Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 19 gru 2018, 11:17


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek 08 lip 2016, 05:26 
Offline

Rejestracja: środa 08 maja 2013, 21:01
Posty: 262
Lokalizacja: Rzeszów - Gorlice
Cześć czy ktoś się zajmował tym tematem? Kupiłem okazjonalnie zestaw i po paru lotach mam problem z utrzymaniem wysokości podczas lotu, niezależnie czy lecę na ATTI czy na GPS. Po zatrzymaniu lotu model sam podnosi lot na wysokość początkową.

Na czym latam?
Rama - Tarot Iron Man 650
Silniki - Tarot 4006 620KV
Śmigłą - 1355

Dziwne jest to że na początku raczej nie zauważyłem tego problemu. Niby ja nie zaliczyłem kreta jak i sprzedawca. Przeglądając różne fora można zauważyć że po pewnym czasie IMU w Wookongu dziwnie się zachowuje dlatego DJI wypuścił update IMU v2. Nie uśmiecha mi się dopłacać do interesu ale może warto? Może to kwestia ponownej kalibracji IMU?

Może ktoś więcej potwierdzić takie informacje.

_________________
TAROT Ironman FY650 - 3DR Pixhawk - ZTW Spider 30A - TAROT 4006/620KV - 1355 - Boscam 5.8GHz 400mW
TAROT 680PRO - DJI NAZA M v2 - Multistar 30A - TAROT 4006/620KV - 1355 - Boscam 5.8GHz 200mW
ZMR QAV250 - ZMR 1804 2400KV ESC 10A Simonk Naze32 10 DOF


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 lip 2016, 14:29 
Offline

Rejestracja: środa 08 maja 2013, 21:01
Posty: 262
Lokalizacja: Rzeszów - Gorlice
Czy naprawdę nikt nie miał z tym problemu??

Czy mogło to się stać po zainstalowaniu DJI WookongM Assistant_2.04 i aktualizacji oprogramowania w FC??

Czy jest opcja powrotu do wcześniejszej wersji oprogramowania w FC, :roll:

_________________
TAROT Ironman FY650 - 3DR Pixhawk - ZTW Spider 30A - TAROT 4006/620KV - 1355 - Boscam 5.8GHz 400mW
TAROT 680PRO - DJI NAZA M v2 - Multistar 30A - TAROT 4006/620KV - 1355 - Boscam 5.8GHz 200mW
ZMR QAV250 - ZMR 1804 2400KV ESC 10A Simonk Naze32 10 DOF


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 29 lip 2016, 22:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 19 paź 2014, 16:32
Posty: 117
Lokalizacja: Podkarpacie
Witam.
Ja posiadam WKM z IMU V2 i lata jak żyleta. Natomiast wiem od innych użytkowników, że stare IMU (V1) było wadliwe i wątpię żeby tu chodziło o firmware. Niestety nie mogę powiedzieć nic bardziej konkretnego bo od początku używam z V2.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.