Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 28 lut 2017, 13:11


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 326 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 11 lip 2016, 22:58 
Offline

Rejestracja: środa 22 paź 2014, 11:04
Posty: 10
Lokalizacja: Kalisz
Dziękuję za podpowiedź! Myślę, że nie mam starego kompa.... ale mam możliwość sprawdzenia na nowym, lecz pojawia się kolejny problem, który nazywa się Windows 10. Niemniej jednak sprawdzę i dzięki! Dziś spędziłem dużo czasu na kombinowanie bezskuteczne i schylam się do kupna np. http://allegro.pl/kontroler-naza-dji-ph ... 48664.html Tylko na sterowniku widnieje napis Phantom, a nie Naza... i mam teraz kolejne schody :/ Czy to to samo?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 lip 2016, 23:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 15 sie 2014, 22:55
Posty: 96
Lokalizacja: Jędrzejów
Wydaje mi sie ze na Win10 nie pójdzie ten program do aktualizowania (ale nie jestem pewien). Ja mialem win 7 .
Ten kontroler phantoma to w sumie naza v2 i mozna za pomoca asystenta do phantowa wlaczyc tam tryb M-naza (jakos tak).
Ja osobiscie odradzam Tobie kupno takiego kontrolera bo poprostu nie ma to sensu skora juz masz Naze Lite.
Naprawde nie zrazaj sie ze teraz nie udaje Ci sie jej zaktualizowac. Ja tez tak mialem.... moja naza lite przelezala w pudelku ze 2 miesiace. Myslalem w miedzyczasie o sprzedaniu , wyslaniu komus do upgradu albo kupno oryginalu :D ... poprostu popróbuj na roznych kompach. Te "runtime error" napewno maja cos wspolnego z hardwerem kompow (cos z obsluga C++ - chyba)
Próbuj gdzie sie da (praca, szkola, koledzy) , polutuj sobie zlaczke do zasilaniaz pakietu i nos ze soba modul Nazy z Pmu i ledem oraz kabelkiem mini usb no i pakiet. Ja tak robilem :) i na innych kompach plik naza_upgrade zadzialal ale nie sfinalizowalem aktualizacji bo nie bylem zarejestrowany.
A tez zajelo mi to czasu zanim do tego doszedlem. Wkoncu wszystko sie udalo i mam naze lite-V2 :)
Badz cierpliwy i poprostu kombinuj bo musi zadzialac :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 lip 2016, 23:37 
Offline

Rejestracja: środa 22 paź 2014, 11:04
Posty: 10
Lokalizacja: Kalisz
Dzięki za dobre słowo. Jutro podejmuję kolejny dzień "walki". Pozdrawiam! :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 lip 2016, 23:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2097
Lokalizacja: Wejherowo


Ja robiłem na win10 i poszło:) ale jak to nie pamietam...

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 12 lip 2016, 13:50 
Offline

Rejestracja: środa 22 paź 2014, 11:04
Posty: 10
Lokalizacja: Kalisz
Dziękuję za pomoc. U mnie nie poszlo na Windows 10, Windows 7, a na XP :) Najstarszym komputerze w domu. Nie sądziłem, że jeszcze się przyda :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 lip 2016, 09:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 15 sie 2014, 22:55
Posty: 96
Lokalizacja: Jędrzejów
Czyli loteria z tymi kompami :)
Wiec juz udalo Ci sie zaktualizowac do V2?
Musiales sie rejestrowac?
Jak ogolne wrazenia i dzialanie Nazy?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 lip 2016, 09:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 21 lis 2011, 01:53
Posty: 365
Lokalizacja: Pszczółki / Skowarcz
Po upgrade quad sam lata :)

pisane z tel.

_________________
CX450 V2, DJI F330 FPV,(Sold) Beta 1400 (trenerek), @TBS under co..,ZMR250@F3FC V2, RR210 Custom
JR X2720 Sytneza +FrSky


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 lip 2016, 21:09 
Offline

Rejestracja: środa 22 paź 2014, 11:04
Posty: 10
Lokalizacja: Kalisz
Zawsze latałem bez GPS i kompasu i zawsze był problem z okiełznaniem maszyny. Teraz sprawa się uprościła ZNACZĄCO :) Latam modelami rc kilkanaście lat, ale latanie "żyrandolem" jakoś mnie zniechęciła.... teraz lata mi się jak zwykłym trenerkiem :) Tak, mam obecnie V2 i widzę różnicę na plus. W końcu działa iOSD i PMU V2 no i GPS pod PMU podłączony. Dziękuję bardzo Wam jeszcze raz za pomoc!!! :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 lip 2016, 22:40 
Offline

Rejestracja: sobota 26 wrz 2015, 12:48
Posty: 10
Witam was serdecznie nie wiem czy jeszcze kogoś to zainteresuje, ale robołem wczoraj up z naza lite do naza v2 i o to moje spostrzeżenia.
Nadzień dobry problem z komunikacją z windows 10. po poszukiwaniach rozwiązany chodzi o sterownik nazy (Menadżer urządzeń port com.. powinno być tam opis DJI naza....) trzeba go na siłę zainstalować w systemie no ale ruszyło.
1 uruchamiamy Naza-upgrade_1.0.1.exe potem asystenta DJI NAZAM Lite Assistant 1.00 i wyskakuje okienko do instalacji (oryginalne pmu Lite ). kilka sekund i ok.
2. Próbowałem uruchomić na oryginalnym pmu z lite asystenta DJI NAZAM Assistant_2.40 i nic z tego, dopiero podmianka pmu na pmu v2 rozwiązuje problem i wszystko śmiga.
Wiec według moich obserwacji potrzebne jest pmu v2 do korzystania z nazy v2.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 lip 2016, 23:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 4664
Lokalizacja: Polska
nakon1 pisze:
Wiec według moich obserwacji potrzebne jest pmu v2 do korzystania z nazy v2.

Nie jest potrzebne. PMU od v2 potrzebujesz jedynie jesli chcesz korzystac z urzadzen podpietych do CAN bus (iOSD, Datalink, BT).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 14 lip 2016, 16:46 
Offline

Rejestracja: sobota 26 wrz 2015, 12:48
Posty: 10
Czy można przeprowadzać dalej aktualizacje, które podpowiada asystent 2.40


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 14 lip 2016, 20:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 4664
Lokalizacja: Polska
nakon1 pisze:
Czy można przeprowadzać dalej aktualizacje, które podpowiada asystent 2.40

Nie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 lip 2016, 16:44 
Offline

Rejestracja: środa 06 lip 2016, 01:00
Posty: 4
Lokalizacja: Świętochłowice
Dzień dobry
Mam nazę m lite z diodą osobno i po podłączeniu lipola działa normalnie, dioda się świeci. Natomiast gdy podpinam USB to dioda wyłącza się, nie wiem czy tak ma być.
Problemem jest to, że gdy włączam NAZAM lite assistant 1.0 to po pierwsze muszę kliknąć skip bo samo się nie włącza a po drugie nie ma okna z aktualizacją.
Krótki filmik który pokazuje o co chodzi https://youtu.be/BPaXY_lApww


Ostatnio zmieniony niedziela 24 lip 2016, 17:37 przez Funfel, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 lip 2016, 17:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 4664
Lokalizacja: Polska
Funfel pisze:
Mam nazę m lite z diodą osobno i po podłączeniu lipola działa normalnie, dioda się świeci. Natomiast gdy podpinam USB to dioda wyłącza się, nie wiem czy tak ma być.
Problemem jest to, że gdy włączam NAZAM lite assistant 1.0 to po pierwsze muszę kliknąć skip bo samo się nie włącza a po drugie nie ma okna z aktualizacją.
Krótki filmik który pokazuje o co chodzi

Po pierwsze filmik jest prywatny.
Po drugie - zrobiles aktualizacje do v2?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 24 lip 2016, 17:40 
Offline

Rejestracja: środa 06 lip 2016, 01:00
Posty: 4
Lokalizacja: Świętochłowice
pawelsky pisze:
Funfel pisze:
Mam nazę m lite z diodą osobno i po podłączeniu lipola działa normalnie, dioda się świeci. Natomiast gdy podpinam USB to dioda wyłącza się, nie wiem czy tak ma być.
Problemem jest to, że gdy włączam NAZAM lite assistant 1.0 to po pierwsze muszę kliknąć skip bo samo się nie włącza a po drugie nie ma okna z aktualizacją.
Krótki filmik który pokazuje o co chodzi

Po pierwsze filmik jest prywatny.
Po drugie - zrobiles aktualizacje do v2?

Poprawiłem filmik;
Właśnie o to chodzi że w naza asistent nie ma okna upgradu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 326 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Yahoo [Bot] i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.