Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 23 mar 2017, 21:07


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 19 gru 2016, 23:49 
Offline

Rejestracja: piątek 14 paź 2016, 22:41
Posty: 58
Czy stosując dodatkowe oświetlenie według projektu
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... els-for-Y6
mogę pominąć LED Remote od Naza czy muszę podłączyć?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 gru 2016, 11:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2121
Lokalizacja: Wejherowo


Opisywałem to u siebie. Poczytaj mój post o moim pierwszym kopterze Naza-Gull:)
Z resztą do dzisiaj korzystam z tego oświetlenia w moim TBS Discovery.
A odpowiadając na Twoje pytanie: możesz pominąć.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 gru 2016, 13:12 
Offline

Rejestracja: piątek 14 paź 2016, 22:41
Posty: 58
Dzięki, przeglądałem Twoje posty ale nie mogłem znaleźć informacji wprost i nie miałem pewności, dzięki za odpowiedź :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 gru 2016, 15:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 gru 2010, 19:40
Posty: 915
Lokalizacja: Rzeszów
ardjan pisze:
Czy stosując dodatkowe oświetlenie...mogę pominąć LED Remote od Naza...

A co z gniazdem USB ? Jak pominiesz oryginalnego LEDa to od razu wypada USB. Też mam w planach zmianę oryginalnego LEDa ale na razie nie wiem jak się do tego zabrać :-)

EDIT: Pewnie za gniazdko robi to na dodatkowej płytce. Tylko wtedy musi być tak umieszczone aby był do niego dostęp, a u mnie może być z tym problem.

_________________
Pozdrawiam
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 21 gru 2016, 01:54 
Offline

Rejestracja: piątek 14 paź 2016, 22:41
Posty: 58
Dobre pytanie, ale w sumie możesz skorzystać z usb zaprogramować co tam chcesz i jak będzie gotowe wypiąć pryginalny Led i wpiąć swoje, w czasie lotu nie potrzebujesz usb


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 21 gru 2016, 08:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 gru 2010, 19:40
Posty: 915
Lokalizacja: Rzeszów
ardjan pisze:
...w sumie możesz skorzystać z usb zaprogramować co tam chcesz i jak będzie gotowe wypiąć pryginalny Led i wpiąć swoje...

Zgadza się ale u mnie nie będzie dostępu do Nazy (zamknięta obudowa) więc odpada.

Trochę poszukałem i chyba wychodzi na to, że oryginalny LED to nic innego jak 2-kolorowa dioda, kilka elementów + gniazdko USB. Bez żadnych kombinacji można się wpiąć dodatkowym oświetleniem np. w to właśnie gniazdko USB. U siebie chyba zrobię 2 wzmacniacze na tranzystorach i do tego 2 LEDy. USB mam w obudowie modelu, do którego planuję to zapakować więc jedynie podpięcie. Czekam na klamoty (w tym Naza) i jak dojdą to pewnie sprawdzę czy da się to zrobić tak, jak planuję bez dodatków typu Arduino itp. wynalazki :-)
Jak zadziała to można podpiąć np. oświetlenie na ramionach i będzie sygnalizowało stany Nazy. Ale ramiona u siebie zrobię raczej świecące na stałe bo LEDy mam na płytce regulatora (regulatory od Phantom 2 po modyfikacji).

_________________
Pozdrawiam
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.