Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 23 cze 2017, 19:58


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 337 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 24 lip 2016, 18:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5123
Lokalizacja: Polska
Funfel pisze:
Właśnie o to chodzi że w naza asistent nie ma okna upgradu

Nie masz lacznosci z Naza. Ogarnij najpierw podstawy (sterowniki, kabel, etc.) dopiero jak bedziesz mial dzialajacego Asystenta zabieraj sie za upgrade.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 wrz 2016, 19:21 
Offline

Rejestracja: środa 22 paź 2014, 11:04
Posty: 10
Lokalizacja: Kalisz
Witam!
Mam Naza Lite po upgrade (czyli V2). Przerobiłem quada na hexę i nie wiem jakie zastosować pidy, bo latam na 3S a producent pisze w instrukcji tylko parametry pid pod 4S. Generalnie hexa wisi stabilnie, ale przy starcie chce się przewrócić do przodu. Dając kontrę do siebie unikam kraksy, ale wiem, że tak nie powinno być pamiętając czysty start quada :/ Na obrocie w osi też trochę "dziczeje". Proszę o pomoc co z tym zrobić!

Pozdrawiam!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 wrz 2016, 19:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 15 sie 2014, 22:55
Posty: 96
Lokalizacja: Jędrzejów
może model nie jest wyważony ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 wrz 2016, 19:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1059
Lokalizacja: Lubelskie
Ustaw sobie gainy pod potencjometr i w powietrzu ustawiaj (instrukcja). Te przykładowe gainy z instrukcji nijak mają się do niczego bo każdy zawodnik ma inną wagę:-)

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 paź 2016, 11:57 
Offline

Rejestracja: piątek 31 lip 2015, 20:09
Posty: 264
Czy opłaca się kupować sam kontroler naza v2 mimo że posiadam już wersję lite z upgrade do v2 i wszystkie dodatki Podłączone PRZEZ can hub działają? Są jakieś widoczne różnice pomiędzy kontroleraMi?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 paź 2016, 14:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 gru 2010, 19:40
Posty: 916
Lokalizacja: Rzeszów
bialy pisze:
Czy opłaca się kupować sam kontroler naza v2 mimo że posiadam już wersję lite z upgrade do v2 i wszystkie dodatki Podłączone PRZEZ can hub działają? Są jakieś widoczne różnice pomiędzy kontroleraMi?


Według mnie niczego nie zyskasz. No może poza możliwością aktualizacji FW do nowszych wersji jeśli takie się pojawią.

_________________
Pozdrawiam
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 paź 2016, 16:00 
Offline

Rejestracja: piątek 31 lip 2015, 20:09
Posty: 264
Kolejne oprogramowania raczej nie przyniosą znaczącej zmiany lotu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 paź 2016, 16:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5123
Lokalizacja: Polska
bialy pisze:
Kolejne oprogramowania raczej nie przyniosą znaczącej zmiany lotu?

Jak do tej pory wyszedl tylko jeden nowy upgrade (4.06) ze zmianami ktore przecietnemu uzytkownikowi wielkich korzysci nie przyniosa. Na kolejne upgradey bym nie liczyl...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 paź 2016, 08:54 
Offline

Rejestracja: piątek 31 lip 2015, 20:09
Posty: 264
dzięki bardzo za odpowiedzi. Mam jeszcze pytanie co do GPSu . Uzywam ubloxa m8n kupionego w abc rc i powiem szczerze średnio mnie zadowala trzymaniem pozycji i ogolnymi wrażeniami użytkowania. Jest cos lepszego , może stockowy gps czy jak ? Bo rozumiem ze jazda na kilku GPS to tylko w kontrolerach z serii A2/A3/wookong ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 paź 2016, 09:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5123
Lokalizacja: Polska
bialy pisze:
średnio mnie zadowala trzymaniem pozycji i ogolnymi wrażeniami użytkowania

A moze jakies konkrety?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 paź 2016, 10:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 mar 2014, 23:24
Posty: 464
Ogólnie Naza V2 wg danych producenta ma dokładność pozycjonowania w pionie około 0,8m a w poziomie około 2,5m
Więc to nie tylko sama dokładność GPS ma znaczenie ale też algorytmy jakie ma stale przypisane do utrzymania pozycji.

_________________
RCTimer S1100 - Canon - Sony - Panasonic - Sigma - HiTec - DJI - 3DR - Align


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 paź 2016, 11:51 
Offline

Rejestracja: piątek 31 lip 2015, 20:09
Posty: 264
Tzn właśnie w zawisie bardzo często nie potrafi się trzymać w jednym miejscu tylko zniża sie by potem zaraz wrócić do poprzedniej wysokości no i tez lata na boki. Wątpię aby to była wina pidów gdyz czasami zdarza się ze NAZA stoi w miejscu dość ładnie.
Tak samo przy starcie, nie potrafi wystartować idealnie prosto w górę a jeśli juz zdarza się to rzadko. Rozumiem że ma na to wpływ ilość satelit, ale muszę przyznać ze czasem gdy nawet OSD pokazuje ich 16 nie jest idealnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 paź 2016, 12:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 mar 2014, 23:24
Posty: 464
bialy pisze:
Tzn właśnie w zawisie bardzo często nie potrafi się trzymać w jednym miejscu tylko zniża sie by potem zaraz wrócić do poprzedniej wysokości no i tez lata na boki. Wątpię aby to była wina pidów gdyz czasami zdarza się ze NAZA stoi w miejscu dość ładnie.

To są między innymi GAINy + warunki atmosferyczne np. wiatr.

bialy pisze:
Tak samo przy starcie, nie potrafi wystartować idealnie prosto w górę a jeśli juz zdarza się to rzadko. Rozumiem że ma na to wpływ ilość satelit, ale muszę przyznać ze czasem gdy nawet OSD pokazuje ich 16 nie jest idealnie.


Znów GAINy ale przede wszystkim wyważenie. Musisz mieć dobrze wyważony model by MPU nie musiało męczyć się jeszcze w poziomie przez złe wyważenie.


Druga sprawa to jaki masz model?? Jakie zasilanie, silniki, śmigła, waga itp??

_________________
RCTimer S1100 - Canon - Sony - Panasonic - Sigma - HiTec - DJI - 3DR - Align


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 paź 2016, 13:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5123
Lokalizacja: Polska
bialy pisze:
Tzn właśnie w zawisie bardzo często nie potrafi się trzymać w jednym miejscu tylko zniża sie by potem zaraz wrócić do poprzedniej wysokości no i tez lata na boki. Wątpię aby to była wina pidów gdyz czasami zdarza się ze NAZA stoi w miejscu dość ładnie.
Tak samo przy starcie, nie potrafi wystartować idealnie prosto w górę a jeśli juz zdarza się to rzadko. Rozumiem że ma na to wpływ ilość satelit, ale muszę przyznać ze czasem gdy nawet OSD pokazuje ich 16 nie jest idealnie.

Nie widze tu niczego na co wiekszy wplyw mialby GPS. Tak jak napisal notgroove - musisz ogarnac GAINY, a takze ew. wibracje, wywazenie silnikow, smigiel, srodek ciezkosci, itp, itd.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 paź 2016, 18:00 
Offline

Rejestracja: piątek 31 lip 2015, 20:09
Posty: 264
Rozumiem :( dzięki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 337 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.