Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 23 lut 2017, 12:43


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 17 paź 2016, 19:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 15 sie 2014, 22:55
Posty: 96
Lokalizacja: Jędrzejów
Witam. Chciałem zadać pytanie odnośnie Phantoma 2 i odbiornika frsky.
Mianowicie chcę zamienić oryginalny odbiornik Phantoma 2 na frsky d8r xp z ppm. I teraz pytanko czy mogę go normalnie podłączyć do Nazy Phantoma 2 jednym kablem tak jak się robi ze zwykła nazą czy potrzebuje dekoder sbus-ppm???


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 paź 2016, 13:28 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 gru 2010, 19:40
Posty: 912
Lokalizacja: Rzeszów
Naza phantomowa obsługuje jedynie SBUS więc odbiornik z PPM nie zadziała.

_________________
Pozdrawiam
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 paź 2016, 13:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 4653
Lokalizacja: Polska
pilot pisze:
Naza phantomowa obsługuje jedynie SBUS więc odbiornik z PPM nie zadziała.

Nawet w trybie Naza-M Mode? :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 paź 2016, 13:38 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 gru 2010, 19:40
Posty: 912
Lokalizacja: Rzeszów
pawelsky pisze:
Nawet w trybie Naza-M Mode? :-)


Ooo, sprawdzę bo nie zwracałem uwagi. Byłoby dobrze gdyby faktycznie PPM działał :-)

EDIT:
Sprawdziłem i jednak nie ma możliwości wyboru typu. A z tego co wiem to standardowy odbiornik pracuje w trybie SBUS i tylko takie można stosować. Testowo mam założony eleres z włączonym SBUSem i śmiga.

_________________
Pozdrawiam
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 paź 2016, 20:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 15 sie 2014, 22:55
Posty: 96
Lokalizacja: Jędrzejów
czyli jednak potrzebny jest dekoder sbus-ppm ???


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 31 paź 2016, 15:25 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 gru 2010, 19:40
Posty: 912
Lokalizacja: Rzeszów
baxter321 pisze:
czyli jednak potrzebny jest dekoder sbus-ppm ???


W drugą stronę PPM(odbiornik)->SBUS(naza).

_________________
Pozdrawiam
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 28 lis 2016, 15:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 15 sie 2014, 22:55
Posty: 96
Lokalizacja: Jędrzejów
Tak w celu uzupełnienia. Problem obszedłem tak że zamieniłem phantomową Naze na lite V2 + frsky D8r II plus. Czyli teraz używam asystenta do V2 i wszystko wydaje się działać. Jedno co zauważyłem to teraz naza (lite V2) długo się rozgrzewa w porównaniu do oryginalnej V2. Nie wiem z czym to jest związane ale trwa to ok 40 sekund.
Sama phantomową naze podobno da się upgreadować do V2 ale jak to zrobić informacji brak.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.