Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 19 cze 2018, 01:50


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
Post: czwartek 03 gru 2015, 12:52 
Offline

Rejestracja: piątek 10 lip 2015, 15:05
Posty: 24
[program jaki używam to Naza-M Assistant Software 2.20
Nic nie widzę niepokojącego, ma ktoś instrukcje kalibracji imu w instrukcji nie widzę tego. Ewentualnie na którą opcje mam zwrócić uwagę która powoduje ów problem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 03 gru 2015, 14:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 mar 2014, 23:24
Posty: 509
Przecież w asystencie nawet z lewej strony masz opisy co do czego ;)

Kalibracja IMU

Obrazek

Następnym razem za nim zaczniesz update firmware poczytaj troszkę bo można uwalić sobie sprzęt ;)
Albo i model po pierwszym locie ;)

_________________
DJI Mavic Pro - DJI Inspire 1Pro X5 - DJI S1000 - Canon - Sony - Panasonic - Sigma - HiTec - DJI - 3DR - Align


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 03 gru 2015, 15:31 
Offline

Rejestracja: piątek 10 lip 2015, 15:05
Posty: 24
Kalibracja imu Advanced oraz basic zrobiona, tak jest aktualnie
Obrazek
lecz nadal zółta dioda długo mruga,
A co do porady ,zaraz po zakupie drona(używka) podłączyłem do pc i aktualizowałem bezmyślnie ,następnym razem będę już mądrzejszy

Jakies pomysły co zrobic aby szybciej zaskakiwał?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 gru 2015, 20:20 
Offline

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 07:27
Posty: 94
Lokalizacja: Oświęcim
Naza V2 wersja softu 4.06 - to normalne, że LED mryga tylko na zielono ? nie ważne w jakim jestem trybie czy Atti czy GPS ? poniżej filmik. Trochę mi to nie pasuje bo kiedyś pojawiał się czerwony i pomarańczowy. Teraz od samego podłączenia zasilania zielony. Na filmiku włączony tryb Atti.

W 40 sekundzie zapisuje pozycję.



Będę wdzięczny za pomoc, bo coś z nią jest nie tak. Chyba, że czerwony led się spalił i to jest powodem. Bo W trybie atti swieci zielony+czerwony co daje pomarańczowy. W trybie GPS zaczyna uciekać, pomimo tego, że GPS przesyła poprawne dane, podsłuchałem arduino:

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 gru 2015, 20:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 mar 2014, 23:24
Posty: 509
A poprawnie masz skalibrowanu kanał z 3pozycyjnym przełącznikiem??

Resetowałeś i uatawiłeś ponownie ustawienia w asystencie??

_________________
DJI Mavic Pro - DJI Inspire 1Pro X5 - DJI S1000 - Canon - Sony - Panasonic - Sigma - HiTec - DJI - 3DR - Align


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 gru 2015, 20:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6070
Lokalizacja: Polska
darrrrek pisze:
Chyba, że czerwony led się spalił i to jest powodem.

W sekwencji startowej miga tylko zielony wiec ewidentnie nie dziala Ci czerwona dioda. Pogmeraj kablem, ew. rozkrec modul LED i zobacz czy cos sie nei odlutowalo.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 gru 2015, 20:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 mar 2014, 23:24
Posty: 509
W do modułu LED dochodzi tylko sygnał a moduł już przetwarza na sygnał wizualny.

_________________
DJI Mavic Pro - DJI Inspire 1Pro X5 - DJI S1000 - Canon - Sony - Panasonic - Sigma - HiTec - DJI - 3DR - Align


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 gru 2015, 21:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6070
Lokalizacja: Polska
notgroove pisze:
W do modułu LED dochodzi tylko sygnał a moduł już przetwarza na sygnał wizualny.

"Przetwarzanie" jest analogowe wiec niedokladny styk (czyli dodatkowa opornosc po drodze) bedzie sie objawiac wlasnie w ten sposob.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 gru 2015, 23:09 
Offline

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 07:27
Posty: 94
Lokalizacja: Oświęcim
Wymiana leda rozwiązała problem. Rozkręciłem obudowę leda Nazy, akurat miałem w "śmieciach" ledy RGB 5050 po wlutowaniu nowego mryga aż ciepło na sercu. :) Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 gru 2017, 01:12 
Offline

Rejestracja: środa 15 lis 2017, 00:00
Posty: 1
Pytanie jak kupię Naza M Lite to jaki może mieć firmware? czy koniecznie trzeba zmieniać ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 gru 2017, 01:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6070
Lokalizacja: Polska
wwiech2 pisze:
Pytanie jak kupię Naza M Lite to jaki może mieć firmware?

Fabrycznie v1.0.

wwiech2 pisze:
czy koniecznie trzeba zmieniać ?

Nie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.