Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 22 sie 2019, 21:55


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 31 gru 2014, 16:36 
Offline

Rejestracja: wtorek 03 cze 2014, 19:35
Posty: 12
Lokalizacja: Rybnik
Witam.
Jak w temacie szukam zakresu temperatury w której może latać Phantom.
Chciałbym go wypuścić o 24 dziś jest sucho ale ok -8

_________________
Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 31 gru 2014, 16:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2227
Lokalizacja: Londyn
pewnie nad rynkiem ?
pomysl o sterowaniu bo palce kostnieja


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 31 gru 2014, 16:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 21 mar 2010, 02:17
Posty: 2320
Lokalizacja: Chorzów
Um... Za zimno na phantoma :mrgreen:

_________________
Trutututu nici z drutu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 31 gru 2014, 16:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2227
Lokalizacja: Londyn
Mateusz pisze:
Um... Za zimno na phantoma :mrgreen:

jestem pod wrazeniem glebi odpowiedzi
No ale jaka wiedza taka odpowiedz


A w temacie
Pamietaj ze czs lotu moze sie skrocic nawet o polowe w taki mroz
i postepuj wg instrukcji


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 31 gru 2014, 16:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 03 maja 2011, 01:10
Posty: 1279
Lokalizacja: Amsterdam
Zaraz będzie wysyp filmów z pokazu sztucznych ogni okiem "drona" :D!

A tak wracając do tematu, bateria nie będzie miała pełnej wydajności więc nie rozładowywałbym jej do końca, baterie do ostatniej chwili trzymaj w ciepłym miejscu.

Baro trochę u mnie świrował przy takich temperaturach ale po obudowaniu nazy styropianowym domkiem z małym prześwitem dla baro problemu już nie zauważam.


Pochwal się później ujęciami, powodzenia i najlepszego w nowym roku :)!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 31 gru 2014, 16:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 20 gru 2012, 02:14
Posty: 1331
Lokalizacja: Berlin
ghambit pisze:
Zaraz będzie wysyp filmów z pokazu sztucznych ogni okiem "drona" :D!



Ja właśnie czekam na filmik, co się dzieje z białą puszką trafioną przez wysadzającą się konkretną rakietę :mrgreen:

_________________
Discovery Pro :)
Zephyr ZII
RYGS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 31 gru 2014, 17:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 19 lis 2013, 23:01
Posty: 206
Lokalizacja: Wola Uhruska/Wwa
Latałem w ciągu ostatnich dni kilkukrotnie przy -6/-8 i wszystko było okej. Według producenta Naza pracuje do -10. Dużego spadku wydajności pakietów też nie zauważyłem, bez problemu latałem ok 14 min i zostawało jeszcze ok 30%. Oczywiscie Phantom 2 z gimbalem, kamerka, osd i nadajnikiem wideo. Za co duży plus dla mydelniczki, w innych kopterach gdzie pakiet jest na zewnątrz wydajność drastycznie spada.

_________________
Pozdrawiam, Kornel

http://www.youtube.com/user/HeliStudent?feature=mhum


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 31 gru 2014, 17:18 
Offline

Rejestracja: wtorek 03 cze 2014, 19:35
Posty: 12
Lokalizacja: Rybnik
szczerze powiem nie spodziewałem się Was aż tylu aktywnych o tej porze :D co niektórzy już zaczęli balować a inni się wybierają.
No zobaczę ile będzie na termometrze, spróbuję dam znać za rok :)
Do siego...

_________________
Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 31 gru 2014, 17:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 04 kwie 2012, 17:24
Posty: 2120
Lokalizacja: Skoczów,Bielsko
Ja teraz miałem przypadek ze faza mi znikła jedna w regulatorze, kopter zrobił fikołka.
Po czym myślę szlak trafił regulator a tu dziś sprawdzam w domu i wszystko cacy..

_________________
[b]"Tylko życie poświęcone innym, warte jest przeżycia"[/b]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 31 gru 2014, 17:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 wrz 2014, 18:40
Posty: 58
Lokalizacja: Bełchatów
Ja zauważyłem coś innego .... Mam Aio v2 z megapirate. Jak go dobrze zmrozi to zaczyna pływać któryś czujnik i mam efekt huśtania horyzontu. Strach trochę latać. Na początku nie wiedziałem co się dzieje ale potwierdziłem już sam przed sobą że winna jest temperatura


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 31 gru 2014, 18:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 21 mar 2010, 02:17
Posty: 2320
Lokalizacja: Chorzów
Adasko pisze:
Mateusz pisze:
Um... Za zimno na phantoma :mrgreen:

jestem pod wrazeniem glebi odpowiedzi
No ale jaka wiedza taka odpowiedz
/quote]

Mógłbyś mnie z łaski swojej nie obrażać?
Nie wyczułeś ironii?


Mydelniczki, niech lepiej nie latają nad głowami ludzi... :)

Szczęśliwego nowego roku!

_________________
Trutututu nici z drutu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 31 gru 2014, 18:20 
Offline

Rejestracja: wtorek 03 cze 2014, 19:35
Posty: 12
Lokalizacja: Rybnik
nie mam zamiaru latać w centrum.
mieszkam poza miastem i przed domem chce go puścić zobaczymy...

_________________
Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 31 gru 2014, 19:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 wrz 2014, 18:40
Posty: 58
Lokalizacja: Bełchatów
Moim zdaniem albo przelecieć się na jeszcze wygrzanym z domu modelem albo wystawić go żeby mu temperatura spadała i dopiero próbować. (li-pol oczywiście i tak ciepły na koniec) Najgorzej to jak jesteśmy wysoko a model stygnie i kwiatki się zaczaczynają. "na zimnym" odrazu po starcie widać czego sie można spodziewać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 31 gru 2014, 21:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16399
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Dobraku pisze:
"na zimnym" odrazu po starcie widać czego sie można spodziewać.
Jak się zapomni takiego zmarźlucha skalibrować to są kwiatki. Jak się zrobi wszystkie procedury prawidłowo to tylko zimne luty mogą powodować usterki.
A prawidłowe procedury należy zacząć od tego że sprzęt powinien na mrozie stać WŁĄCZONY (w sensie elektronika FC i przydaski, bez załączonych silników :-) ) przez pół godziny. Po czym zmieniamy pakiet na CIEPŁY, kalibrujemy i górę. Nic się nie ma prawa dziać dziwnego jeżeli nie ma usterek w lutowaniu albo innych ewidentnych niesprawnosci.

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 31 gru 2014, 22:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 wrz 2014, 18:40
Posty: 58
Lokalizacja: Bełchatów
Moje fc raczej nie ma zimnych lutów (nic nie widać, wygrzewać też wygrzewałem) a jednak jak pcb nawet pod napięciem zostawię na mrozie ok <-8 oC(z barometru) to się horyzont buja... nie wiem co dokładnie pływa bo jeszcze nie wnikałem, oscyluje mi o kilka stopni poziom. Jak płytkę przeniosę do ciepłego to stoi jak trzeba.

Dodam, że kalibracji próbowałem ale ona nic nie daje w moim przypadku. Model naturalnie nie daje się zazbroić z aparatury jak horyzont "lata" już na postoju.

Ciężko trochę u mnie z czasem ostatnio, ale jak znajdę chwilę to poszukaj jakie są zakresy i tolerancje temperaturowe użytych na AIOv2 czujników.

Tylko ja mam taki problem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: gorszysort i 15 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.