Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 26 cze 2017, 19:54


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 337 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 12 lis 2016, 12:46 
Offline

Rejestracja: czwartek 17 wrz 2015, 18:31
Posty: 4
Panowie czemu po upgrade nazy po każdym podłączeniu pakietu muszę robić zaawansowaną kalibracje? Podłączam pakiet mruga cały czas na czerwono podłączam kompa i jest wymagana pełna kalibracja.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 12 lis 2016, 13:03 
Offline

Rejestracja: niedziela 26 cze 2016, 10:03
Posty: 36
Lokalizacja: Krakow
Myślisz, że tak nie powinno być? Ja się przyzwyczaiłem do takiego właśnie zachowania i traktuję je jak normalne. Po prostu trzeba to zrobić i już. Znasz przypadki, że działa bez kalibracji?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 12 lis 2016, 13:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5133
Lokalizacja: Polska
xboomx pisze:
Myślisz, że tak nie powinno być?

Nie powinno

michalzip pisze:
Podłączam pakiet mruga cały czas na czerwono podłączam kompa i jest wymagana pełna kalibracja.

Jaki dokladnie komunikat w Asystencie dostajesz?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 12 lis 2016, 14:57 
Offline

Rejestracja: czwartek 17 wrz 2015, 18:31
Posty: 4
Dokladnie nie pamietam. Podlaczam pakiet dioda mruga czaly czas na czerwono nie na sie zrobic naza dance jak podpinam pod kompa to podsrawowa kalibracja jest na aktywna i nie mozna sprawdzic kalibracji. Dopiero klikam pelna czekam pare minut i moge zrobic kalibracje podstawowa. Odpinam pakiet i wszystko trzeba robic od nowa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 12 lis 2016, 16:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5133
Lokalizacja: Polska
michalzip pisze:
Dokladnie nie pamietam.

No to sprawdz, bo pewnie to nie wina kalibracji tylko inny blad.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 08 gru 2016, 09:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 gru 2010, 19:40
Posty: 916
Lokalizacja: Rzeszów
Czy aktualnie sprzedawane Nazy Lite nadal można modować do wersji v2 ? Nie są blokowane, nie będzie niespodzianek ?

_________________
Pozdrawiam
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 08 gru 2016, 12:59 
Offline

Rejestracja: piątek 12 sie 2016, 07:23
Posty: 21
Lokalizacja: Warszawa
Ja 2 tygodnie temu zrobiłem upgrade do V2 i bez problemu (zrobine na Windows XP)
Kupiłem tu https://www.aliexpress.com/item/Origina ... 0.0.Nq8Nup


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 08 gru 2016, 13:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 gru 2010, 19:40
Posty: 916
Lokalizacja: Rzeszów
aflo1 pisze:
Ja 2 tygodnie temu zrobiłem upgrade do V2 i bez problemu (zrobine na Windows XP)
Kupiłem tu ...


I właśnie tu planowałem kupić :-) Dzięki, tyle chciałem wiedzieć.

_________________
Pozdrawiam
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 gru 2016, 18:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 22 wrz 2016, 07:42
Posty: 40
Lokalizacja: ok/ Płocka
Witam, mam takie pytanie. Zastanawiam się nad zakupem Naza M Liite+ GPS ( taki zestaw. [url].http://abc-rc.pl/dji-naza-m-lite-combo- ... z4SvqBwTHq[/url]) czy jeśli zrobię upgrade do V2 to ten GPS i to co jest w zestawie będą działały prawidłowo. Generalnie ten kontroler będzie mi potrzebny pod ramę Panterka od JR65 latanie bez FPV i w zasięgu wzroku . Na pokładzie będzie kamerka na gimbalu dwuosiowym. A może na moje potrzeby niema sensu robić upgrade...hymn Bardzo proszę o odpowiedź...

_________________
Rafał
-------------------------------------------
RC 10 BRQ 110, Syma X8HC


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 gru 2016, 19:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 gru 2010, 19:40
Posty: 916
Lokalizacja: Rzeszów
rafraf pisze:
...czy jeśli zrobię upgrade do V2 to ten GPS i to co jest w zestawie będą działały prawidłowo.

Możesz zrobić będzie działać, sprawdzone.
Cytuj:
...A może na moje potrzeby niema sensu robić upgrade...

Zdecydowanie warto, po zmianie softu Lite lata o niebo lepiej niż na standardowym. Możesz ulotnić na sofcie fabrycznym i później zmienić, będziesz miał porównanie :-)

_________________
Pozdrawiam
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 gru 2016, 19:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 22 wrz 2016, 07:42
Posty: 40
Lokalizacja: ok/ Płocka
pilot bardzo dziękuję za info. Mam nadzieję że jak już będę miał Naze to będę potrafił zrobić ten upgrade....uff

_________________
Rafał
-------------------------------------------
RC 10 BRQ 110, Syma X8HC


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 30 gru 2016, 13:08 
Offline

Rejestracja: środa 04 lis 2015, 11:51
Posty: 16
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Witam,
A ile kanałów z RC potrafi obsłużyć Lite po upgradzie do V2 po S-Bus?
Szukam i nigdzie nie mogę znaleźć takiego info,
czekam na moją naze, a w Asistan-cie na sucho nie mogę się tego dopatrzeć.
Mam prostego FS-i6 spach-owanego na 10ch i zastanawiam się czy będzie mi to działać.

_________________
Tomek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 30 gru 2016, 14:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5133
Lokalizacja: Polska
InitC pisze:
A ile kanałów z RC potrafi obsłużyć Lite po upgradzie do V2 po S-Bus?

Tyle samo co przed upgradem - pierwsze 7.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 30 gru 2016, 15:35 
Offline

Rejestracja: środa 04 lis 2015, 11:51
Posty: 16
Lokalizacja: Bielsko-Biała
o, dzięki za info,
widzę że więcej to i tak tu nie będzie chyba potrzebne ;)

_________________
Tomek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 29 sty 2017, 14:10 
Offline

Rejestracja: środa 04 lis 2015, 11:51
Posty: 16
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Witam,

Dotarł kontroler Lite, upgrade do V2 przeszedł bez problemu, potem kalibracje, montaż w quadzie i lata :)
Ale mam jedno pytanie:
Mam proste radio FS-i6 z modem na 10ch.
Jak podłącze odbiornik FS-IA6B po S-Bus do portu X2 i w ustawieniu zaznaczę D-Bus nie ma żadnej reakcji.
Aparaturę sprawdzałem na NAZE32 i bez problemu 10ch po S-Busie działa.
Gdy ustawie PPM to działa ale tylko 6ch (bo wiecej ten odbiornik nie puści po PPM).
Niestety brakuje mi 7-dmego kanału do zmiany trybów lotu i mam pytanie.
Czy muszę kupić odbiornik 10ch żeby po PPM mieć te 7ch ?
Dlaczego NAZA nie widzi tego odbiornika po S-Bus - czy to inny standard, czy może coś źle ustawiam ?

InitC

_________________
Tomek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 337 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: scorpion10 i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.