Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 17 gru 2018, 18:28


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa 31 sie 2016, 23:06 
Offline

Rejestracja: wtorek 19 lip 2016, 21:36
Posty: 16
Witam ,
Panowie mam takie pytanie : mam phantoma p3p i wgraną aplikację dji go wersja 2.8.3.
Dlaczego mam zablokowaną możliwość ustawień kanałów sygnału nadajnika ?. Aplikacja wyświetla mi tylko kanały od 13 do 20 bez możliwości jakichkolwiek ustawień . Nie ma przycisków custom i auto . Kolejna sprawa dotyczy ustawień kamery.Na filmikach z youtube widać ,że jest możliwość ustawienia jakości 4k z 30 klatkami /s. U mnie jest tylko 24/25 klatek w 4K .Czy ta aplikacja tak już ma że nie można zmieniać ustawień ustawień które były dostępne w poprzednich wersjach ?

Pozdrawiam
Andrzej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 31 sie 2016, 23:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6686
Lokalizacja: Polska
PID Runner pisze:
Dlaczego mam zablokowaną możliwość ustawień kanałów sygnału nadajnika ?. Aplikacja wyświetla mi tylko kanały od 13 do 20 bez możliwości jakichkolwiek ustawień . Nie ma przycisków custom i auto .

Zapewne dlatego ze nie masz wgranego pliku .DJI.configs

PID Runner pisze:
Kolejna sprawa dotyczy ustawień kamery.Na filmikach z youtube widać ,że jest możliwość ustawienia jakości 4k z 30 klatkami /s. U mnie jest tylko 24/25 klatek w 4K .Czy ta aplikacja tak już ma że nie można zmieniać ustawień ustawień które były dostępne w poprzednich wersjach ?

Przelacz sie na NTSC


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 wrz 2016, 15:26 
Offline

Rejestracja: wtorek 19 lip 2016, 21:36
Posty: 16
Dzięki za odpowiedź, :-)

Tylko ,że ja próbowałem wkleić plik.DJI.configs i 32 kanały się pokazały ale zanikł zupełnie sygnał :-/ .Wszystko robiłem zgodnie z instrukcjią https://www.youtube.com/watch?v=Yulgy1EEUW8 Próbowałem restartów i nic .Lipa
Podejrzewam że ta aplikacja 2.8.3 ma zablokowane niektóre funkcje które były dostępne we wcześniejszych wersjach. Tylko nie wiem które to wersie ?
Podobnie wygląda sytuacja z próbą ustawień Gain/Exp/Pitch Settings . Można co prawda zmienić chwilowo wartości ale nie można ich zapisać (podświetlają się na czerwono).
Mam ochotę zmienić aplikację na starszą wersję , tylko na którą ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 wrz 2016, 16:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6686
Lokalizacja: Polska
PID Runner pisze:
Podejrzewam że ta aplikacja 2.8.3 ma zablokowane niektóre funkcje które były dostępne we wcześniejszych wersjach.

Przestaw region w swoim tablecie/telefonie na US, niektore funkcje (w szczegolnosci dotyczace kanalow) sa dostepne tylko w niektorych regionach.

Brak mozliwosci zmiany ustawien moze wynikac z braku polaczenia z Phantomem, jesli nie masz polaczenia ustawienia nie zostana zapamietane.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 02 wrz 2016, 15:02 
Offline

Rejestracja: wtorek 19 lip 2016, 21:36
Posty: 16
Połączenie z dronem było ,nawet próbowałem z uruchomionymi silnikami ,mimo tego nie dało się zapisać nowych ustawień Gain/Exp/Pitch . Pozostawały podświetlone na czerwono i wracały do fabrycznych ustawień .

Możesz coś więcej powiedzieć na temat przestawienia regionu ( w tablecie mam androida) i jakie będą tego konsekwencje ?
Szukam w googlach i niewiele mogę się na ten temat dowiedzieć .
Czy w starszych wersjach DJI także także trzeba zmieniać region aby można było modyfikować kanały ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 02 wrz 2016, 16:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6686
Lokalizacja: Polska
PID Runner pisze:
nie dało się zapisać nowych ustawień Gain/Exp/Pitch . Pozostawały podświetlone na czerwono i wracały do fabrycznych ustawień .

A wpisujesz prawidlowe wartosci (mieszczace sie w zakresie i z kropka dziesietna gdy trzeba)?
PID Runner pisze:
Możesz coś więcej powiedzieć na temat przestawienia regionu ( w tablecie mam androida) i jakie będą tego konsekwencje ?

Zmieniasz razem z jezykiem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 02 wrz 2016, 19:26 
Offline

Rejestracja: wtorek 19 lip 2016, 21:36
Posty: 16
Wpisywałem z kropką( próbowałem nawet z przecinkiem) w dopuszczalnym zakresie 0.20 . Chwilowo wartości są ,a po zamknięciu menu wszystko wraca do stanu fabrycznego 0.40. Dron włączony, sygnały w porządku. Wgrałem starsza apkę 2.8.2 i to samo...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 03 wrz 2016, 10:46 
Offline

Rejestracja: wtorek 19 lip 2016, 21:36
Posty: 16
Już w porządku :-) Pomogła zmiana języka na U.S.w tablecie. Mam odblokowane 32 kanały, możliwość konfiguracji. Działa też zapisywanie ustawień Gain/EXP. Wróciłem do wersji DJI 2.8.3
Dziękuję za pomoc Kolego pawelsky :-D
Mam jeszcze tylko takie pytanie , w jaki sposób posługiwać się tym suwakiem w zakładce z kanałami.
W ustawieniach Custom można wybrać okreslony kanał o najlepszym sygnale .Ale jak położenie suwaka wpływa na zasięg i jakość transmisji. Czy chodzi tutaj o kompromis :szybkość transmisji(płynność obrazu) do zasięgu ? Dobrze to rozumiem ?
I jeszcze jedno jak to jest w wersji Custom , sygnał będzie przesyłany tylko tym jednym najlepszym wybranym kanałem ,czy kilkoma tak jak w trybie Auto?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.