Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 21 lis 2018, 21:34


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 25 lut 2018, 13:49 
Offline

Rejestracja: sobota 04 lis 2017, 20:46
Posty: 7
Lokalizacja: Bieżuń
Witam.
Mam problem z 3 pozycyjnym przyciskiem , mianowicie ciagle mi się to przestawia . Za każdym razem kiedy odepbe baterie od drona to przestawia mi się ten przycisk i ponownie muszę ustawiać parametry.
Na innej aparaturze ale na tym samym nadajniku ( niestety nie mam innego) jest to samo niestety . Już nie wiem co może być nie tak . Proszę o pomoc :cry:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 25 lut 2018, 21:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1877
Jakie masz oprogramowanie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 25 lut 2018, 22:01 
Offline

Rejestracja: sobota 04 lis 2017, 20:46
Posty: 7
Lokalizacja: Bieżuń
maxiiii pisze:
Jakie masz oprogramowanie?

Er9x
na aparaturze 9x jest tak samo


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 25 lut 2018, 22:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1877
Co przestawia się na co?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 26 lut 2018, 07:31 
Offline

Rejestracja: sobota 04 lis 2017, 20:46
Posty: 7
Lokalizacja: Bieżuń
Przesuwają się wartości w kontrolerze z (gps atti na failsafe) z (atti na failsafe) na aparaturze jak ustawie tak jest cały czas .



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 26 lut 2018, 08:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1726
Lokalizacja: Gdynia
joggi26, słabo ciebie rozumiem, ale czy czasami nie jest tak, że trafiłeś apką na zakres w kontrolerze "pomiędzy jedym a drugim" trybem lotu? Te apki (sam taką mam) czasami przeskakuja o kilka jednostek pwm w jedną albo drugą stronę.

Z drugiej strony - oba tryby mówisz przelaczaja sie na failsafe - więc może failsafe wyskakuje z innego powodu???
-moglbys nagrac film, gdzie widać i apke i monitor kompa gdzie widac te przekakujace tryby

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 lut 2018, 11:04 
Offline

Rejestracja: sobota 04 lis 2017, 20:46
Posty: 7
Lokalizacja: Bieżuń
To nie przeskakuje na podłączonym dronie
Do komputera tylko wtedy jak wyłącze wszystko i na drugi dzień chce polatać a tu rozregulowane ponownie wszystko


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 lut 2018, 12:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1726
Lokalizacja: Gdynia
a jaki masz kontroler lotu ?

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 lut 2018, 14:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1877
Być może padła bateryjka 3V w aparaturze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 lut 2018, 22:02 
Offline

Rejestracja: sobota 04 lis 2017, 20:46
Posty: 7
Lokalizacja: Bieżuń
kuczy pisze:
a jaki masz kontroler lotu ?

Naza v2



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 lut 2018, 22:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1726
Lokalizacja: Gdynia
"you’re using a Graupner remote, normally you would use the digital humming signal and only connect one cable to the X2 connector of the NAZA but here’s the tricky part: if your receiver has less then 7 channels you can not use the PPM signal properly due to the fact that one of the 3 way switches controlling the manual / ATTI / ATTI GPS flight mechanics is always mapped to digital channel 7 which is not accessible with only 6 channels."

na którym kanale masz zmianę trybów lotu?
źródło: https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... de-problem

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 lut 2018, 22:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6649
Lokalizacja: Polska
maxiiii pisze:
Być może padła bateryjka 3V w aparaturze.

A co ma tu do rzeczy bateryjka od RTC? Pomijam juz fakt ze 9xr nie ma bateryjki (to nie Pro).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 lut 2018, 21:53 
Offline

Rejestracja: sobota 04 lis 2017, 20:46
Posty: 7
Lokalizacja: Bieżuń
kuczy pisze:
"you’re using a Graupner remote, normally you would use the digital humming signal and only connect one cable to the X2 connector of the NAZA but here’s the tricky part: if your receiver has less then 7 channels you can not use the PPM signal properly due to the fact that one of the 3 way switches controlling the manual / ATTI / ATTI GPS flight mechanics is always mapped to digital channel 7 which is not accessible with only 6 channels."

na którym kanale masz zmianę trybów lotu?
źródło: https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... de-problem

Na 6. a to ma jakieś znaczenie?



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 lut 2018, 22:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1726
Lokalizacja: Gdynia
joggi26, nie mam zielonego pojęcia, bo w życiu nie programowałem nazy. ale chyba to nie problem przeprogramować przełącznik w apce na kanał 7 i sprawdzić - coś takiego znalazłem to dałem też całego linka abyś mógł się zaznajomić ;)

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 lut 2018, 22:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6649
Lokalizacja: Polska
kuczy pisze:
ale chyba to nie problem przeprogramować przełącznik w apce na kanał 7 i sprawdzić

To ma znaczenie tylko jak uzywany jest PPM/S.BUS.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.