Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 16 gru 2018, 14:30


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 388 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 12 kwie 2016, 21:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 08 kwie 2015, 18:22
Posty: 557
Lokalizacja: Katowice
cross pisze:
Aaaaa... teraz dotarlo do mnie. Czyli cza hack oprogramiwania tego ktore siedzi w dronie zrobić :)


:) Geo to tylko i wyłącznie firmware dlatego kurczowo trzymam się bardzo starej wersji

_________________
moje próby latania http://tinyurl.com/qzqu8yc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 14 kwie 2016, 05:57 
Offline

Rejestracja: niedziela 20 wrz 2015, 19:08
Posty: 377
ja jestem tylko ciekaw kto i kiedy złamie soft DJI - bo musi to kiedyś nastąpić....pewnie Ruskie to złamią :P

_________________
Mavic Pro Platinum Combo


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 kwie 2016, 13:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 04 cze 2015, 01:08
Posty: 464
pszem pisze:
cross pisze:
Aaaaa... teraz dotarlo do mnie. Czyli cza hack oprogramiwania tego ktore siedzi w dronie zrobić :)


:) Geo to tylko i wyłącznie firmware dlatego kurczowo trzymam się bardzo starej wersji


Ostatni firmware który nie ma implementacji geo to 1.5.

Czy to coś zmienia? Jak się łączysz do Internetu, lub instalujesz nowe aplikcjie DJI GO nie sprawdzając ich to nie.

NFZ masz zaszyte w aplikacji DJI GO. Plik flyforbird.json. Aplikacja sprawdza aktualność json z Dji (dawałem link wcześniej), następnie wrzuca listę do ptaka.
Tak więc, nawet jak masz 1.5 czy 1.4 czy coś starego, to i tak ci wpadną nowe NFZ przy podłączeniu do netu.

Downgrade firmware nie wywala dodanych NFZ, bo są przechowywane w ptaku w innym miejscu.
A żeby było śmieszniej, to niektore wersje DJI GO nie wyświetlają NFZ nad stadionami, mimo że faktycznie te NFZ są, bo się dodały do ptaka wcześniej.

Geo to zupełnie osobna historia.

Żeby wywalić wszystkie NFZ wystarczy w DJI GO zmodyfikować .json tak by f/w ptaka myślał że je aktualizuje, podłączyć i voila.
Jak to zrobić? Pooowoodzenia piloci! :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 kwie 2016, 13:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 08 kwie 2015, 18:22
Posty: 557
Lokalizacja: Katowice
Ciekawe to z tą listą nfz, jednak jakby na to nie patrząc nawet mając listę aktualną ale firmware poniżej 1.5 nfz i tak się nie aktywuje :)

_________________
moje próby latania http://tinyurl.com/qzqu8yc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 kwie 2016, 13:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 04 cze 2015, 01:08
Posty: 464
Aktywuje się. Żeby być odpornym na NFZ musisz zablokować sobie komunikację z DJI, najlepiej na lokalnym FW. No i sprawdzać apkę.
Na f/w 1.3 czy 1.4 jak pójdzie apka z nowymi NFZ a Ty nie wyczaisz że jest nowa lista, to Ci wskoczą do ptaka i tam już zostaną.

do geo masz inną listę. jak rozłożysz apkę od geo to są inne flyforbirdy, w innym katalogu, mają one większy rozmiar.


Ostatnio zmieniony piątek 15 kwie 2016, 13:46 przez Kyokushin, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 kwie 2016, 13:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 08 kwie 2015, 18:22
Posty: 557
Lokalizacja: Katowice
U mnie NFZ nie działa mimo nowej wersji apki

_________________
moje próby latania http://tinyurl.com/qzqu8yc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 kwie 2016, 13:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 04 cze 2015, 01:08
Posty: 464
U innych działa. Poczytaj gości z phantompilots.

Jak stary masz f/w?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 kwie 2016, 13:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 08 kwie 2015, 18:22
Posty: 557
Lokalizacja: Katowice
No ok ja tylko mówię jak jest u mnie ;) na firmware 1.0.20
I dji go w najnowszej wersji.

_________________
moje próby latania http://tinyurl.com/qzqu8yc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 kwie 2016, 13:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 04 cze 2015, 01:08
Posty: 464
Hmm to masz wyjątkowo stary f/w. Ja od nowości miałem 1.0.7. Może on nie obsługuje procedur aktualizacji, cholera wie. Masz go w pliku? Może mógłby pomóc w rozwalaniu systemu.


Ostatnio zmieniony piątek 15 kwie 2016, 13:56 przez Kyokushin, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 kwie 2016, 13:55 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 28 mar 2016, 13:41
Posty: 17
Lokalizacja: Chorzów
Warto bylo by wydostać stary system. Pora rozebrać taka i poszukac gdzie ma nasz poszukiwany schemat lotow :)

Najstarszy jaki mozna zassac od dji to 1.02.0010:

https://dl.djicdn.com/downloads/phantom ... 2.0010.bin

www.http://profrem.pl/P3XW_FW_V01.02.0010.bin

Pytanie jak go teraz wepchac do ptaka ?
edit;
skłamałbym znalazłem jeszcze to:

https://dl.djicdn.com/downloads/phantom ... 0.0010.bin

www.profrem.pl/P3XW_FW_V01.00.0010.bin

_________________
facebook.com/SkyVisionVideo/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 kwie 2016, 14:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 08 kwie 2015, 18:22
Posty: 557
Lokalizacja: Katowice
hmm jeżeli ktoś ma pomysł na dump firmware moge to zrobić

_________________
moje próby latania http://tinyurl.com/qzqu8yc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 kwie 2016, 16:18 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 28 mar 2016, 13:41
Posty: 17
Lokalizacja: Chorzów
Bedzie weekend to wezme sie za rozkodowanie firmware ptaka, narazie instaluje najstarsze jakie jest

_________________
facebook.com/SkyVisionVideo/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 kwie 2016, 17:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 04 cze 2015, 01:08
Posty: 464
Sęk tylko w tym, że z tego co wyczaiłem NFZ są przechowywane gdzieś indziej, w sensie w ptaku, ale w innych obszarach, i flashowanie firmware tamtego nie zmienia.
Na phantompilots jest jak zrobić downgrade radia dalej niż 1 f/w, ten sam gośc próbował z ptakiem i coś spierdzielił że musiał na gwarę wysłać, tyle że chyba pomysł miał dobry a popsucie to przypadek. Jak znajdę to dam linka.

W ptaku z tego co czytałem, jest przechowywana taka sama tabela, jak ta w pliku json. Jedyny sensowny sposób jaki póki co goście wymyślili to przeróbka DJI GO i podstawienie swojej tabeli, lub podstawienie fakewego serwera https udającego DJI. Tyle że jest problem z certyfikatami. i kupa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 kwie 2016, 21:21 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 28 mar 2016, 13:41
Posty: 17
Lokalizacja: Chorzów
No to zanizenie firmware w ptaku go uziemilo Oo. Chwilowo mam pongwina nielota :D

_________________
facebook.com/SkyVisionVideo/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 kwie 2016, 23:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 04 cze 2015, 01:08
Posty: 464
Z jakiej wersji do jakiej go robiłeś?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 388 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.