Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 19 sty 2018, 06:52

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 06 lut 2017, 18:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 cze 2013, 17:03
Posty: 293
Lokalizacja: Kraków
Cześć,
Mam problem z Cleanflight. Nie posiadam opcji uzbrojenia silników, jeśli chcę przetestować kierunek wszystko chodzi pięknie.
Uzbrajanie ustawiłem pod przełącznikiem AUX1. Przy zmienianiu pozycji widać przeskakiwanie po zakresie. Jak stan przełącznika AUX1 jest w zakresie działania silniki nie uruchamiają się, ani nie reagują na ruchy przepustnicy. :-(
Poniżej ustawienia w CF.
2017-02-06_18-10-55.png
2017-02-06_18-10-55.png [ 54.5 KiB | Przeglądany 988 razy ]

2017-02-06_18-24-28.png
2017-02-06_18-24-28.png [ 58.33 KiB | Przeglądany 988 razy ]

2017-02-06_18-10-34.png
2017-02-06_18-10-34.png [ 24.5 KiB | Przeglądany 988 razy ]

_________________
Bartek
Szpecu od kudlenia :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 lut 2017, 18:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2179
Lokalizacja: Wejherowo
musisz idealnie ustawić kanały na 1000 minimum, środek 1500 i maks 2000.
druga sprawa to RC Deadband i YAW Deadband. Ustaw na 4.
Ja to będzie ok, to wtedy będziesz mógł uzbroić silniki.

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 lut 2017, 19:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 cze 2013, 17:03
Posty: 293
Lokalizacja: Kraków
Oki, ustawiłem na 1500 środek,min wartość 1020, max 1970.
Na pełne 1000 i 2000 nie pozwala nadajnik...
RCdeadband i Yawdeadband zgodnie z zaleceniami na 4, niestety dalej nie mogę zazbroić silników.
2017-02-06_19-14-03.png
2017-02-06_19-14-03.png [ 81.67 KiB | Przeglądany 966 razy ]

_________________
Bartek
Szpecu od kudlenia :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 lut 2017, 19:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2179
Lokalizacja: Wejherowo
1020 a na screenie masz throttle na 1060.
Nie jestem ekspertem ale u mnie właśnie to trzeba było poprawić i wtedy działało.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 lut 2017, 19:51 
Offline

Rejestracja: czwartek 10 gru 2015, 09:31
Posty: 65
Lokalizacja: Chorzów
Hmm..z fotek wynika, że przy minimalnym położeniu thr masz 1062 a stick min masz na 1050...czy czasem fc nie myśli, że próbujesz uzbroić koptera przy thr ustawionym nie na minimum i nie pozwala na takową rzecz?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 lut 2017, 22:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 cze 2013, 17:03
Posty: 293
Lokalizacja: Kraków
Aktualne ustawienia:
2017-02-06_22-27-10.png
2017-02-06_22-27-10.png [ 57.87 KiB | Przeglądany 928 razy ]

2017-02-06_22-27-38.png
2017-02-06_22-27-38.png [ 50.74 KiB | Przeglądany 928 razy ]

2017-02-06_22-27-48.png
2017-02-06_22-27-48.png [ 15.66 KiB | Przeglądany 928 razy ]

_________________
Bartek
Szpecu od kudlenia :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 lut 2017, 22:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7472
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
matulekpl pisze:
musisz idealnie ustawić kanały na 1000 minimum, środek 1500 i maks 2000.
druga sprawa to RC Deadband i YAW Deadband. Ustaw na 4.
Ja to będzie ok, to wtedy będziesz mógł uzbroić silniki.

Ma być 1020-1980

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 lut 2017, 21:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 cze 2013, 17:03
Posty: 293
Lokalizacja: Kraków
Kurcze dalej nie działają :(.... Są jeszcze jakieś parametry, przez które nie można zazbroić silników?

_________________
Bartek
Szpecu od kudlenia :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 11 lut 2017, 12:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 cze 2013, 17:03
Posty: 293
Lokalizacja: Kraków
Pst pod postem, ponieważ jest rozwiązanie :D. Powodem złego działania było ustawienei kodowania Spectrum 2048,
zamiast Spectrum 1024. Teraz uzbrajanie działa w pełni poprawnie, dzięki za pomoc :-D .
2017-02-11_12-01-47.png
2017-02-11_12-01-47.png [ 22.19 KiB | Przeglądany 850 razy ]

_________________
Bartek
Szpecu od kudlenia :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 04 cze 2017, 18:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 cze 2013, 17:03
Posty: 293
Lokalizacja: Kraków
Powrotu do problemów ciąg dalszy ...
Jak aktywować buzzer przy utracie zasięgu? Buzzer z generatorem podłązony do zasilania, sterowanie przez klucz tranzystorowy z rezystorem, wszystko przylutowane do pinu 38 w procesorze (PA15). Problemem jest włączenie programowe buzzera, ktokolwiek ? :-D

_________________
Bartek
Szpecu od kudlenia :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.