Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 23 paź 2019, 17:25


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek 20 cze 2019, 11:11 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 paź 2018, 01:36
Posty: 19
Lokalizacja: Wawa
Cześć
Czy komuś udało się przestawić w Naza V1 bo taką chyba mam w dji ph 1 wysokość powrotu do domu ? w Asystencie 2.40 w limitach nie ma takich opcji jak w tym z phantoma 2. a 20 metrów to mało. i już raz ledwo minął drzewo :P może jest jakiś sposób żeby to zmienić ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 22 sie 2019, 22:29 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 17:55
Posty: 219
Lokalizacja: Pomorskie/Zachodniopom.
Jeśli ktoś złapał by komunikację pomiędzy Assistant'em a dronem w Naza-ala-Phantom, to pewnie dało by się z pakietów odczytać co za parametr jest ustawiany. Wtedy można by sprawdzić czy w starszej Nazie ten parametr też istnieje.

Nawet mógłbym zerknąć, gdyby okazało się że format pakietów jest ten sam co w nowszych dronach i można je obejrzeć w Wireshark'u.

Z notatek z dawnych czasów, mam że któraś Naza miała następujące parametry:
Kod:
g_H3_2D_data
g_compass_calibrate_data
pantilt_data
g_fbl_knob
g_autopilot_knob
g_max_land_speed
g_devicenameandpwd
flag_extern_for_gohome
g_gps_protect_func_state
g_sys_func_config_byte
g_Servos_Cof
g_servotype_cof
g_lock_device_flag
airport_limit.cfg
g_gimbal_mode_cfg
g_swashplate_config
g_fbl_config
g_autopilot_config
g_version
g_set_servo_center
g_resv_function_flag_t
g_mag_cli_by_gps_t
sbus_cali_struct
bat_set
g_cfg_Offset
g_fly_limit
g_user_gohome_alt
g_swashplate_config_ex


Dziś mamy dji_flyc_param_ed.py do wyciągania takich parametrów; ale nie wiem czy to działa dla sprzętów zprzed Phantoma 3.
Trzeba by zapytać twórcę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 22 sie 2019, 23:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7535
Lokalizacja: Polska
gorszysort pisze:
Z notatek z dawnych czasów, mam że któraś Naza miała następujące parametry:
Kod:
g_user_gohome_alt


Obawiam sie ze nie da sie zmienic wysokosci powrotu do domu w Nazie v1/v2. O ile w firmware od Phantoma 2 wystepuje parametr g_user_gohome_alt, to w firmware od Nazy v1 czy tez v2 go nie ma.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 23 sie 2019, 01:39 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 17:55
Posty: 219
Lokalizacja: Pomorskie/Zachodniopom.
pawelsky pisze:
Obawiam sie ze nie da sie zmienic wysokosci powrotu do domu w Nazie v1/v2. O ile w firmware od Phantoma 2 wystepuje parametr g_user_gohome_alt, to w firmware od Nazy v1 czy tez v2 go nie ma.


A to klops.
Rzeczywiście, lista którą wkleiłem musiała być z wersji naza-phantom2. Jedyną inną binarkę jaką miałem jest ta z artykułu "Hacking Naza M", z niego też miałem narzędzie do dekodowania firmware'ów:
https://hackaday.io/project/19995-hacking-dji-naza-m


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.