Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 20 lut 2017, 19:02


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela 25 wrz 2016, 14:28 
Offline

Rejestracja: czwartek 28 kwie 2016, 11:24
Posty: 15
Lokalizacja: błonie
Witam
Chciałbym żeby mi się wyświetlalo na osd prędkość i wysokość ... Mam cc3d evo jest to możliwe ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 wrz 2016, 01:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 08 gru 2011, 18:24
Posty: 797
Lokalizacja: UK - West Sussex
Musisz mieć inny kontroler w wersji 10DOF, czyli z barometrem (wysokość), a prędkość możesz mieć dopinając osobno moduł GPS.
Ten evo ma tylko port do podpięcia GPS.

_________________
Od śmigła... Sławek
Mój Youtube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 wrz 2016, 05:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 9582
Lokalizacja: Mikoszewo
Wysokość może być teoretycznie brana również z GPS ale jej dokładność jest daleko niższa niż tej uzyskanej z Baro.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 wrz 2016, 21:49 
Offline

Rejestracja: czwartek 28 kwie 2016, 11:24
Posty: 15
Lokalizacja: błonie
Ale dobrze ze przynajmniej prędkość będzie a jak kupie ten gps http://abc-rc.pl/op-gps-cc3d-do-kontrol ... z4LUVZkNsk
To będę mógł go przełożyć później do naze32 10dof ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 wrz 2016, 22:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 4641
Lokalizacja: Polska
Moze zacznijmy od tego jakie masz OSD i jaki firmware na tym swoim CC3D?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 wrz 2016, 22:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 kwie 2012, 16:35
Posty: 1560
Lokalizacja: Gdańsk / Straszyn
Tak nawiasem to mam ten GPS i jest baaaardzo niewiele wart.
Mikra antenka więc i fixa łapie raz na sto lat.

_________________
Mój kanał Youtube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 29 wrz 2016, 08:01 
Offline

Rejestracja: czwartek 28 kwie 2016, 11:24
Posty: 15
Lokalizacja: błonie
pawelsky pisze:
Moze zacznijmy od tego jakie masz OSD i jaki firmware na tym swoim CC3D?



jeszcze nie kupiłem osd zastanawiam sie co kupic a z firmware nie wiem o co chodzi .... :(


ci3jk4 pisze:
Tak nawiasem to mam ten GPS i jest baaaardzo niewiele wart.
Mikra antenka więc i fixa łapie raz na sto lat.


a jaką antenę proponujecie ??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 29 wrz 2016, 08:26 
Offline

Rejestracja: sobota 14 wrz 2013, 09:59
Posty: 172
Lokalizacja: Rzeszów
Jeśli chodzi o wysokość i barometr to zamiast 10dof zawsze można próbować podpiąć zewnętrzny barometr po i2c


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.