Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 22 paź 2018, 09:25


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek 26 maja 2017, 21:00 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 sty 2016, 19:59
Posty: 47
Lokalizacja: Frankfurt am Main
Witam Panowie :)
Mam problem z moim latadłem. Od prawie tygodnia ustawiam PIDy i nie mogę sobie poradzić z tym wpadaniem w oscylacje podczas dodawania throttle na max. Który parametr jest za to odpowiedzialny.
Usprawiedliwie się tylko tym że mam pierwszy raz do czynienia z CC3D. zawsze latałem na Pixhawk i tam PID robiłem pod auto tune.
Załączam filmik.... na końcu kret haha ;) Pozdrawiam !

Konfig- CC3D Evo
ESC - AGM 12A BLHeli
Silniki - AGM MT2204 2300 KV ( Latam na 4s zamiast na 3s jak zaleca producent )
Rama Nighthawk 250



https://youtu.be/6css2qw8F-c

_________________
"W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste..."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 26 maja 2017, 21:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8690
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Prosto i przejrzycie, co, jak i dlaczego viewtopic.php?t=5118 miłej lektury ;-)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 26 maja 2017, 21:34 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 sty 2016, 19:59
Posty: 47
Lokalizacja: Frankfurt am Main
Tego mi brakowało :) Idę po lampkę wina i zaczynam studiować :) Dziękuje bardzo i szerokich lotów !

_________________
"W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste..."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 28 maja 2017, 09:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 30 wrz 2016, 15:44
Posty: 466
Lokalizacja: strzelce krajeńskie
xsynek pisze:
Witam Panowie :)
Mam problem z moim latadłem. Od prawie tygodnia ustawiam PIDy i nie mogę sobie poradzić z tym wpadaniem w oscylacje podczas dodawania throttle na max. Który parametr jest za to odpowiedzialny.
Usprawiedliwie się tylko tym że mam pierwszy raz do czynienia z CC3D. zawsze latałem na Pixhawk i tam PID robiłem pod auto tune.
Załączam filmik.... na końcu kret haha ;) Pozdrawiam !

Konfig- CC3D Evo
ESC - AGM 12A BLHeli
Silniki - AGM MT2204 2300 KV ( Latam na 4s zamiast na 3s jak zaleca producent )
Rama Nighthawk 250



https://youtu.be/6css2qw8F-c

viewtopic.php?t=40824

Tu masz kolejna dawke tutoriala odnosnie PIDow

.... jest jedna rzecz która pociaga bardziej niz quad. MAN TGX, 40t i 1000km przed Toba....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 28 maja 2017, 14:12 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 sty 2016, 19:59
Posty: 47
Lokalizacja: Frankfurt am Main
No i dalej mi to nie wychodzi. Spedzilem prawie 2 dni i nic z tego... Moze tak sie dzieje że latam na pakiecie 4s a nie na 3s z tymi silnikami ?? Ogólnie lata stabilnie tylko przy dodaniu gazu na max nim telepie.Jak bym nie zmieniał parametrów to i tak nic sie nie zmienia. Telepie dalej jak pracownika po wypłacie.Niemam pakietu 3s żeby sprawdzić moją teorie ale na mój chłopski rozum to będą winne silniki

_________________
"W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste..."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 28 maja 2017, 18:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 30 wrz 2016, 15:44
Posty: 466
Lokalizacja: strzelce krajeńskie
xsynek pisze:
No i dalej mi to nie wychodzi. Spedzilem prawie 2 dni i nic z tego... Moze tak sie dzieje że latam na pakiecie 4s a nie na 3s z tymi silnikami ?? Ogólnie lata stabilnie tylko przy dodaniu gazu na max nim telepie.Jak bym nie zmieniał parametrów to i tak nic sie nie zmienia. Telepie dalej jak pracownika po wypłacie.Niemam pakietu 3s żeby sprawdzić moją teorie ale na mój chłopski rozum to będą winne silniki

To nie zalezy od pakietu.... Na 4s powinno sie dac ustawic tak ze bedzie cacy... Czasem musisz drastycznie zmniejszac/zwiekszac ustawienia zeby wylapac optymalne ustawienia.... Przykladowo kumpel ma podobnego quada jak ja. Ta sama rama ale inne silniki i regle. U mnie parametr P na osi roll ma 28 a u niego ma 12. Takze pidy to kwestia subiektywna .... Musisz probowac i probowac kazdych ustawien

.... jest jedna rzecz która pociaga bardziej niz quad. MAN TGX, 40t i 1000km przed Toba....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.