Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 19 wrz 2018, 06:56


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 01 lip 2015, 22:54 
Offline

Rejestracja: piątek 31 paź 2014, 11:32
Posty: 43
Lokalizacja: Oświęcim
Witajcie, skusiło mnie zrobić update z firmware 4.02 do 4.04, niestety nie był to dobry pomysł, z powodu błędów jakie się pojawiały:

1) error 80 unknown
2) LED zaczął dziwnie działać, na chwilkę zielono przy podaniu napięcia i później cały czas zgaszony, 0 reakcji na zmianę trybu lotu.
3) Copter nie utrzymuje pozycji wg GPS

Wróciłem do wersji 4.02 ale niestety wersja 4.04 coś namieszała, że nawet 4.02 nie działa poprawnie. Wykonałem kilka razy reset do ustawień fabrycznych mimo wszystko pamięta ustawienia położenia odbiornika GPS, i wszystkie inne parametry. No ale idę dalej i sprawdzam czy jeszcze mój tarot lata :)

Podpinam pakiet, i dalsze problemy to:

1) w trybie GPS miga na zielono jakby widział wiecej niż 6 satelit i co kilka sekund wykonuje mignięcia jak dla zapisu miejsca startu
2) tryb GPS powoduje, że kopter zaczyna znosić na prawo i po chwili tracimy nad nim kontrolę. Ucieka sam dość szybko bez reakcji na drążki i zmianę trybów z aparatury (Na szczęście testy 1-2 metrów nad ziemią, co zakończyło się twardym spotkaniem z płotem).
3) w trybie ATTI i GPS led miga w taki sam sposób, wcześniej dla ATTI swiecił na pomaranczowo a dla GPS na zielono, teraz w obu przypadkach na zielono. Po sygnalizacji LEDa nie można rozpoznać w jakim trybie jestesmy.


Ma ktoś tak samo ? miałem nadzieje, że powrót do 4.02 rozwiąże problem ale 4.04 ostro zamieszała w Nazie.

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 lip 2015, 14:29 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 sie 2012, 18:57
Posty: 212
Lokalizacja: Częstochowa
Polecam sprawdzić kalibrację drążków.
Może po aktualizacji skasowały się parametry i trzeba ja wykonać ponownie?

_________________
Zanim zadasz pytanie: http://rtfm.killfile.pl/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 lip 2015, 14:20 
Offline

Rejestracja: piątek 31 paź 2014, 11:32
Posty: 43
Lokalizacja: Oświęcim
mader pisze:
Polecam sprawdzić kalibrację drążków.
Może po aktualizacji skasowały się parametry i trzeba ja wykonać ponownie?


Wszystko jest skalibrowane i ustawione, w asystencie wszystko się poprawnie przełącza jak zmieniam na aparaturze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 lip 2015, 22:53 
Offline

Rejestracja: sobota 01 paź 2011, 20:10
Posty: 26
Lokalizacja: Warszawa
Miałem jutro aktualizować, dobrze że zajrzałem na forum.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 25 lip 2015, 12:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 maja 2013, 18:06
Posty: 2247
Lokalizacja: Jasienica
No i jestt 4.06.

Ktoś chętny ?

_________________
pozdrawiam, Jacek
__________________
Sprzęt był sprawny. Użytkownik nie.
W Hangarze; Hujsban FPV, KRAB 250, Qamikaze X4, OctoCongoCopter X8, Kadłubek, Raptor,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 25 lip 2015, 12:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6491
Lokalizacja: Polska
jacekV pisze:
No i jestt 4.06.

Zobaczymy czy zadziala z Lite :)
EDIT: No niestety, podobnie jak v4.04 krzyczy ze nie rozpoznaje S/N


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 sie 2015, 10:26 
Offline

Rejestracja: piątek 31 paź 2014, 11:32
Posty: 43
Lokalizacja: Oświęcim
Zrobiłem update do 4.06 ale Naza zachowuje się dalej tak samo, chyba soft 4.04 ją uwalił na dobre....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 02 wrz 2015, 14:22 
Offline

Rejestracja: środa 22 paź 2014, 19:21
Posty: 168
Lokalizacja: Chojnice
Latał juz ktoś na tym 4.06? Jakieś negatywne wrażenia?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 08 wrz 2015, 14:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 07 wrz 2015, 17:10
Posty: 13
Witam
Przepraszam że odgrzewam kotleta, ale czy ktoś aktualizował do 4.06?
Pozdrawiam Wiesiu

_________________
I tak kiedyś nauczę się latać:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 13 wrz 2015, 11:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 19 paź 2014, 16:32
Posty: 117
Lokalizacja: Podkarpacie
Witam wszystkich.
Podpinam się pod pytanie odnośnie softu 4.06...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 wrz 2015, 11:16 
Offline

Rejestracja: czwartek 28 maja 2015, 19:43
Posty: 70
Lokalizacja: Koło
Witam,
moja naza v2 po aktualizacji do 4.06 zachowuje się poprawnie. Z wersją 4.04 miałem problem ale po zmianie softu jest ok (kilka lotów).

_________________
Pozdrawiam zbyk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 16 wrz 2015, 10:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 07 wrz 2015, 17:10
Posty: 13
Witam
Dziękuję za odpowiedź,
u mnie w wersji 4.04 już na etapie konfiguracji były problemy, więc nie aktualizowałem do wersji 4.06.
Dzisiaj zaktualizuje :mrgreen:
Pozdrawiam Wiesiu

_________________
I tak kiedyś nauczę się latać:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 wrz 2015, 20:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 07 wrz 2015, 17:10
Posty: 13
Witam
Niestety nie doczytałem

zbyk pisze:
Witam,
moja naza v2 po aktualizacji do 4.06 zachowuje się poprawnie. Z wersją 4.04 miałem problem ale po zmianie softu jest ok (kilka lotów).


Teraz klops, muszę przejść na DJI naza m lite, może jak syn przyjedzie to pomoże wrócić do DJI NAZAM Assistant_2.20 (bo mój język powszechnie zrozumiały to rosyjski)
Pozdrawiam Wiesiu
P.S. Użytkownicy m lite z Assistant_2.20 NIE AKTUALIZUJCIE OPROGRAMOWANIA. :-(

_________________
I tak kiedyś nauczę się latać:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 wrz 2015, 23:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6491
Lokalizacja: Polska
wiesiu pisze:
P.S. Użytkownicy m lite z Assistant_2.20 NIE AKTUALIZUJCIE OPROGRAMOWANIA. :-(

A ostrzegali
Cytuj:
Can I upgrade lite firmware from v2 Assistant? No!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 19 wrz 2015, 12:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 07 wrz 2015, 17:10
Posty: 13
Witam
Czy ktoś potrafi mi podpowiedzieć jak zresetować ustawienia nazy?
Wiem wiem jak to się robi, ale pozbyłem się wersje 4.04, i wgrałem 4.02, a teraz nie chce się zaktualizować do 4.04 abym mógł zresetować ustawienia.
Pozdrawiam Wiesiu

_________________
I tak kiedyś nauczę się latać:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.