Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 16 gru 2019, 08:45


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 25 gru 2018, 18:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 25 lut 2017, 19:05
Posty: 28
Lokalizacja: Ziemia
Witam
mam zamiar zrobić 8 silnikowca na własnej konstrukcji wielkość 1000 z rurek węglowych i laminatu czy naza lite będzie się nadawała na to czy proponujecie coś innego , jeśli tak proszę o opis dlaczego lub co było powodem takiej decyzji że inny kontroler niż naza lite , proszę tylko o odpowiedzi w tym temacie , odpowiedzi typu po co na co to nie ten post , dziękuje.......

_________________
----------------------------------------------------
P3P , Skywalker X8 ,Phoenix 1600 , ASW28
----------------------------------------------------


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 gru 2018, 18:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7685
Lokalizacja: Polska
Naza Lite na oryginalnym firmware obsluguje max 6 silnikow.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 gru 2018, 18:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 25 lut 2017, 19:05
Posty: 28
Lokalizacja: Ziemia
tego nie napisali lub nie doczytałem , wiem że kupują naza lite i robią fleszowanie oprogramowania po fleszowaniu chyba 8 silników działa ? jeśli ie to proszę o info zaoszczędzi mi to roboty i czasu

_________________
----------------------------------------------------
P3P , Skywalker X8 ,Phoenix 1600 , ASW28
----------------------------------------------------


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 gru 2018, 18:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7685
Lokalizacja: Polska
jakub.artur pisze:
tego nie napisali lub nie doczytałem , wiem że kupują naza lite

Napisali. Nie przeczytales uwaznie instrukcji.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 gru 2018, 18:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 25 lut 2017, 19:05
Posty: 28
Lokalizacja: Ziemia
a co zrobić aby 8 silników działało ? może podpowiesz ??? fleszowanie ?? czy rozglądnąć się za innym kontrolerem apm czy innym ??? może ktoś coś podpowie ???

_________________
----------------------------------------------------
P3P , Skywalker X8 ,Phoenix 1600 , ASW28
----------------------------------------------------


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 gru 2018, 19:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7685
Lokalizacja: Polska
jakub.artur pisze:
a co zrobić aby 8 silników działało ?

Poczytac na forum o flashowaniu Lite.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 gru 2018, 19:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 25 lut 2017, 19:05
Posty: 28
Lokalizacja: Ziemia
szukam czytam itp.................. beck later na forum nie znalazlem na yt znalezalem to https://www.youtube.com/watch?v=nTyYwHtlfeg wraz z plikami do zrobienia flash w v2 pisza Przewidziana
obsługa 6 silników :( tak wiec czemu nie 8 silników ???????? jaki kontroler lotu obsługuje 8 silników ???

_________________
----------------------------------------------------
P3P , Skywalker X8 ,Phoenix 1600 , ASW28
----------------------------------------------------


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 25 gru 2018, 20:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7685
Lokalizacja: Polska
jakub.artur pisze:
szukam czytam itp.................. beck later na forum nie znalazlem na yt znalezalem to https://www.youtube.com/watch?v=nTyYwHtlfeg wraz z plikami do zrobienia flash w v2 pisza Przewidziana
obsługa 6 silników :( tak wiec czemu nie 8 silników ???????? jaki kontroler lotu obsługuje 8 silników ???

Przeszukaj forum, przeczytaj instrukcje od v2 to bedziesz wiedzial ile obsluguje silnikow. I zacznij pisac skladniej bo ciezko zrozumiec co chcesz powiedziec.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 gru 2018, 05:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 25 lut 2017, 19:05
Posty: 28
Lokalizacja: Ziemia
a sorki bo z 4 razy edytowałem i dopisywałem i wyszedł kogiel mogiel , no doczytałem naza max 6 silników ale A2 ma obsługę v8 , więc trzeba poszukać instrukcje w pl do A2

_________________
----------------------------------------------------
P3P , Skywalker X8 ,Phoenix 1600 , ASW28
----------------------------------------------------


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 gru 2018, 11:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7685
Lokalizacja: Polska
jakub.artur pisze:
no doczytałem naza max 6 silników

To zle doczytales bo v2 obsluguje 8.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 gru 2018, 20:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 25 lut 2017, 19:05
Posty: 28
Lokalizacja: Ziemia
czytałem instrukcje w pl co na forum jest nic nie piszą o 8 , chyba ze to była instrukcja do normalnej wersji , ale dzięki za podpowiedz

można usunąć te posty dowiedziałem się to co chciałem

_________________
----------------------------------------------------
P3P , Skywalker X8 ,Phoenix 1600 , ASW28
----------------------------------------------------


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 gru 2018, 14:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3416
Lokalizacja: Olsztyn
jakub.artur, daj sobie na spokój z naza lite... nawet po przeflashowaniu to będzie nadal kontroler który może stwarzać problemy.
Pomyśl na temat pixhawka, dużo łatwiej i taniej będziesz mógł go rozbudować o OSD, telemetrię radiową, będziesz miał dostęp do misji autonomicznych. Z dji naza tego nie ogarniesz...

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 gru 2018, 20:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 25 lut 2017, 19:05
Posty: 28
Lokalizacja: Ziemia
dzięki za podpowiedz muszę poczytać o pixhawka

_________________
----------------------------------------------------
P3P , Skywalker X8 ,Phoenix 1600 , ASW28
----------------------------------------------------


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 gru 2018, 21:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 2054
Lokalizacja: Gdynia
jakub.artur pisze:
dzięki za podpowiedz muszę poczytać o pixhawka


Jeśli byś korzystał z Pixhawka, to wg mnie obowiązkowa video-lektura (cała seria)
Tobie zaoszczędzi kupę czasu a ludziom z forum nerwów :D


_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 gru 2018, 08:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 25 lut 2017, 19:05
Posty: 28
Lokalizacja: Ziemia
Dzięki kuczy za podpowiedz , muszę trochę się dokształcić z tym autopilotem , jak na razie bardzo obiecujący atopilot
taki widok schematu jest bardzo dobra sprawa , szkoda że brakło podłączenia gimbala w tym schemacie

Obrazek

_________________
----------------------------------------------------
P3P , Skywalker X8 ,Phoenix 1600 , ASW28
----------------------------------------------------


Ostatnio zmieniony niedziela 30 gru 2018, 14:46 przez jakub.artur, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.