Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 18 cze 2018, 14:53


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 30 gru 2017, 11:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4225
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Czym (jeśli) różnią się FC Phantom II a Naza v2 :roll:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 gru 2017, 12:14 
Offline

Rejestracja: wtorek 03 lut 2015, 20:29
Posty: 302
z tego co pamietam, to jesli to pelna naza (nie lite) to niczym, bo P2 w srodku wlasnie ma nazke v2
edit: P2V/V+ chyba mialy juz lekko modyfikowana, bo ponoc nie szlo ich podmienic na v2

_________________
#czasami bez ogonkow
hubsanki, symy ,XK X380; +flota 75mm-250mm +MavicAir
RX: 9XR +QX7 +DSM +eleres +multiprotocol, gogle FS HD3
4x4 A979, reely core, remo, feiuye, abs ab1, trx revo, trx pede, trx tmaxx elekt.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 gru 2017, 13:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4225
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
To, że "updejty" są inne dla FC Phantom v2 i Naza v2 to wiem, ale chodzi mi bardziej o praktyczne "zastosowanie", bo mam okazję kupić FC PH2 za "przysłowiowe grosze"...
Tylko czy regulatory da się podpiąć bezpośrednio pod to FC, czy będzie konieczna "płyta" od PH2 :roll:
Swoją drogą, ciekawe czy GPS/magneto z PH3 "zagada" z tym FC od PH2 :roll:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 gru 2017, 15:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11454
Lokalizacja: Mikoszewo
Bebechy te same tylko soft dbał o to żebyś cudzej baterii nie podłączył i jeszcze kilka innych szczególików jak np. zachowanie ledów w ramionach. Przez pewien czas nie dawało się tego obejść bo Phantomowe FC nie chciały łykać softu od zwykłej V2 ale biorąc pod uwagę ostatni post Pawelsky'ego w temacie o zapychaniu softu V2 do Lite to chyba problem należy do przeszłości.

viewtopic.php?f=45&t=24437&start=330#p537843

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 gru 2017, 15:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4225
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
To chyba go kupię i najwyżej będzie kolejna "wtopa" :-P

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 10 sty 2018, 16:53 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 maja 2014, 18:01
Posty: 212
Lokalizacja: Polska
Dodatkowo jak wygląda sytuacja z NO FLY ZONE, bo z tego co udało mi się przeczytać na innych forach jakiekolwiek ograniczenia lotu były wprowadzone dopiero własnie dla PHANTOM 2, a Naza Lite, V1 i V2 (której FW 4.06 można też wgrać do Lite) były pozbawione tej "nowości". Tylko właśnie jeżeli V2 i kontroler w Phantom 2 to te same urządzenia to czy na pewno FW 4.06 nie ma żadnych ograniczeń? Nigdzie nie mogę znaleźć tego potwierdzenia, bo zazwyczaj wypowiedź wygląda na przemyślenia niż na potwierdzone w rzeczywistości słowa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.