Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 18 gru 2018, 16:40


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 21 cze 2015, 21:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6690
Lokalizacja: Polska
ghambit pisze:
A więc ukrytę parametry których nie da się zapisać nie mają wpływu na FC a szkoda bo wookonga idealnie udało mi się ustawić na długolota.

Szkoda :-(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 21 cze 2015, 21:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 kwie 2015, 15:31
Posty: 114
Lokalizacja: Zabrze
Czy ta opcja MAx Angular Rate daje coś copterom nie wyposażonym w elementy DJI (regle,silniki)?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 21 cze 2015, 23:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 03 maja 2011, 01:10
Posty: 1279
Lokalizacja: Amsterdam


Trochę trzęsie bo kręciłem i starałem się latać.
Duża poprawa przy opadaniu i yawie, zacząłem od 220 w P i R i przy 190 było optymalnie dla zestawu 260kv / 17-55 / 6S

blubencjusz pisze:
Czy ta opcja MAx Angular Rate daje coś copterom nie wyposażonym w elementy DJI (regle,silniki)?


Tak


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 22 cze 2015, 20:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 01 paź 2010, 09:47
Posty: 205
Lokalizacja: Gliwice
fajne rama od f450 z ramionami RCT800 śmigło 17 " to chyba max w tym zestawie :-) taki w miarę kompaktowy długolot, jaki ci wyszedł czas lotu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 22 cze 2015, 20:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 03 maja 2011, 01:10
Posty: 1279
Lokalizacja: Amsterdam
55 minut bezpiecznie w zawisie a awaryjnie bez uszkodzeń lipa myślę że do 60 minut da rade przy 6s 5200. 10Ah juz się nie opłaca.
Zawis przy 5.5A
Te ramiona są przesadnie ciężkie ale całość jest dużo sztywniejsza niż mój drugi długolot przy lżejszej ramię.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 23 cze 2015, 09:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 19 mar 2013, 13:56
Posty: 1054
Lokalizacja: Świętokrzyskie
ghambit jaki masz aktualny rekord odległości quadem?

_________________
Ukończył Szkołę Latania San Andreas


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 23 cze 2015, 12:20 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 lis 2010, 19:41
Posty: 374
Lokalizacja: Kraków
Ktoś coś więcej wie na temat pojawiającego się błędu Error80 ?
Wgrałem najnowszy soft to Nazy V1. Poszło bez problemu, tylko wyskoczył error80 po ponownym uruchomieniu...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 23 cze 2015, 12:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11975
Lokalizacja: Mikoszewo
Pierwszy post...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 23 cze 2015, 12:55 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 18 lip 2011, 20:06
Posty: 47
Lokalizacja: Andrychów
Mi dla odmiany wyskakiwał ERROR 79 migała mi czerwona dioda, choć udało się latać to bez kontroli nad gps.
Wróciłem do starego softu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 23 cze 2015, 13:09 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 lis 2010, 19:41
Posty: 374
Lokalizacja: Kraków
Verid pisze:
Pierwszy post...


Nie wiem o co chodzi....
Jeżeli o Naze to mam pełną wersję V1, nie Lite.

Też wróciłem to wcześniejszego softu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 23 cze 2015, 13:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 19 mar 2013, 13:56
Posty: 1054
Lokalizacja: Świętokrzyskie
Ja tam wrzuciłem firmware 2.02 czyli sprzed 2 lat bo najlepiej mi się na nim lata :-)

_________________
Ukończył Szkołę Latania San Andreas


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 23 cze 2015, 13:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 03 maja 2011, 01:10
Posty: 1279
Lokalizacja: Amsterdam
Myszon pisze:
ghambit jaki masz aktualny rekord odległości quadem?


na razie nie ma bardzo czym się chwalić, ze startem i lądowaniem w bazie 15km. Energetycznie myślę że do 30km przy dobrych warunkach da rade.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 23 cze 2015, 20:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11975
Lokalizacja: Mikoszewo
Kosmo! pisze:
Jeżeli o Naze to mam pełną wersję V1, nie Lite.

Ajć - na ślepia mi się rzuciło... :oops:

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 27 cze 2015, 18:06 
Offline

Rejestracja: piątek 31 paź 2014, 11:32
Posty: 43
Lokalizacja: Oświęcim
Ja też mam wspomniany error 80 unknown na 4.04. Zauważyłem też, że LED nie działa tak jak na wersji 4.02. Zamiga kilka razy na zielono i całkiem wygasa, uruchamia go dopiero failsafe, macie też tak ?? chyba wracam do 4.02


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 01 lip 2015, 22:04 
Offline

Rejestracja: piątek 31 paź 2014, 11:32
Posty: 43
Lokalizacja: Oświęcim
Wygląda na to, że nowy firmware coś uwalił w Nazie, bo po powrocie do wersji 4.02 nie działa GPS i w trybie GPS Naza ucieka... bez reakcji na drążki, przełączenie na atti tez nie pomaga, testowane 2 metry nad ziemią, naza pochyla się na bok i leci sobie sama...:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.