Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 18 cze 2018, 22:16


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek 31 sty 2014, 20:33 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 22:47
Posty: 74
Lokalizacja: Wonderland
Witam,

Od ponad tygodnia nie moge sobie poradzic z Naza Light. Dzisiaj mam juz lekka zalamke bo wymienilem FCS z Ardu w ktorym sie przepalil reulator napiecia na Naza Light.

System jest zamontowany w rame Fy450, rygle podpiete oraz pakiet podlaczony. Problem jest jak wyczytalem z intrukcji z receiver poniewaz Naza mruga bardzo szybko na pomaranczowo. Juz drugi TX zakupiony ale sytuacja bez zmian. Czyli: podlaczam RX wg oznaczen ale Naza dalej swieci na pomaranczono oraz w asystencie nic nie pokazuje. Ogladam wszystkie tutoriale na stronie nazy ale nic nowego nie wnosza

Obecnie mam polecany na forum Orange RX http://www.ebay.co.uk/itm/OrangeRx-R615 ... 2c71d4b3d2

Jezeli ktos moze w tym temacie pomoc i ma doswiadcznie z Naza oraz Spectrum bede bardzo wdzieczny. Najchetniej jak bym porozmawial z kims przez telefon. Oczywiscie obiecuje za pomoc jakas dobra flaszczecze np belvedera :)


Ostatnio zmieniony poniedziałek 03 lut 2014, 14:40 przez Deckard-x, łącznie zmieniany 2 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 31 sty 2014, 20:39 
Offline

Rejestracja: sobota 18 sie 2012, 10:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Breslau
Rygle to są w drzwiach :mrgreen:
A po drugie i ważniejsze ustaw end pointy a nie kupuj kolejnych odbiorników :-D
Masz zakres wychodzący poza odpowiednie wartości i dlatego włącza się FS

Było rano pisać to bym gdzieś podjechał, teraz to mnie nie ma do niedzieli, ale powinieneś dać radę sam :)

_________________
bo latać to cza umić ;) - więc ciągle się uczę.
SkyWalker X-6 FPV - 2Fat2Fly, SkyWalker 1900 FPV Z&P, Mini SkyWalker eleres AP, Mini Talon FPV Z&P
BadCat FPV - KFC32FTB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 31 sty 2014, 20:44 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 22:47
Posty: 74
Lokalizacja: Wonderland
zybyzy pisze:
Rygle to są w drzwiach :mrgreen:
A po drugie i ważniejsze ustaw end pointy a nie kupuj kolejnych odbiorników :-D
Masz zakres wychodzący poza odpowiednie wartości i dlatego włącza się FS

Było rano pisać to bym gdzieś podjechał, teraz to mnie nie ma do niedzieli, ale powinieneś dać radę sam :)


Dzieki Ci odbry czlowieku za porade :)

Z tym RX to jak go kupilem zero dokumentacji bo oczywiscie z ebaya. Co do Orange RX jest nie wiele lepiej. Nie mam pojecia jak ustawic end pointy tak szczerze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 31 sty 2014, 20:46 
Offline

Rejestracja: sobota 18 sie 2012, 10:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Breslau
To choć napisz które to spektrum :)

_________________
bo latać to cza umić ;) - więc ciągle się uczę.
SkyWalker X-6 FPV - 2Fat2Fly, SkyWalker 1900 FPV Z&P, Mini SkyWalker eleres AP, Mini Talon FPV Z&P
BadCat FPV - KFC32FTB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 31 sty 2014, 20:48 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 22:47
Posty: 74
Lokalizacja: Wonderland
zybyzy pisze:
To choć napisz które to spektrum :)


No dobra niech sie smieja - oczywiscie DX6i


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 31 sty 2014, 20:51 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 22:47
Posty: 74
Lokalizacja: Wonderland
zybyzy pisze:
To choć napisz które to spektrum :)


Co ciekawe udalo mi sie zabindowac. Zreszta na poprzednim tez. RX reaguje teraz jak sie wlaczy oraz wylaczy radio ale Naza dalej nic


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 31 sty 2014, 20:55 
Offline

Rejestracja: sobota 18 sie 2012, 10:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Breslau
Nie pisz posta pod postem bo dostaniesz ostrzeżenie :) a bindowanie z nazą ma mało wspólnego. Poszło PW

_________________
bo latać to cza umić ;) - więc ciągle się uczę.
SkyWalker X-6 FPV - 2Fat2Fly, SkyWalker 1900 FPV Z&P, Mini SkyWalker eleres AP, Mini Talon FPV Z&P
BadCat FPV - KFC32FTB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 31 sty 2014, 22:00 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 22:47
Posty: 74
Lokalizacja: Wonderland
zybyzy pisze:
Nie pisz posta pod postem bo dostaniesz ostrzeżenie :) a bindowanie z nazą ma mało wspólnego. Poszło PW


Ok z tego co ustalilismy moja naza nie laczy sie komputerem. Widze w systemie jak podlaczam ze jest rozpoznawana przez widnowsa. Led na VU zmienia sie na zielony ale jak odpalam asystenta to nawt po 10 min czekania nadal nic i musze dac skip. Moze ktos bedzie wiedzial co robie nie tak chyba ze mam kolejnego bricka.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: naza m lite
Post: poniedziałek 03 lut 2014, 17:55 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 03 lut 2014, 17:49
Posty: 1
Lokalizacja: Gorzów Wlkp
Witam, jestem tu nowy i od razu z problemem, mianowicie nie wiem jak ustawić end pointy w DX6i, dioda mróga cały czas na pomarańczowo, gdy podłączam pod kompa i próbuje coś zmienić wyskakuje mi please connect the controller. Proszę o pomoc/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: naza m lite
Post: poniedziałek 03 lut 2014, 19:05 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 22:47
Posty: 74
Lokalizacja: Wonderland
blantex pisze:
Witam, jestem tu nowy i od razu z problemem, mianowicie nie wiem jak ustawić end pointy w DX6i, dioda mróga cały czas na pomarańczowo, gdy podłączam pod kompa i próbuje coś zmienić wyskakuje mi please connect the controller. Proszę o pomoc/


Mozesz miec dokladnie taki samo problem jak ja czyli RTFM :)

U mnie nie moglo sie polaczyc poniewaz probowalem do Nazy lite uzywac softu do Nazy2. Jak by co pisz na priv


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 sie 2017, 23:30 
Offline

Rejestracja: czwartek 11 kwie 2013, 15:59
Posty: 89
Lokalizacja: Kruszyn
Witam Szanownych Kolegów...
Nie mogę połączyć się z nazą lite ... po podłączeniu do pc zapala się zielona lampka i gaśnie po jakimś czasie... brak połączenia win 8.1
Z góry dzięki za podpowiedż... acha i jeszcze za Chiny ludowe nie chce wejść w terenie w tryb kalibracji...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 sie 2017, 06:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11459
Lokalizacja: Mikoszewo
Co do połączenia nie pomogę - podejrzewam kłopot ze sterownikami ale że nie mam Win8 i Lite też już nie to nie sprawdzę.
Jeżeli chodzi o drugi problem to był już kiedyś dyskutowany, takie wredoty się zdarzają:

viewtopic.php?f=45&t=32600#p432700

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: mrozilla i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.