Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 28 lip 2017, 19:52


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Naza V2
Post: czwartek 20 paź 2016, 20:09 
Offline

Rejestracja: sobota 16 maja 2015, 21:35
Posty: 6
Lokalizacja: Kościan
Czy można uruchomić Nazę V2 w systemie Winows 7 professional program Naza-M v2 Assistant Software v2.40.
Za wszelkie rady będę bardzo wdzięczny.

_________________
Pozdrawiam.
Andrzej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: czwartek 20 paź 2016, 21:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 maja 2013, 18:06
Posty: 2228
Lokalizacja: Jasienica
A dlaczego nie ?
Wyjaśnij wątpliwości...

_________________
pozdrawiam, Jacek
__________________
Sprzęt był sprawny. Użytkownik nie.
W Hangarze; Hujsban FPV, KRAB 250, Qamikaze X4, OctoCongoCopter X8, Kadłubek, Raptor,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: piątek 21 paź 2016, 17:14 
Offline

Rejestracja: sobota 16 maja 2015, 21:35
Posty: 6
Lokalizacja: Kościan
Zainstalowałem program Naza-M v2 Assistant Software v2.40. Podłączam Moduł LED do NAZY M V2 DJI prze USP do komputera a program nie działa.
Na stronie DJI program jest dla Windows XP a ja mam Windows 7 Professonal. Czy z tego powodu może być konflikt z uruchomieniem NAZY V2?

_________________
Pozdrawiam.
Andrzej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: piątek 21 paź 2016, 17:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 maja 2013, 18:06
Posty: 2228
Lokalizacja: Jasienica
Zainstalowałeś sterowniki ?

Uruchom w trybie zgodności.

_________________
pozdrawiam, Jacek
__________________
Sprzęt był sprawny. Użytkownik nie.
W Hangarze; Hujsban FPV, KRAB 250, Qamikaze X4, OctoCongoCopter X8, Kadłubek, Raptor,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: piątek 21 paź 2016, 17:43 
Offline

Rejestracja: sobota 16 maja 2015, 21:35
Posty: 6
Lokalizacja: Kościan
Sterowniki zainstalowałem i dalej nic. Co to jest tryb zgodności?

_________________
Pozdrawiam.
Andrzej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: piątek 21 paź 2016, 17:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5231
Lokalizacja: Polska
andgdy pisze:
Podłączam Moduł LED do NAZY M V2 DJI prze USP do komputera

A zasilanie do Nazy podlaczasz?

andgdy pisze:
a program nie działa.

A co to konkretnie znaczy 'nie dziala'? Nie uruchamia sie, uruchamia ale nie laczy z Naza?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: piątek 21 paź 2016, 17:57 
Offline

Rejestracja: sobota 16 maja 2015, 21:35
Posty: 6
Lokalizacja: Kościan
Zasilanie do NAZY podłączone. "program nie działa" tzn ,że nie świecą diody programu.

_________________
Pozdrawiam.
Andrzej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: piątek 21 paź 2016, 18:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5231
Lokalizacja: Polska
Pokaz zdjecie swoich polaczen, screenshot z Managera Urzadzen w ktorym widac porty COM/LPT oraz screenshot z Asystenta (wszystko w momencie gdzy Naze masz podlaczona).

P.S. Uruchamiasz Asystenta z uprawnieniami administratora?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: sobota 22 paź 2016, 11:37 
Offline

Rejestracja: sobota 16 maja 2015, 21:35
Posty: 6
Lokalizacja: Kościan
Problem się rozwiązał. Temat zamykam. Nie wiem jaka przyczyna była bo na kom. stacjonarnym z systemem windows professional nie działa, a na laptopie z tym samym systemem operacyjnym wszystko się udało.
Dziękuję wszystkim za próbę pomocy.

_________________
Pozdrawiam.
Andrzej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: sobota 22 paź 2016, 11:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5231
Lokalizacja: Polska
andgdy pisze:
Problem się rozwiązał.

Nie rozwiazal sie tylko go obszedles... :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: środa 26 paź 2016, 20:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 10 sty 2016, 18:14
Posty: 14
Lokalizacja: Sompolno
Podłączę się do tematu
W oprogramowaniu DJI NAZAM Assistant_2.4 nie mogę połączyć się z kontrolerem.
Natomiast w oprogramowaniu DJI Phantom v2 Vision Assistant_3.8 połączenie uzyskuję bez problemu.
Nie mogę za to dokonać żadnych zmian bo brak inteligentnej baterii phantom :(
Naza wydłubana właśnie z Phantoma v2 vision
A chciałbym jej użyć w innym kopterze
Da się coś z tym zrobić ?
Pozdrawiam

_________________
Addriano1


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: środa 26 paź 2016, 20:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5231
Lokalizacja: Polska
Addriano1 pisze:
Naza wydłubana właśnie z Phantoma v2 vision

Czyli masz nie Naze v2, tylko Naze od Phantoma (zgaduje za ma napisane Phantom na obudowie).

Jesli bedziesz chcial ja spisac na straty to daj znac. Moge w ramach eksperymentu naukowego sprobowac wgrac do niej firmware od v2.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: środa 26 paź 2016, 21:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 10 sty 2016, 18:14
Posty: 14
Lokalizacja: Sompolno
Spoko pawelsky w takim stanie i tak jest dla mnie bezużyteczna
Więc czemu nie

Wysłane z mojego P1S przy użyciu Tapatalka

_________________
Addriano1


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: środa 26 paź 2016, 21:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5231
Lokalizacja: Polska
Addriano1 pisze:
Spoko pawelsky w takim stanie i tak jest dla mnie bezużyteczna
Więc czemu nie


Do odwaznych swiat nalezy! :)

Podeslalem Ci PW.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Naza V2
Post: środa 28 gru 2016, 13:18 
Offline

Rejestracja: środa 04 lis 2015, 11:51
Posty: 16
Lokalizacja: Bielsko-Biała
pawelsky pisze:
Jesli bedziesz chcial ja spisac na straty to daj znac. Moge w ramach eksperymentu naukowego sprobowac wgrac do niej firmware od v2.


Witam,
Czy eksperyment się udał ?
Chcę właśnie kupić Naze, te z Phantoma Vision są sporo tańsze, a V2 bym chciał :)

_________________
Tomek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.