Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 21 lis 2017, 00:01


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: środa 28 gru 2016, 13:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 maja 2013, 18:06
Posty: 2239
Lokalizacja: Jasienica
InitC pisze:
Chcę właśnie kupić Naze, te z Phantoma Vision są sporo tańsze, a V2 bym chciał :)



To weź Lite i zrób sobie V2...

viewtopic.php?f=45&t=24437

_________________
pozdrawiam, Jacek
__________________
Sprzęt był sprawny. Użytkownik nie.
W Hangarze; Hujsban FPV, KRAB 250, Qamikaze X4, OctoCongoCopter X8, Kadłubek, Raptor,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: środa 28 gru 2016, 13:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5495
Lokalizacja: Polska
InitC pisze:
Czy eksperyment się udał ?

Polowicznie. Udalo sie podmienic firmware, niestety nie rozpoznaje numeru seryjnego i nie da sie uruchomic silnikow. Chwilowo nie udalo mi sie znalezc nr seryjnego ktory by dzialal.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: środa 28 gru 2016, 14:08 
Offline

Rejestracja: środa 04 lis 2015, 11:51
Posty: 16
Lokalizacja: Bielsko-Biała
OK, Dzięki za info
Wiem że M Lite idzie na V2, tyle że te z Phantoma są jeszcze tańsze :)

_________________
Tomek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: czwartek 29 gru 2016, 01:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5495
Lokalizacja: Polska
InitC pisze:
Wiem że M Lite idzie na V2, tyle że te z Phantoma są jeszcze tańsze :)

Lite kosztuje ~$45 wiec nie dramatyzowalbym... ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: czwartek 29 gru 2016, 13:28 
Offline

Rejestracja: środa 04 lis 2015, 11:51
Posty: 16
Lokalizacja: Bielsko-Biała
pawelsky pisze:
Lite kosztuje ~$45 wiec nie dramatyzowalbym... ;)


Ta, już myszkuje za tym,
mam tylko nadzieje że Lite dogada się jakoś z moimi BLHeli nano 20A.

_________________
Tomek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: środa 08 lut 2017, 20:02 
Offline

Rejestracja: środa 04 lis 2015, 11:51
Posty: 16
Lokalizacja: Bielsko-Biała
pawelsky,
mam pytanie, bo widziałem na RC że analizowałeś logi z CAN busa.
czy można się w CAN-a wpiąć swoją elektroniką i sterować lotem, chodzi mi o pitch/roll/thrust/yaw ?
zastanawiam się czy da radę zrobić system omijania albo zatrzymywania się przed przeszkodą.

_________________
Tomek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: środa 08 lut 2017, 20:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5495
Lokalizacja: Polska
InitC pisze:
czy można się w CAN-a wpiąć swoją elektroniką i sterować lotem, chodzi mi o pitch/roll/thrust/yaw

A po co wpinac sie w Can busa, skoro mozesz wpiac sie tam gdzie odbiornik?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: środa 08 lut 2017, 21:07 
Offline

Rejestracja: środa 04 lis 2015, 11:51
Posty: 16
Lokalizacja: Bielsko-Biała
pawelsky pisze:
A po co wpinac sie w Can busa, skoro mozesz wpiac sie tam gdzie odbiornik?


też o tym myślałem, nie wiem co prostsze :)

_________________
Tomek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.