Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 21 sty 2018, 23:06

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 19 sty 2017, 19:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 15 lut 2015, 13:03
Posty: 19
Witam, Panowie.
Rozpocząłem zabawę z OpenPilot CC3D REV, do tej pory tylko styczność miałem z NAZĄ no i gotowcami typu DJI i Yuneec, no ale dobra. Złożyłem QUADA 500 silniki DJI 2212/920kV i regle DJI E300. Wg instrukcji podłączam przez mikro usb, wszystko wykrywa ale w momencie jak mam zrobić start i kalibrację ESC, to silniki szybko piszczą. Coś źle podłączyłem tylko co, może pomożecie, co robię nie tak.
Z góry dzięki za pomoc.

_________________
Pozdrawiam,
Arek.

DJI PHANTOM 3 Standard, DJI F-550


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 20:58 
Online

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 183
Piszczą silniki, czy regle? Zainstaluj LibrePilot zamiast OP.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 21:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 15 lut 2015, 13:03
Posty: 19
Bouli_wro pisze:
Piszczą silniki, czy regle? Zainstaluj LibrePilot zamiast OP.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Przepraszam, trochę się zakręciłem, mam LibrePilot, źle napisałem. A co do pisku to sam nie wiem, bo dość głośno, może faktycznie to regle.

_________________
Pozdrawiam,
Arek.

DJI PHANTOM 3 Standard, DJI F-550


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 21:50 
Online

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 183
https://youtu.be/-AOPfIkPlEA

Jest pokazana konfiguracja, od 15:30 ESC


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 sty 2017, 08:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 15 lut 2015, 13:03
Posty: 19
Tak też robię, ale regle głośno piszczą i nie przechodzi dalej do kolejnych ustawień.

_________________
Pozdrawiam,
Arek.

DJI PHANTOM 3 Standard, DJI F-550


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 sty 2017, 11:03 
Online

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 183
Pokaż jak masz to podłączone, z czego zasilasz FC??


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 sty 2017, 16:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 15 lut 2015, 13:03
Posty: 19
Witam, Tzn. tak. regle dolutowane są do płyty głównej - dystrybucyjnej i przewody od regli idą do komputera. To dodatkowo trzeba zasilać komputer?

Obrazek

Obrazek

_________________
Pozdrawiam,
Arek.

DJI PHANTOM 3 Standard, DJI F-550


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 sty 2017, 17:00 
Online

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 183
No właśnie sprawdź czy te twoje ESC mają wbudowany BEC, w moich od DJI mimo wyprowadzonego kabelka 5V nie uświadczysz ;) jeśli jest podobnie to musisz pociągnąć 5V z PDB.

Fotki się nie wyświetlają.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 sty 2017, 17:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 15 lut 2015, 13:03
Posty: 19
https://photos.google.com/share/AF1QipMzDTbVhdtaieQA0iSpOaHc5PmMkIXBHVQxC9okKER0Ur--CqDVPqlpTOysfhfKaQ/photo/AF1QipPLMT-S1tKvSwnd5L_GDyHubUaP4WSOt_4HTLP0?key=bGVEdUQ2bzlmZzdOUXBPRlFtcTBncEFuRC1SQ3NR

_________________
Pozdrawiam,
Arek.

DJI PHANTOM 3 Standard, DJI F-550


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 sty 2017, 18:52 
Online

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 183
Twoje ESC są OPTO, więc musisz zorganizować sobie to 5V i podpiąć do CC3D


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 sty 2017, 19:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 15 lut 2015, 13:03
Posty: 19
Bouli_wro pisze:
Twoje ESC są OPTO, więc musisz zorganizować sobie to 5V i podpiąć do CC3D


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


To są DJI E300 nie opto, przy kalibracji zaczęły piszczeć, zrobiłem stop i zrobiły dźwięk na małym napięciu, później w teście jak ruszam suwakiem to odpalają normalnie. Nie wiem czy jest dobrze czy nie, ale coś zadziałało. Teraz kolejny problem bo jak podpiąłem wyjście z kabelkami na odbiornik to tak jakby do odbiornika nie dochodziło napięcie.

_________________
Pozdrawiam,
Arek.

DJI PHANTOM 3 Standard, DJI F-550


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 sty 2017, 19:09 
Online

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 183
Ale zrobiłeś już to zasilanie dla CC3D??


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 sty 2017, 19:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 15 lut 2015, 13:03
Posty: 19
Organizuje BEC i będę działał, dalej. Dzięki za pomoc. Jak podłączę to dam znać co i jak :).

_________________
Pozdrawiam,
Arek.

DJI PHANTOM 3 Standard, DJI F-550


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 lut 2017, 18:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 15 lut 2015, 13:03
Posty: 19
Witam, mam kolejny problem czyli podlaczenie do odbiornika. Ma moze ktos schematic ktore piny z cc3d podlaczyc do odbiornkia, chodzi o odbiornik od fs i6s.

_________________
Pozdrawiam,
Arek.

DJI PHANTOM 3 Standard, DJI F-550


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 07 lut 2017, 18:44 
Online

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 183
Takim kabelkiem pewnie ;)
Obrazek


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.