyłem teraz, że wietkong pogrywa sobie z gimbalem. Prawie dosłownie bo jak kopter stoi na ziemi i ma podłączone zasilanie to stojąc jak skała nieruchomo kiwa sobie o delikatny kąt powoludku w tę i z powrotem gimbalem w jakimś tam nieregularnym rytmie na obydwu osiach podobnie. Czy to wina firmware?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 13 paź 2012, 04:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 06 cze 2010, 19:34
Posty: 1652
Lokalizacja: WLKP
Cytuj:
Roman. A skąd wziąć starsze wersje firmware i jak je załadować ręcznie? Bo albo ja nie kumam nic na stronce DJI albo czegoś w sofcie Asistant.


towarzystwo DJJ postanowiło za nas, że najnowszy soft jest najlepszy i usunęli wszystkie wersje pozostawiając tylko ostatni :mrgreen:

Tu znajdziesz starsze wersje : Softy do DJI wookong

zainstaluj poprzedniego assistanta i on pozwoli ci wgrać poprzednią wersję

_________________
I tak skończysz na LawMate


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 13 paź 2012, 10:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 08 cze 2012, 22:12
Posty: 99
Lokalizacja: Hiszpania TF
Dzięki. Działa. Tak jak powiedziałeś tak jest.
Nie da się tylko z Asistant'a 1.32 załadować firmware 5.14_beta tylko ostatnie 5.14.
Dopiero Astistant 1.30a wpuszcza wersje starszą ale 5.12_beta.

Jedno już widzę, że na starszym sofcie serwa w gimbalu tak samo się wzbudzają.

Ogólnie sterowanie gimbalem małe żółte mądre główki mają jeszcze do poprawy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 13 paź 2012, 10:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 06 cze 2010, 19:34
Posty: 1652
Lokalizacja: WLKP
może masz coś nie tak na potencjometrach bo ja nie zauważyłem żeby mi serwa wędrowały , a latam ostatnio na ryzykownym 5, 14beta .

_________________
I tak skończysz na LawMate


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 16 paź 2012, 11:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 08 cze 2012, 22:12
Posty: 99
Lokalizacja: Hiszpania TF
Mam tylko gimbala kitowego od Xaircrafta, a w nim nie ma potencjometrów zewnętrznych. Jednak zrobiłem test podpinając pierwsze "lepsze?"serwo savox SC-1268MG i to serwo nie pływało.
Wniosek: serwa kitowe w Xaircraft są jakieś nadpobudliwe tudzież kiepskie czy co?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 10 lis 2012, 23:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 08 cze 2012, 22:12
Posty: 99
Lokalizacja: Hiszpania TF
Ja tak zapytam dla odświeżenia tematu czy ktoś lata na najnowszym sofcie 5.14 i dostroił w nim koptera, aby ten dobrze latał?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 10 lis 2012, 23:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 28 paź 2011, 17:51
Posty: 471
Lokalizacja: Warszawa / Józefów
Ja mam okazję pędzić już drugą maszynę na tym sofcie. Lata zacnie. Co prawda z GAIN i ATTI trochę walki było.

_________________
Się lata, się testuje, się mądrzy!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 11 lis 2012, 00:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 08 cze 2012, 22:12
Posty: 99
Lokalizacja: Hiszpania TF
Ja już chyba poczekam na nową konstrukcję. Po przesiadce będę walczył. Jak mówisz, że się da dostroić to dobra wiadomość. :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 11 lis 2012, 14:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 28 paź 2011, 17:51
Posty: 471
Lokalizacja: Warszawa / Józefów
Daj znać jak dojdzie do Ciebie paczka. Możemy pogadać na Skype - szybciej doPIDujesz ;-)

_________________
Się lata, się testuje, się mądrzy!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 13 lis 2012, 01:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 08 cze 2012, 22:12
Posty: 99
Lokalizacja: Hiszpania TF
Dzięki. Na pewno się odezwę ;-)
Mam już wszystko do ulotnienia, czekam tylko na ten jeden kluczowy drobiazg :-D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 13 lis 2012, 15:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 28 paź 2011, 17:51
Posty: 471
Lokalizacja: Warszawa / Józefów
Właśnie moje nowiutkie X8 na WKM'ie z nowym softem pięknie jak po sznurku wróciło do mnie bez jednego silnika. Nie planowałem tej awarii, regiel miał inne plany. Jedyna rzecz która dokuczała to bardzo duży niedobór mocy tzn. baro powinno trzymać go na poziomie a mimo wszystko opadał w połowie wajchy.

Tak czy inaczej - przeżyłem rzeczywistą sytuację awaryjną w pracy z kopterem, i bardzo sobie chwalę wybór WKM'a na FC.

_________________
Się lata, się testuje, się mądrzy!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 13 lis 2012, 16:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 17 kwie 2010, 21:14
Posty: 296
Lokalizacja: Kraków,Nowy Targ
a gimbal lepiej pracuje na nowym sofcie , zauważalna różnica ?

_________________
pozdrawiam
Tomek
-------------------------------------

fpv to bardzo ciężka i kosztowna choroba jak miło być zarażonym


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 13 lis 2012, 16:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 28 paź 2011, 17:51
Posty: 471
Lokalizacja: Warszawa / Józefów
Tompson, z tego co jeszcze na 2D latałem - "bardzo dobrze jak na fc", czyli bida z nędzą w porównaniu do Skyline i tej półki... Niestety, nie oczekuję po WKM czy MK że będą świetnie dawały sobie radę z machaniem kamerą.

_________________
Się lata, się testuje, się mądrzy!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 lis 2012, 22:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 06 cze 2010, 19:34
Posty: 1652
Lokalizacja: WLKP
wyszedł 1,34 v5,16 są ochotnicy beta-testerzy?

_________________
I tak skończysz na LawMate


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 198 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.